Ahmet Yavuz

Ahmet Yavuz

Altın suyuna batırılmış bir puan

Altın suyuna batırılmış bir puan

Süper lig 30. Hafta kapanış maçında Kasımpaşa İ.H.Konyaspor’u ağırladı. Kasımpaşa ligde kalma umutlarını ve alt potadan uzaklaşabilmek umuduyla Konyaspor’u ciddiyet ile karşıladı. 

İlk 45 dakikada iki takımda beraberliği bozacak golü bulamazken, Konyaspor orta ve ileri hatta ciddi pas hataları yaparak topu tutmakta zorluk çekti. İş böyle olunca da bütün yük stoper ve beklere yüklendi. Konyaspor bek konusunda geçen haftaya göre daha çok güven veren isimlerle taraftarlara maç başlamadan mutluluk getirmiş gibi gözüküyordu.

İleri hattımızdaki kısırlık ciddi anlamda göze batıyor. İlk 45 dakika içinde başarılı bir tane yan top organizasyonu oluşturamadık. İki kanat oyuncusu da hava toplarında başarılı Cikalleshi’yi topla buluşturamadı. Maçın en kilit pası denebilecek pasını stoper Abdülkerim Bardakçı verirken kanat ve orta alan futbolcuları topa sahip olmakta, oyuna yön vermekte büyük zorluk çekiyor.

 Kaleci Sehic sanki takım 20 puanla lidermiş gibi çok rahat ve gereksiz hareketler yapıyor. Kasımpaşa’nın ilk yarıda gol bulamaması mucize gibi gözürken, beraberlik bozulmadı.

 Kasımpaşa ciddi anlamda gol ararken Konyaspor da ilginç bir rahatlık vardı. Teknik heyet durumun ciddiyetini futbolculara aşılayamamış gibi gözüküyor. Bu rahatlığın ve isteksizliğin bir sebebi var mı varsa nedir? Bir Konyaspor taraftarı olarak ben de çok merak ediyorum.

Konyaspor da Miloseviç her hafta acaba mı dedirtmekten taraftarları yordu; bu hafta da acabalarımız ve umutlarımız boşa çıktı.

İkinci 45’te son dakikalara kadar gel-gitli bir maçta olsa Konyaspor stoperlerinin dinlenmeyi hak ettiklerini düşünüyorum. Orta alanda yapılan her basit ve gereksiz top kaybı maçın yükünü stoperlere yüklememize neden oldu. İki kanat oyuncumuzda ileriye dönük hiç güven vermiyorken maçta tek isabetli orta ile uzatma dakikalarda golü bulduk. Dönen atak aut vuruşu sonrası topu kendi kalemizden çıkarmak zorunda kaldık. Skoru koruyamadık. Uzatma dakikalarda golü buluyoruz bu kritik maçta fakat topu tutup ikinci ve üçüncü alanda oyuna yön vererek skoru koruyamıyoruz.

Altın değerinde 1 puan diyemeyeceğim fakat altın suyuna batırılmış 1 puan diyebilirim. Düşme potasında ki takımlarla arasında 4 puan olması bu maçtaki 1 puanı değerli yapabilir ama bu maç taraftarların içini hiçte rahatlatmış gibi durmuyor.

Konyaspor futbolcuların işin ciddiyetini anlayıp bu rahatlıktan kendilerini kurtarmaları gerekiyor. Çok tehlikeli bir süreç Konyaspor için başlıyor gözüküyor. Bu takım ve bu takımı yönetenlerin bu şehir için Konyaspor’un ne kadar önemli olduğunun farkında olmalarını temenni ederi iyi günler dilerim.

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ahmet Yavuz Arşivi
SON YAZILAR