Muhammet Gümüş

Muhammet Gümüş

Başkan Hilmi Kulluk laf değil, iş yapmış…

Başkan Hilmi Kulluk laf değil, iş yapmış…

Geçmiş dönemde göreve gelen yönetimlerden hep duyduğumuz klişe sözler vardır, bunlar hem sportif başarı hem ekonomik istikrar ve en önemlisi tesisleşme ile altyapı üzerinedir.

Ancak görev süresi bittiğinde baktığımızda birinden biri mutlaka ya başlanmamış ya yarım kalmış veya tamamlanamamıştır.

Spor muhabiri olarak başladığım günden bugüne istisnasız kulaklarımla şahit olduğum olayların başında altyapı ve tesisler konusu geliyor.

Yaptığım televizyon programlarında ve yazdığım yazılarda da bunun altını kalın çizgilerle hep çizmişimdir. Özellikle yurtdışı seyahatlerinde gidip gördüğüm muhteşem ötesi tesisler açıkçası imrendirmenin ötesine gitmiş olmakla birlikte Türkiye’de sayılı takımlarda görmek Konyaspor hayalinin ötesine geçmemiştir.

İşte o dönemler Konyaspor’a Karatay Belediyesi tarafından kazandırılan Tatlıcak tesisleri camiada heyecana neden olmuş takımın artık idman yapmak için saha arayışlarının sonlanacak olma mutluluğu yaşanmıştı.

İdmanları takip etmek için gittiğimiz tesis gözümüzde o kadar büyük bir anlam taşıyordu ki ‘artık Konyaspor’un da kendine özgü tesisi var’ ifadesini yüksek sesle dillendiriliyordu.

Özellikle konteynırdan bozma izleme tribünü yapılması dönemin önemli gelişmelerinden biriydi. Tabi dönem içinde yönetime gelen isimler imkanlarınca ve ilgilerince geliştirme gayretini gösterdiler veya göstermeye çalıştılar.

Ancak, önceki gün basına yapılan ‘tesisler tanıtım gezisi’ ile resmen şok olduğumu ifade etmek isterim. Hani bir söz vardır ya “Nereden nereye” diye işte gezi bana bunu gerçekten yaşatmış oldu.

O gün muhabir bugün ise Konyaspor basın merkezi görevlisi olan sevgili kardeşim Seyit Ali Gülcan ile dönemin teknik direktörü Hüsnü Özkara’nın kulağı çınlasın, bir idman sonrası tek kapısı olan ve üzerimize kilitlenip gidilen tesisler bugün bambaşka bir hal almış. Sanki o tesisler gitmiş yerine son sistem modern herşeyin en ince ayrıntısına kadar düşünüldüğü muhteşem ötesi bir tesis inşa edilmiş.

Rahmetli hocamız Tevfik Lavın ismini alan ve uzun zaman Konyasporumuza hizmet eden Tatlıcak tesisleri bugün tamamıyla altyapıya tahsis edilmiş. Hocaların tıkış tıkış olduğu ortamlardan geniş ferah ve teknik imkanların sunulduğu ortamlar oluşturulmuş. Sporcuların idman alanlarından istirahat alanlarına kadar her şey 5 yıldız konforu ile oluşturulmuş.

Bu olmuşumun mimarı hiç şüphesiz Başkan Hilmi Kulluktur. Çünkü sportif başarının ve ekonomik istikrarın dizaynının ötesinde “Tesisi olmayan bir kulübün, vatanı olmayan millet” misali ile yola çıkan Başkan Kulluk, laf değil icraat yapmış ve hem Tatlıcak hem de Kayacık tesislerini Avrupa standartlarının ötesinde dizayn ederek bu şehre noktasını koyarak kazandırmış.

Ben özellikle Başkan Hilmi Kulluk’a teşekkür ediyorum. Çünkü Tatlıcak tesislerindeki hayranlığımızı Kayacık tesisleriyle perçinlediği için, çünkü Konyasporun geleceğine temel attığı için. Çünkü bir zamanlar kıskanarak baktıklarımızı bugün bize yaşattığı için.

Hep dillendirilen altyapı tesis ifadesini hayata geçirip “biz daha iyisini yapana kadar en iyisi bu” düsturu ile hizmete sunan Başkan Kulluk, kulüp başkanlığının ötesinde Konyaspor'un mimarı kimliğini de hak etmiş oldu.

Artık bundan sonra görev bu tesislerde kalan genç kardeşlerimizde ve sevgili antronerlerindedir. Artık un ve şeker hazır artık helva yapma zamanı. O helvanın ilk tadanı da hiç şüphesiz Başkan Hilmi Kulluk ve ekibine nasip olmalıdır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Muhammet Gümüş Arşivi
SON YAZILAR