Ahmet Yavuz

Ahmet Yavuz

KALECİLERİN DÜELLOSU

KALECİLERİN DÜELLOSU

Süper Lig'in 37. haftasında Konyaspor ile Hatayspor Konya’da karşı karşıya geldi. İki takımda maça istekli ve 3 puan için çıktı. Çok erken dakikalarda iki takımda net şutlar ile karşı tarafı yokladı. Bu gün oynanan müsabaka da göze çarpan iki oyuncu hem Konyaspor hem de Hatayspor kalelerini koruyan kaleciler oldu diyebilirim. Adete kalecilerin düellosunu izledik Konya’da. 

                  Hatayspor oturmuş kadro düzeni ve ileride sağlam ayakları ile süper ligde bu sezon ses getirmiş bir takım. Ciddi pozisyonlar bulan Hatayspor’a Konyaspor file bekçisi Sehic geçit vermedi. Öbür yandan Hatayspor kalecisi Munir ilk yarıda Konyaspor oyuncularına geçit vermedi.  2. dakikada Hadziahmetovic'in ceza sahasına yakın noktadan çektiği şutunda top, kaleci Munir'de kaldı. 25. dakikada sağdan Guilherme'nin kullandığı köşe atışında Rahmanovic'in kafa vuruşunda kaleci Munir, meşin yuvarlağı son anda tokatlayarak kornere çeldi. İki kaleci bu maçta kalesinde devleşti. 45. dakika Hatayspor gole çok yaklaşsa da üç şutu ceza sahası içinden çok yakın pozisyonda kaleci Sehic kaleden savdı. Popov'un sağ kanattan ortasında topa iyi yükselen Akintola'nın kafa vuruşunda top kaleci Sehic'ten döndü. Topu önünde bulan Boupendza'nın vuruşunda meşin yuvarlak bir kez daha kaleciden oyun alanına döndü. Pozisyonun devamında kaleye yakın bir noktada topla buluşan Kamara'nın sert şutunda kaleci Sehic gole geçit vermedi ve ilk yarının 0-0 bitmesine sebep oldu. 

                Konyaspor taraftarını bu sezon iniş ve çıkışlarıyla şüpheye düşüren kaleci Sehic bu maçta sezon başından bu yana yaptığı hataları telafi edercesine bir maç çıkardı. Futbolda kaleci 1 puan demektir. Diğer 1 puan sorumluluğu ise sahada bulunan 10 futbolcuya aittir. Son kalan bir puan ise teknik direktöründür. Kaleci Sehic üzerine düşen görevi fazlasıyla yapıp bu gün takımına 1 puan kazandırdı. 

           İkinci yarı da ilk yarıya nazaran çok net pozisyonlar olmasa da iki takımda hücumda etkili olmaya çalışıp birbirlerini yordu. 50. dakika da Konyaspor gole çok yaklaşsada Sekidika’nın şutunda top direkten oyun alanına döndü.

            Abdülkerim Bardakçı son iki haftadır tehlikeli hareketler içerisine girmesi yürekleri ağıza getirdi. Bir stoperin rakip forveti arkadan çekmesi ağır olduğunu kabullenmesidir ki bu maçta penaltı yaptırması bizim için hiçte güzel olmazdı. Geçen hafta ile bu hafta neredeyse aynı pozisyonda rakip futbolcuyu arkadan çekerek ceza sahası içinde yere düşürdü. İki haftadır rakip takım penaltı kullanmadı ama Abdülkerim’in bu konuda acil uyarıya ihtiyacı var. Son zamanlarda çok sert ve arkadan müdahalelere başladı. Konyaspor aleyhine böyle kritik dönemlerde bu hamleler ile kaybedilecek puanların geri dönüşü zor olur. Testi kırılmadan önlemi alınmalı. 

            90+ 4. dakikada hakem Atilla Karaoğlan, Skubic'in pozisyonuna itiraz eden teknik direktör İlhan Palut'a ve rakip takımın yardımcı antrenörüne sarı kart gösterdi. 

          Saha da oruç tutan oyuncuların olması bu haftada bizleri kızdırdı. Bunun için düzenleme geldiğini açıklamıştı TFF fakat üç haftadır Konyaspor iftar saatine yakın maçlara çıkıyor. İslam dinine mensup olmayan sporcular için cadılar bayramı, yılbaşı haftası gibi dönemlerde askıya alınan maçlar oldu. Fakat ramazan için Müslüman oyuncular için yapılan düzenlemenin içi boş çıktı. Bu duruma acilen el atılması ve tatmin edici bir düzenlemenin getirilmesini temenni ederim.

            Her iki takımın da galibiyet parolasıyla çıktığı maç başladığı 0-0 gibi golsüz eşitlikle sona erdi. Bu sonuçla 54 puana ulaşan Hatayspor 6. sıradaki konumlandı. Puanını 42'ye çıkaran ev sahibi Konyaspor ise averajla 11. sırada yer aldı. İki takım arasında sezonun ilk yarısında Antakya Atatürk Stadı'nda oynanan maçı Hatayspor, 2-1 kazanmıştı.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ahmet Yavuz Arşivi
SON YAZILAR