Ahmet Yavuz

Ahmet Yavuz

NEREYE KADAR KAÇACAĞIZ

NEREYE KADAR KAÇACAĞIZ

Spor Toto Süper Lig 36. hafta mücadelesinde Çaykur Rizespor ile İttifak Holding Konyaspor karşı karşıya geldi. Süper Lig'de alt taraftan uzaklaşmak isteyen Çaykur Rizespor ile Konyaspor karşı karşıya geldi. Çaykur Rizespor evinde oynadığı maçta 2-0 geriye düşmesine rağmen, 5-3'lük skorla kazanan taraf oldu.

Maça güzel ve önde başlayan Konyaspor çok erken gol buldu. Guilherme bu sezon Konyaspor forması ile ilk golünü 36. haftada 6. dakika da Rizespor’a karşı yazdırdı. İki takım da puan tablosunda alt sıralarda yer alıyor olması maçın zaten gollü bir rekabet olacağının göstergesiydi ki maçta tam 8 gol oldu. Konyaspor maça gerçekten 3 puan arayan taraf gibi başlamış olsa da bu sadece maçın ilk 20 dakikalık kısmı için geçerli oldu. Konyaspor iyi olduğu bu 15 dakika da farkı çoktan 2 ye çıkarmıştı. 6. dakikada Guilherme ve 11. dakikada Sokol Cikalleshi kaydetti.

Müsabaka da çok erken gol bulan Konyaspor her hafta olduğu gibi skoru koruma, skor avantajı ile oyuna yön verme konusunda problemler yaşadı. Rizespor’un 27. dakika da ilk golünü atan Damjan Dokoviç ceza sahası dışından 30 metreye yakın uzaklıktan topu çok rahat 3 kere dürttü sağına baktı soluna baktı pas atabileceği bir yer aradı, baktı Konyaspor’dan prese gelen kimse yok en iyisi önümde açık, kaleye vurayım dedi. Ceza sahası çizgisinde orta alan ve savunma adamlarımız Rizespor’dan sayıca daha üstün ama rakip oyuncunun düşünmesine hatta düşündükten sonra uygulamasına izin verirsek topu kendi kalemizden çıkarmamız çokta şaşırtıcı olmaz.

2-0 önde bitirebileceğin ilk yarı da lig sıralamasında bu sırada olan bir takımın yapmaması gereken hatalar yapıp ilk yarının 2-2 bitmesine sebebiyet veren sadece futbolcuların hataları değil teknik heyetinde futbol mantığı olarak düşündükleri. Bir gol bulup kendi sahamıza çekilelim, beraberliği yakalayıp kendi sahamıza çekilelim, beraberlikten sonra hücum oyuncuları hiç aktivasyon göstermesin ve teknik heyet 1 puana sarılsın. Gerçekten Konyaspor taraftarları bu sezon skoru koruyamayan, sürekli korkan, kuyruğuna basılmış, galibiyet için değil beraberlik için mücadele eden takımlarını izlemekten yoruldular.

Son dört haftadır gelecek hafta için dua ediyoruz. Geçmiş dört hafta da 2 beraberlik 2 mağlubiyet İle 2 puan çıkarabildik, her maç sonunda düşme grubunda ki diğer takımların maçlarını puan kaybetmelerini bekliyoruz.

Rizespor’un maçtaki geri dönüşünü tebrik ederim. Konyaspor’un yediği 2.ve3. Gollerde Abdülkerim Bardakçı’nın hataları göze çarpıyor. Maça yorgun çıkmış gibi bir hali vardı. Abdülkerim’in stoper olmasına rağmen ayaklarına güvenirken 2. golde yaptığı kabul edilemeyecek bir hata.

Konyaspor yönetim ve teknik heyet olarak hatalarından ders çıkarıp telafi etmeye çalışan bir takım değil. Maçın 2-0 dan 5-3 e dönmesinin bir açıklaması olmalı. Konyaspor taraftarının ayağına top geldiğinde inşallah güzel pas verir diye dua ettiği oyuncular var bu takımda. Alınan bu sonucun ardından Çaykur Rizespor puanını 42'ye yükselterek 11. sıraya yerleşti. İttifak Holding Konyaspor ise 41 puanda kaldı ve 13. basamağa geriledi. Bu takımın acilen 3 puanı bulması ve moralini yerine getirmesi gerekiyor. Lig sıralamasında alt taraf fokurdayan tencere gibi fokurduyor eğer 3 puan bulamazsak bizim için işler kötüye gidebilir.

Avrupa’nın en büyük takımları da hata yapıyor, lise maçına çıkan okul takımı da hata yapıyor futbol hatalar oyunu. Önemli olan teknik heyetin hatanın neyden kaynaklandığını bulup ona göre çalışmalar yapması. Takımı hataları ile kabul ettirmeye çalışmak değil hataları en aza indirgeyebilmek önemli olan. Konyaspor oyuncuların, teknik heyetin ve yönetimin acilen silkilmesi gerekiyor. Taraftarların bu oyundan hoşnut olduklarını düşünmüyorum. Hatalarımızı ne kadar görürsek o kadar iyiyiz. Hatalardan kaçmak bu takıma 5 haftadır sadece 2 puan getirdi. Biraz daha kaçarsa bu takım kalan haftalarda güzel şeyler olmaz gibi gözüküyor.

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ahmet Yavuz Arşivi
SON YAZILAR