Ahmet Yavuz

Ahmet Yavuz

Tarihi Zafer ‘800.’Gol

Tarihi Zafer ‘800.’Gol

Süper Lig’de milli ara tamamlandı. Konyaspor Süper Lig’in 4. haftasında evinde Altay’ı ağırladı. Mücadeleyi tecrübeli hakem Erkan Özdamar yönetti. Önceki üç haftada mağlubiyet yüzü görmemiş yeşil beyazlılar karşılaşmaya bu seriyi sürdürmek için çıktılar. Puan sıralamasında Konyaspor’un 1 puanla altında bulunan Altay ise deplasmanda 3 puan alarak rakibini geride bırakmak isteği ile sahaya ayakbastı. 

     Mustafa Denizli liderliğinde maça baskı ile başlayan Altay ilk 5 dakika da gole çok yaklaşmış olsa dahi 7. dakika da kendi filelerinde çok erken bir gol görüp gardlarını indirdiler.

    Sol kanat organizasyonu ile 7. dakikada Soner ile gol bulan Konyaspor maçta ipleri eline almasının yanında tarihinin 800. golünü de kaydederek unutulmaz bir ana imza attı. Maça güzel başlayan Altay tarafında işler hiçte olumlu gitmiyordu Konyaspor kendi sahasında çok erken ve kendi tarihi için önemli olan bir işe imza atmıştı. Bu gol yeşil beyazlılara özgüven ve daha çok enerji vermiş gibi görünüyordu. Erken gelen bu gol ile Altay’ın cesareti biraz kırıldı. Oyuncuların oyun okuma yetenekleri düştü.  Altay’ın oyundan düşmesini avantaj bilen İlhan Palu’nun askerleri çok geçmeden 20. dakikada duran top organizasyonunda Abdülkerim’in kafa vuruşu ile farkı ikiye çıkardı. İkinci golün vermiş olduğu enerji ile 35. dakikaya kadar Konyaspor oyunun iplerini elinde tuttu. Maçta ilk yarının son 10 dakikası çok heyecanlı ve iki taraf için de tempolu geçti. 38. dakika da bir dakika içinde iki gol pozisyonu kaçıran Altay ilk devre biterken iki farkın önüne geçemeden soyunma odasına girdi.

      İkinci yarı başlarken Mustafa Denizli üç değişiklik ile maçın gidişatını değiştirmek istese de değişiklikler maalesef maçın gidişatına etki edemedi. İkinci yarı genel olarak ortada geçse de oyunda ki sertlik oranı arttı. Maçta son dakikalar yaklaşırken 83. dakikada oyuna sonradan dâhil olan Rahmanoviç farkı üçe çıkardı. Konyaspor kendi sahasında Altay karşısında 83. dakikada 3-0 öne geçmeyi başardı. 90+2 de artık maç bitti dediğimiz dakikalarda İzmir temsilcisi Altay korner organizasyonu ile bir gol buldu. Konya’da 90 dakika biterken ev sahibi takım hanesine 3 puan daha yazdırmayı başarırken Altay 6 puanda kaldı.

        Oyun anlayışımız gün geçtikçe düzelme gösterse de orta alandaki variyetimizi arttırmalı defanstan ileriye uzun toplar ile değil pas oyunu ile garanti çıkmalıyız.      

                 Konyaspor 4. hafta galibiyeti ile bu sezon yenilmezlik serisini Altay karşısında bozmadı. 3 galibiyet 1 beraberlik ile puanını 10 yapan Konyaspor sezona güzel bir giriş yaptı. Umarım böyle devam eder…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ahmet Yavuz Arşivi
SON YAZILAR