Ahmet Yavuz

Ahmet Yavuz

DEPLASMANDA 0 PUAN

DEPLASMANDA 0 PUAN

Süper Lig'de 34. hafta mücadelesinde Sivasspor sahasında Konyaspor ile karşı karşıya gelecek. Ligde arka arkaya aldığı sonuçlarla 44 puana kadar gelen ve 31 Ocak'tan beri maç kaybetmeyen Sivasspor oldukça formda. Bir ara küme düşme hattına kadar gerileyen Rıza Hoca ve öğrencileri ciddi çıkış yaptılar.

Sivasspor haftalardır mağlubiyet yüzü görmüyor. Geçtiğimiz hafta Antalya deplasmanında önemli bir üç puan almayı başardılar. Rıza Çalımbay yönetimde tam 9 haftadır mağlubiyet almadıklarını belirtmek isterim. 40 puanı olan Konyaspor’un bu maçtan 3 puan çıkarmak için biraz çabalaması gerekiyor gibi gözüküyordu.

İlk 45 dakika da oyunu elinde tutan Sivasspor maçtaki ilk golü bulan taraf oldu. Maçta 27. dakika da Yatabare’nin golüyle öne geçen Sivasspor rahatlamış gözüküyordu. Tabi Sivas’ın bu kadar rahat olmasında Konyaspor’un çok faydası var. Setler arasında boşluk bırakan rakibi her takım severdi. Konyaspor setler arasındaki mesafeyi korumakta büyük zorluk çeken bir takım. Sivas spor orta alanda çok rahat pas yapıp hücuma çıkıyor. Görünüşe bakılırsa Konyaspor geri de olduğu bu mücadelede ilk 45 dakika sanki öndeymiş gibi oynuyordu. Konyaspor atak için hazırlık yapıp ileriye çıktığında geri dönen topta kafadan en az üç kişi oyundan düşüyor bir de bunun üzerine setler arası boşluklar rakip için büyük fırsat yaratıyor. Kendi sahamızda yan ve geri top yapmaktan hücum hattında ki oyuncuları oyunun bir bölümünde soğuttuk.

İlk yarıda neredeyse Konyaspor taraftarını heyecanlandıracak hiçbir şey olmadı dersek abartmış olmayız. Bir tane ceza sahası dışından Amir’in şutu dışında elle tutulur bir tane daha şutumuz yok. Konyaspor’un yediği golde de kalecinin sahip olamadığı topa fırsat ayağına gelmiş her forvet gole çevirirdi Sivas cephesinde de Yatabare ayağına gelen fırsatı değerlendirdi.

Konyaspor bir hafta da 3 maç çıkarabilecek bu tempoyu kaldırabilecek bir takım değil. Bu kadro ile bir hafta da 3 maç çıkarmak bir mucize olurdu zaten ki sakatlıklar arka arkaya gelmeye devam ediyor. Genel olarak Konyaspor’da oyuncular istikrar konusunda büyük problem yaşıyor. Bir hafta iyi olan kaleci gelecek hafta takımı geriye düşürüyor. İlk 45 dakikanın sonlarında Sivasspor’un yakaladığı penaltıyı gole çevirememiş olması soyunma odasına giderken bizim için çok iyi de olmasa biraz moral oldu. Skoru değiştirmek istiyorsan risk almak zorundasın. İlk 45 dakika savunma oyunu oynadık diyebilirim.

İkinci yarıya ilk yarıya göre daha önde ve baskılı başladık. İkinci yarı için oyun politikamızın büyük oranda değiştiği ikinci yarının ilk dakikalarında belli oluyordu. Daha gol arayan ve pozisyon bulmaya çalışan bir oyun tarzı ile sahadaydık. İkinci yarı başındaki oyuncu değişiklikleri ve oyun tarzındaki devrim 55. Dakika da golü bulup skora ortak olmamızı sağladı. Golü bulduktan sonra skoru koruma psikolojisi içinden kurtulamıyoruz sahayı kendi ceza sahamız ile orta alan arasında sıkıştırıp rakibi izliyoruz topu almaya çalışıyoruz ve bu da bizi oyundan düşürüyor. Rakip Sivas'ın gardını düşürdüğümüz anda üzerine gidip maçı kendi lehimize çevirebilecekken iyice kendi sahamıza çekildik ve 68. Dakikada ikinci kez geriye düştüğümüz golü yedik.

Gerçekten öne geçmek ve gol bulabilmek için geriye düşmemiz gerekiyor gibi. Beraberlik golünü bulunca maç bitmiş gibi davranıyoruz. İkinci defa geriye düştükten sonra gol aramaya başlıyoruz. Riski çok yanlış zamanlarda alıyoruz. Skoru koruma konusunda büyük sıkıntılarımız var zaten bir de üstüne orta alanda rakibe çok kolay geçiş sağlıyoruz. Maçta iyi olduğumuz dönemler geriye düştüğümüz dönemler ve bu sadece bu hafta değil önceki haftalar da böyleydi.

68.dakikada ikinci golü yedikten sonra oyun kontrolünü tamamen kendine çevirdi Konyaspor. 10 dakika boyunca Sivas'ı saha da boğan Konyaspor ciddi bir şekilde gol aradı. Baskıya dayanamayan Sivasspor agresifleşti ve 78. Dakika da Sivas'ın kaptanı hakan Abdülkerim’e çok net ve sakatlamaya yönelik hareketi ile kırmızı kart ile oyun dışı edildi. Son 10 dakikalık bölümde her şey bizim lehimize gözüküyordu. İlhan hoca 82. dakika da savunmadaki Adil’i oyundan alıp Erdon’u oyuna alarak gol istediğini çok net bir şekilde gösterdi.

Son dakikalarda Sivasspor tamamen kendi sahasında karşıladı konuk Konyaspor’u 10 kişi kalan Sivasspor skoru ve 3 puanı korumak istedi. Son dakikalara girerken gol umutlarımız daha çok yeşerdi derken 86. Dakikada Dioamande ceza sahası çizgisinin önünde çok büyük bir hata yaparak dengesini kaybetti ve Sivasspor pozisyon buldu bu pozisyonu değerlendirecekken penaltı kazandılar. Penaltı sonucu fark ikiye çıktı ve yeşeren umutlarımızı bu penaltı golü tamamen söndürdü gibi gözükse de verilen 7 kalan süre uzatması baskımıza devam etmemiz için iyi bir fırsat oldu. 10 kişi kalan Sivasspor penaltıdan golü bulduktan sonra kendi sahasına tamamen kapanarak açık arayan Konyaspor’a izin vermedi. Uzun toplarlar ile Konyaspor sahasına oyunu uzaklaştırmaya çalışan Sivasspor skoru korumakta başarılı oldu.

Maçın gidişatını tamamen değiştirdiğimiz bölümde maçı kendi lehimize çevirdiğimiz dakikalarda yapılan hata Sivas’tan puan çıkarmamamıza sebep oldu.

Bildiğimiz gibi futbol hatalar oyunu ve hataları kapatma oyunu. Geri dönüşü zor olacak bir anda yapılan hata ve ikiye çıkan fark bizim için geri dönüşü olmayacak bir duruma dönüştü. Sivasspor’un penaltıdan bulduğu 3. Gol yeşeren umutlarımızı tamamen söndürdü. İlhan hoca defanstan Adili çıkarıp ileriye destek verdiği dönemde Diomande’yi geriye çekmesi Konyaspor adına çok kötü bir tercih olduğu ortadaydı. Orta alanda bu kadar sert müdahaleler yapan Diomande’yi geriye almak penaltıya kapı açmak gibi gözüküyordu ve öyle de oldu. Gerçekten mantık anlayışımızı değiştirmemiz gerekiyor her maça 1 puan için çıkıyor ve 3 puan için değil 1 puan için savaşıyoruz. İşler kötüye gidince de saldırgan futbol oynamaya başlıyoruz bu bize kazandırmaz kaybettirir ki bu hafta da kaybetme sebebimiz bu oldu.

Bu maç ile 40 puanda kaldık gelecek hafta 1 puan için değil 3 puan için sahada olmalıyız.

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ahmet Yavuz Arşivi
SON YAZILAR