Ahmet Yavuz

Ahmet Yavuz

EVİMİZDE GALİBİYET SERİSİ

EVİMİZDE GALİBİYET SERİSİ

Konyaspor ligde kendi sahasında Beşiktaş galibiyeti ile ilk devreyi güzel bir şekilde kapatıp bu hafta 1. Lig lideri Ümraniyespor’u Ziraat Türkiye Kupası için kendi sahasında ağırladı.

İlhan Palut beklenenden daha fazla kadro rotasynu ile oyuna başladı. Bu abartılı rotasyonlar taraftarları korkutsa da ilk yarı açık ara oyunu elinde tutan ve domino eden taraf ev sahibi Konyaspor oldu. Birçok gol şansı ve şut pozisyonu yakalayan Anadolu Kartalı pozisyon harcamakta gayet cömert davrandı. Üstelik buna Ümraniyespor kalecisi Orkun’un üstün performansı da eklenince Konyaspor ilk yarıyı gol bulamadan tamamladı.

Yayıncı kuruluş federasyon ve takımların Türkiye kupasına gereken değerin verilmemesinden yakınırken dönüşümlü yayın politikası devam ettirildi. Yayıncı kuruluşun başka kanalı yokmuş gibi saat 15 de başlayan iki maçı 5-10 dk dönüşümlü olarak vermesi seyir zevki açısından oldukça kötü bir izlenim verdi. Federasyonun yayıncı kuruluşun bu politikasına karşı kayıtsız kalması futbol seyircilerini kızdırdığını düşünüyorum. Kupa müsabakalarının değer kazanmasını ve izlenme oranının yükselmesini istiyorsak federasyonun ve yayıncı kuruluşun bu politikadan hemen vazgeçmeleri taraftarıyım.

İkinci yarı başlarında Konyaspor 51. dakikada 1-0 geçti. Belliki takımın cömert pozisyon harcamasından İlhan Palut memnun olmamış ve devre arasında futbolcuların kulaklarını çekmiş. Ümraniyespor Camara’yı uzun toplar ile buluşturup gol bulmaya çalışsa da başarılı olamadı. Konyaspor 59. dakikada Ahmed Hassan’ın kafa vuruşuyla farkı ikiye çıkardı ve daha rahat komplike bir oyun kurdu. Dakika 90 olduğunda Anadolu Kartalı evinde yenilmediğini bir kez daha tüm Türkiye’ye gösterdi taraftarlara umut dolu gelecek haftalar bıraktı.

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ahmet Yavuz Arşivi
SON YAZILAR