Rumeysa Zügül

Rumeysa Zügül

AYÇİÇEK YAĞINDA OFSAYT VAR, HAKEMİN DÜDÜĞÜ NERDE?

AYÇİÇEK YAĞINDA OFSAYT VAR, HAKEMİN DÜDÜĞÜ NERDE?

Hani vardır ya bir klişe, "kadınlara ofsaytı nasıl anlatırsınız?" diye. Aslında çok da zor değildir ofsayt mevzusu, defansın ilerisinde kalmış oyuncunun topa temas etmesi ile hakemin bayrağı havalanır. Şaka bir yana kadınlar da artık ofsaytı çok rahat çözüyor, bunun pek de bir gizemi kalmadı. Bu yazıda futbol kuralları yazacak değilim elbette. Biraz espri ile başlayayım istedim, çünkü asıl konu can sıkacak türden.

***

Birkaç gün önce markette ayçiçek yağı almak için yağ reyonuna gittim. Ben gibi bazı müşteriler de ayçiçek yağlarının karşısına geçmiş sessiz sessiz fiyat etiketlerine bakıyor. Ben de bakmaya başladım, etiketlerdeki rakamlar da bize bakıyor. O yağ alınacak tabi, temel tüketim malzemesi. Ama nasıl alınacak? Bir de uyarı yazısı asılmış, "sayın müşterilerimiz ayçiçek yağından en fazla 2 adet alabilirsiniz" diye. Millet daha birinciyi nasıl alayım diye düşünürken, marketlerin ise yazılarla müşteriyi uyarması da ayrı bir manzara.

***

Bir abimiz geçenlerde yeni hasat olmuş çekirdekten birer avuç dağıttı bana ve arkadaşlara. "Tadına bakın, beğenir ve eğer almak isterseniz oğlum satıyor" dedi. Birer avuç dağıtılan çekirdeği yedik tabi. Dedik nedir fiyatı, alalım kavurur yeriz falan derken abi fiyatını söyledi ve anlatmaya başladı. Oğlum ayçiçeği ekti ama satamadı elinde kaldı, böyle böyle satmaya çalışıyoruz dedi.

***

Markette ayçiçek yağı fiyatına bakan müşteriler bir yana, diğer yanda ektiği ayçiçeğini satamayan çiftçi.

Yani mahsul var alan yok, çiftçi dertli.
Ayçiçek yağı fiyatları uçmuş, vatandaş dertli.
Çok fazla yağ almayın, en fazla iki tane alın diye uyarı yazısı asan marketçi de dertli.

Yahu arkadaş, o zaman şu sahneye göre, dertli olmayan, yani bu işten memnun olanlar arada bi yerde gizli. Gizli de kim bunlar?

***

Ofsaytı anlatmak işte bu ayçiçek yağı sahnesini çözmekten hakikaten daha kolay. Futbolda çizgi halindeki defansın ilerisinde kalan rakip oyuncu topla temas ettiği an bayrak hemen kalkıyor, top kaleye girmiş olsa bile iptal oluyor. Ayçiçek yağı konusunda da, arada gizli olup ofsayta düşenlere korkusuzca düdük çalacak bir hakem lazım! Fırsatçı mı dersiniz, stokçu mu dersiniz bilemem, adını siz koyun. Lakin birileri var besbelli. Çiftçi de, halk da aynı konudan muzdarip ise, başka yerde köşeyi dönen uyanıklar var demek ki.. O yüzden, ayçiçek yağının ofsaytını çözmek de yetkililerin hakemliğine kalmış durumda.

Bu kez giden 3 puan değil üstelik.
Bu kez vatandaş ligden düşüyor, bunu anlayın artık.

***

Şu ayçiçek yağı konusunu futbol kuralı olan ofsayt ile birlikte yazmış olmamı da, yıllar sonrasında gülerek hatırlarız sanki..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum
Rumeysa Zügül Arşivi
SON YAZILAR