Marketlerde birçok ürüne indirim gelecek! Yeni proje duyuruldu

Marketlerde birçok ürüne indirim gelecek! Yeni proje duyuruldu

Türkiye'de marketlerde satılan ürünlerin birçoğuna indirim gelecek. Söz konusu indirimin bu proje sayesinde yansıyacağı söyleniyor.

Türkiye'de vatandaşın en çok kızdığı meselelerin başında market fiyatları geliyor. Son yıllarda enflasyonun zirveyi görmesiyle gıda ürünlerine dev zamlar yansıtıldı. Bu sorunu çözmek için yetkililer yeni projeyi duyurdu. Ambalaj üzerine etiket uygulamasının detayları belli oluyor. Ticaret Bakanlığı yeni başlatacağı uygulama kapsamında üretici, toptancı ve perakendecilerle birlikte çalışmalarına devam ediyor.

2-001.jpg

FİYAT İÇİN KOMİSYON KURULACAK

Yeni uygulama ile birlikte ambalaj üzerinde fiyat etiketi uygulaması üçlü bir komisyon tarafından belirlenecek. Komisyonda bakanlık yetkililerinin de yer alması bekleniyor. Yeni uygulama ile birlikte ambalajlı ürünler, komisyonun belirleyeceği tavsiye fiyatıyla satılacak. Yeni düzenleme ile birlikte günlük ve haftalık değişen fiyat listelerinin önüne geçilecek.

ÜRÜNLERİN FİYATI BUNA GÖRE BELİRLENECEK

Ambalajlı ürünlerinin üzerine tavsiye fiyatı konsensüs ile belirlenecek. Üretici, toptancı, perakendeci ürünün üzerine maliyet ve kârı ekleyerek bir fiyat çıkaracak. Yeni fiyatlar Ticaret Bakanlığına bildirilecek daha sonrada üretim tarihiyle birlikte ambalaja basılacak. Yeni düzenlemeler kapsamında ürün maliyetlerinde zarar edilmeyecek ve ürün stoklamanın önüne geçilmesi bekleniyor. Vatandaşalar artık tüketici fiyatlarının ne olduğunu bilecek ürün üzerinde yazan fiyat sayesinde bu ay ve gelecek ay üründe yaşanan fiyat farkını gözlemleyecek.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum