Ahmet Yavuz

Ahmet Yavuz

5 hafta sonra gelen galibiyet

5 hafta sonra gelen galibiyet

Süper Lig'in 10. haftasında İttifak Holding  Konyaspor sahasında Yukatel Kayserispor 'u konuk etti.

Geçtiğimiz hafta  Galatasaray'a 1-0 mağlup olan Konyaspor, Kayserispor'a karşı bu yenilgiyi telafi etti ve sahadan 2-0 galip ayrıldı.

Konyaspor'a galibiyeti getiren goller, 8. dakikada Serdar Gürler ve 45. dakikada Amir Hadziahmetovic'in ayağından geldi.Bu sonuçla Konyaspor puanını 17'ye çıkardı. Kayserispor ise 11 puanda kaldı.

Saha önceki haftaya göre daha özgüvenli çıktığımız ilk düdükten itibaren belli oluyordu. İlhan Palu ve ekibi uzun süredir alamadıkları galibiyetlerden ders çıkarmış olmalı ki ilk 45 dakika da ayağa paslar ile hucüm varyasyonları oluşturduk. Önceki haftalara göre gözle görülür bir şekilde rastgele uzun top oyunundan vazgeçmiş olsak da hala bir tarafımız oraya çekiyor. Bunun en büyük sebeplerinden birisi orta alanda yeterliliğimizin belli bir seviyede olmayışıdır. İlk yarının başlarında ve sonunda bulduğumuz iki gol ile soyunma odasına girmiş olsak da taraftarların bende dahil ikinci devrenin akıbeti konusunda şüpheleri vardı.

Gereksiz top kayıpları önceki haftalara nazaran azalmış olsa da diğer süper lig takımlarına göre fazlalığını korudu. Galibiyeti özlemiş bir şehir için ilk yarıdaki 2 gol gayet güzel duygular yaşattı.

Maç boyunca fark edilmemesi imkânsız olsa da sahanın sol kenar tarafında aşınmalar oluştu futbol bir takım oyunu ise neden sol kenar oyuncuları daha fazla sorumluluk alıyor? Bunu İlhan Palut mu istiyor yoksa oyuncular sağ kenar oyuncularını yeterli görmüyor mu? Sol kenar oyuncuları 70. dakikada solumaya başladıkları fark ediliyordu.

 2-0 önde olduğumuz bir maçta taraftarlar kendi aralarında rahatlayan arkadaşlarını gördüklerinde ‘ Dur bakalım bu Konyaspor hemen rahatlama’ tarzında telkinlerde bulunup içlerinde her an gol yiyebilir tedirginliği ile maç izledi. Bu duyguyu bu taraftarlar aralıksız her maç yaşıyorlar ve taraftarlara yapılan bu zulüm bence haklı değil. 

Gelecek hafta oynanacak Fenerbahçe maçı bizim çok önemli. Yukarılarda tutunmamız için bu maçta kesin puan çıkarmalıyız. Sıralamada 2. sırada bulunan Hatayspor ile aramızda bulunan 3 puan bu maç ile umarım ortadan kalkar.

        

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ahmet Yavuz Arşivi
SON YAZILAR