Ahmet Yavuz

Ahmet Yavuz

100. YIL YENİ YÖNETİM GÜZEL BAŞLANGIÇ

100. YIL YENİ YÖNETİM GÜZEL BAŞLANGIÇ

Konyaspor 100. Yılına girerken 3 yıllık Hilmi Kulluk yönetimiyle yolları ayırdı. Hilmi Kulluk ile yolları ayıran Konyaspor yeni yönetime Av.Fatih Özgökçen ile devam etme kararı aldı. Tek yönetim listesi ile seçime giren Fatih Özgökçen salondaki tüm delegelerin oyları ile başkanlık koltuğuna oturdu.

Bu yazımda sizlerle eskiyi çok konuşmak istemiyorum aslında. Eski yönetim ve Hilmi Kulluk’ a yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür etmek istiyorum. Tabii ki insanoğlu yaratılışından beri hatalar yapmıştır. Önemli olan hatalardan çabuk dönebilmektir. Konyaspor birçok konuda hataları gelenek haline getirmiş ve hangi yönetim gelirse bir önceki yönetimin hatasının üzerine hata koyarak devam etmektedir. Fatih Özgökçen genç ve bu şehrin sıkıntılarına Konyaspor üzerinden çözüm olabilecektir umarım.

Eski yönetimin istatistiklerini burada yayımlamak istemiyorum. Fatih Özgökçen ve ekibi bu istatistiklere zaten hâkimdir. Bizim taraftarlar futbolcular ve en önemlisi yönetim olarak hatalarımızda doğru aramaya değil hatalarımızdan tecrübe kazanmaya önem göstermemiz gerekiyor.

Konyaspor da en büyük problemlerden bir tanesi yönetime kim gelirse kendini bir kaf dağının en zirvesine koyması ve iletişime, eleştiriye kendisini kapatması. Umuyorum ki Genç Başkan ile bu sorun çözülecektir.

Konyaspor ne kadar iyi olursa şehir o kadar iyi olur. Bu bilinç ile davranırsak hem kulüp hem şehir tarihine damga vuracak işlere imza atılabilir.

Ben şu an başkanımızın gelecekteki meslek arkadaşı olacak bir kişi olarak Konyaspor alt yapısında uzun yıllar forma giymiş ve alt yapıya futbolcu olarak hizmet vermiş bu şehrin çocuklarından bir tanesiyim. Bu kulüp alt tarafla olan iletişim eksikliğinden dolayı yıllardır şehrinin genç değerlerini bir bir kaybetmekte. Şu an 22 yaşımda olmama rağmen 8 yaşından 18 yaşıma kadar 10 yıl kulübün alt yapısında yaşanan problemlere son 4 yıldır da Konyaspor taraftarı olarak yaşanan problemlere şahit bir kişiyim.

Futbol artık eğlence ve oyundan daha çok ticaretleşmiş bir spor. Ticaretin hangi bölümü olursa olsun üretim çok önemli bir faktördür. Eğer üretim yoksa bir müddetten sonra firma sahipleri maddi ve manevi olarak aşağılara doğru ilerleyen çizgiyi elinde tutamazlar. Konyaspor yıllardır transfer yasakları ve borçların içinde çırpınıyor.

Alt yapıya önem verilmeyen bir kulüpte borçlar üzerine konularak devam edecektir. Alt yapıya önem vermek sadece maddi destekle değil; maddi destek yapıldıktan sonra bu maddi desteklerin alt yapıda kimler tarafından yönetildiği kimler tarafından faturalandığı denetlenerek sağlanmalı. Konyaspor son yıllarda iyi olup olmadığını şu anki süper lig kadrolarına bakıp son 5 yılda hangi süper lig takımına alt yapıdan yetişmiş bir futbolcu satmış buna bakarak görebilir.

Konyaspor alt yapısı kendi içerisinde yönetimleşmiş üst yönetimden bağımsız bir monarşi haline evrimleşmiş bir durumdadır. As başkan ve yönetiminin önemli olduğu kadar alt yapı yönetiminin de çok önemli olduğu unutulmamalı 15 yıldır aşağıda yapılan hataların hesabı sorulmalı ve bu hatadan bir an önce dönülmelidir. Eğer Konyaspor için umut dolu bir başlangıç yapılacaksa bu altyapı ile başlamalı ve temellerin sağlam atılması gerekir. Temeller sağlam atılmazsa bu şehrin paraları İskandinav ülkelerine ve şahısların keselerine gitmeye devam edecektir. Taraftarlar kendi şehirlerinden çıkmış bu takıma hizmet edecek çocukların isimlerini tezahürat etmeye hasret kalmıştır.

Kulübümüzün 100. Yılında Eski yönetime doğrusu yanlışı için teşekkür eder, Yeni başkanımıza ve onun önceliğindeki yönetimi tebrik eder başarılarını dilerim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ahmet Yavuz Arşivi
SON YAZILAR