Ahmet Yavuz

Ahmet Yavuz

HAK EDİLEN 1 PUAN

HAK EDİLEN 1 PUAN

Süper Lig’in 33. haftası İ.H.Konyaspor evinde MKE-Ankaragücü ile karşılaştı. İki takım arasında ligin ilk yarısında oynanan maçta MKE Ankaragücü 4-3 kazanmıştı. Deplasmanda kaybetmiş olsa da Konyaspor evinde Ankaragücü’ne ve diğer Ankara takımlarına karşı 8 sezondur hiç yenilmedi.

Topla oynama , şut, ikili mücadele kazanma ,topa sahip olma konusunda şaşırtıcı derecede benzerlik olan bir maç izledik. Geçen haftaya göre biraz daha garantici oyun oynayan Konyaspor maçta pozisyon vermeden kapanarak rakibin hatasını kollayan bir politika izlesede bu politika ilk yarıyı önde kapatması için yetmedi.

İlk devre Ankaragücü neredeyse Konyaspora hiç pozisyon vermedi. Bu tarz  kapanan takımlara karşı tek çözüm yolumuz kanatlar iken kanatlarımız neredeyse sahadan silik durumdaydı.

45+1. dakikada Borven’in ceza sahası içinden bomboş kale karşısında yan direğe topu isabet ettirmesi bizim için büyük şanstı ve bütün Konyasporluların rahat nefes almasına sebep oldu. Ankaragücü ilk yarının sonlarına doğru bulduğu bu çok rahat pozisyondan yararlanamadı ve müsabakanın ilk devresi golsüz eşitlik ile son buldu.

2. yarıda Konyaspor Ankaragücü’nün üstüne gitmek isteyip kapanma politikasından kurtulmaya başlarken biraz da olsa hücum oyuna geçmişti. Hücum yapıldıkça setler arası mesafeler maalesef çok zor kapandı. Ve en nihayetinde savunmada boşta kalan topu 65. dakikada Ankaragücü için ter döken Badji filelerimize gönderdi.

 Baskıcı ve gol arayan taraf olabilmek için sanırım ilk golü yememiz gerekiyormuş. 3puan için bu kadar savaşsaydık oyun çok farklı olabilirdi. Golü yedikten 5 dakika sonra Jevtovic mücadelesi sonucunda kazandığı top ile ceza sahasının biraz önünden çok güzel bir şut çıkarsa da top direkten oyun alanına geri döndü. Geri düştüğümüz bölümde maçın diğer bölümlerine göre çok daha iyiydik ve kendi kalemizde topu gördükten 11 dakika sonra rakibin açıklığından faydalanarak beraberlik golünü bulduk.

Konyaspor beraberlik golünü bulduktan sonra 3 puan için değil de sanki 1 puanı da kaybetmemek için oynarken Ankaragücü ise 3 puanı kaybettik bari 1 puanı kaybetmeyelim psikolojisi ile oynadı. Müsabaka 1-1 beraberlik ile sonuç buldu.  Geçen haftaki oyundan sonra 1 puana şükrettik. Hak edilmiş birer puandı her iki taraf içinde.

Konyaspor’un bu maç tek çıkar yolu kanatları gibi gözükürken bırakın çapraz koşuyu bir tane elle tutulur yan top varyasyonu içerisinde olamadık. Sekidika böyle kritik alt küme maçında bu kadar rahat ve kötü bir performansla kalan 9 haftada biraz zor iş yapar gibi duruyor.Umarım kalan haftalarda beni yazdıklarımdan dolayı utandırır.

Bu sonuç ile şehrimizin takımı 40 puana yükselip 11. sıraya yerleşti. 11. sıra iyi gibi gözükebilir fakat düşme potası ile aramızda sadece 8 puan var. Acilen kanat ve hücum oyununa çeşitlilikler, farklı bakış açıları , ve seçenekler getirmeliyiz ki önümüzdeki haftalarda bu kadar stoperlere yüklenmeyelim. Gelecek hafta Sivasspor maçından 3 puan ile çıkabilirsek büyük Konyaspor camiası ve taraftarları için her şey daha ferahlatıcı ve umut dolu olur.

        

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ahmet Yavuz Arşivi
SON YAZILAR