Ahmet Yavuz

Ahmet Yavuz

Geri dönüşü olmayan hata!

Geri dönüşü olmayan hata!

Süper Lig’in 9. haftasında Galatasaray ile Konyaspor karşı karşıya geldi. NEF Stadyumu’nda oynanan mücadeleyi sarı-kırmızılı takım 1-0 kazanarak üst üste 3. galibiyetini aldı. Konyaspor 12 maçlık yenilmezlik serisini Galatasaray deplasmanında sürdürmek istese de başarılı olamadı. Son yenilgisini 12 maç önce yine Galatasaray karşısında İstanbul’da almıştı Konyaspor.

Maça iki takımda istekli başlasa da Galatasaray 4. dakikada orta alandan uzun pasla ceza sahası içine topu gönderdi. Konyaspor tarafından defans oyuncusu Skubic ve kaleci Sehic'in anlaşmazlığı sonrasında boşta kalan topu Mostafa Muhammed filelerle buluşturdu. Galatasaray bu sezon içerisinde attığı en erken golü kutlarken Konyasporlu oyuncular ve teknik heyet faul için hakem Arda Kardeşlere itirazda bulundu. Arda Kardeşler VAR ‘ a gitmeyip orta alanı gösterip golü verdi.

Uzun süredir birlikte forma terleten kaleci Sehic ve defans oyuncusu Skubic’in maçın ilk dakikalarında anlaşamayıp böyle bir hata yapmış olmaları kabul edilir gibi gözükmüyordu. Ve Galatasaray maça 1-0 Konyaspor savunma hattının verdiği avans ile başladı.

Yenilen erken gol moral bozukluğundan çok hırsa dönüştü. Topa sahip olup kenardan 3. bölgeye taşısak da kenar oyuncularımızın etkin olamaması nedeni ile hırsımızı gole dönüştüremedik. Sol kenar oyuncusu Gullerme 3. bölgede bariz uzun top hataları golcülerle topu buluşturamaması ve top benden çıksın düşüncesi ile yaptığı ceza sahasına uzun toplar amacına ulaşamadı.

15. dakikadan sonra iki takım içinde oyun hızlı hücum oyununa döndü. Konyaspor erken 3. bölgeye geçmeyi başarsada yavaş düşünüp yavaş karar verme yeteneğimizden dolayı 3. bölgede top kayıpları bizi erken yordu ve sonuç alamadık.

İlk 45 dakika bir golle Galatasaray lehinde sona bulsada bol top kayıpları ve 3. bölge hataları izledik.

İkinci yarıya daha istekli ve gol arayışı ile çıkan Konyaspor daha ilk dakikalardan forvetsizliğin ceremesini çekiyor gibi gözüküyordu. 2. bölgede yapılan ciddi pas hataları olmasaydı ikinci yarının ilk on dakikasında beraberlik golünü bulabilirdik. Defanstan ileriye doğru oyun kurmakta zorluk yaşadık. Defansın yaptığı pas hataları Konyaspor taraftarlarını hem sinirlendirdi hem yürekleri ağıza getirdi.

60. dakikada güzel organizasyonla gole yaklaştık. Rahmanovic’in kalenin önünde kalecinin uzak direğe daha yakın olduğu pozisyonda bitirici vuruşu yapamadı. Gel gitli oynayan iki takımda 65. dakikada yorulma belirtileri verse de İlhan Palut değişiklik hakkını kullanmayı 74. dakikaya kadar sakladı.

İkinci devre başından 80. dakikaya kadar topla oynama ve şut oranında Konyaspor istatiksel bir başarı yakalamış olsa da maalesef futbolun skor oyunu ve hatalar oyunu çok erken yenilen bir golün Galatasaray karşısında dönüşünün zor olacağının farkında olup ilk dakikalarda hata yapılmaması gerektiğini öğrenmiş olduk.

Konyaspor savunma hattının özellikle ikinci yarıdaki istikrarını ve performansını tebrik ederim. Şahsi fikrim ben bu maçta savunma oyuncusu olsaydım hücum hattındaki takım arkadaşlarıma kızardım. Defanstan top ileriye aktarıldıktan sonra hucumda etki yaratmakta zorlanan kolay top kayıpları yapan hucum hattı savunma oyuncularının fazla enerji sarf etmesini sağladı.

Arda Kardeşler 90. dakikada bitirme düdüğünü çaldığında maç 1-0 Galatasaray’ın kendi sahasında 3 puanı alması ile sona erdi. Konyaspor’un hücum varyasyonları ve ciddi golcü sorununun üstesinden geleceğini umut ediyorum.

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ahmet Yavuz Arşivi
SON YAZILAR