Nazmiye Gülbaş

Nazmiye Gülbaş

Durmak Yok Ticarete Devam (!)

Durmak Yok Ticarete Devam (!)

Merhum Hasan Bitmez 12 Aralık 2023'te meclis kürsüsünden AKP ve İsrail'in ticari ilişkilerini anlatırken bir yandan da kürsüye koyduğu dövizde ''Katil İsrail, işbirlikçi AKP'' yazmaktaydı.

Tüm Türkiye'nin şahitlik ettiği o konuşmanın sonlarında ''..Allah'ın gazabından kurtulamayacaksınız...Hepinizi saygıyla selamlıyorum'' diye sözlerini tamamlamış ve düşmüş, kaldırıldığı hastanede birkaç gün sonra vefat etmişti.

Tarihi konuşmasında Filistin'de yaşanan zulmü, katliamı meclis kürsüsünden tane tane saymış, kimsenin cesaret edemediğini yapmıştı. Mertçe, yiğitçe, nazikçe anlatmaya çalıştı, belgeleriyle canlı yayında tüm Türkiye'nin hatta dünyanın gözleri önüne sermişti hakikati...

O dönem kör olmayan gözler gördü. Sağır olmayan kulaklar duydu. Kararmayan kalpler ürperdi bu konuşmadan! AKP Meclis sıralarından da ''Allah'ın gazabı böyle olur'' şeklinde sesler duyuldu o can çekişirken. Meclis kayıtlarından kimin söylediği gizlenmeye, silinmeye çalışıldı bu ifadeler. Oysa herkes kimin söylediğini ve kimlerin de buna destek olduğunu biliyordu!..

Sonrasında gazeteci Metin Cihan biraz da yurtdışında olmanın verdiği rahatlıkla her gün İsrail'e giden gemileri deşifre etmeye başladı.

Tam da bunlar meydana çıkarılırken Türkiye'den İsrail'e gemilerle lojistik destek sağlandığı yönündeki haberlere yayın yasağı getirilmiş, konunun kamuoyunda tartışılması önlenmişti.

Türkiye ile İsrail arasında ticaret yok diye inkar ettiler önce. Hasan Bitmez'in ne yalancılığı kaldı ne iftira etmediği... Metin Cihan ise PKK'lı ilan edildi!

Hem Saadet Partisi'nin konuyu gündemde tutması hem de Metin Cihan'ın ticareti belgeleriyle her gün ifşası hükûmeti zora soktu.

Hal böyleyken ''Ticaret var ama Filistinlilere gidiyor, gemiler mecburen İsrail'e gitmek zorunda'' gibilerinden söylemlerle bir kılıf bulundu. Bunun böyle olmadığı ortaya serildikçe iyice hırçınlaştılar.

Bu arada ticaret devam ederken bir yandan da Starbucks vb. kafe ve restoranları basarak AKP gençlik kolları boykot ediyor diyerek durumu kurtarmaya çalıştılar.

Halkın tepkisi bir türlü dinmeyince bu defa pek çok STK ile 2024'ün ilk saatlerinde Galata Köprüsü üzerinde Filistin yürüyüşü, 'Büyük Filistin Mitingi' yaparak, hükûmet olarak yaptırım yapmak yerine miting yaparak dünyada bir ilki gerçekleştirmiş ve halkın gazını almış oldular. Halkın gazı alınmıştı alınmasına lakin gören gözler, duyan kulaklar, sızlayan vicdanlar için arka tarafta İsraille ticaret hiç olmadığı kadar yüksek yapılmaya devam ediyordu!

Kamuoyundaki rahatsızlık arttıkça bu sefer de ''Biz ülkenin çıkarları için ticaret yapıyoruz, ticareti kesersek ekonomi daha kötüleşir'' diyerek kotarılmaya çalışıldı durum.

Baktılar olmuyor ''Türkiye'den İsrail'e ihracata kısıtlama getirildi'' diye duyurdular. Halbuki ithalata hiç kısıtlama getirilmedi nedense! Velhasıl bir süre sonra aslında kısıtlama falan olmadığı iddiaları ortalıkta dolaşmaya başladı.

Bugün gelinen noktada ise açık açık itiraf edip, gerçekleri söylemeye başladılar. Nihat Zeybekçi: ''İsrail'le serbest ticaret anlaşması olan birkaç ülkeden biriyiz. Mavi Marmara zamanında da askıya alınmayan bu anlaşmayla Filistinli kardeşlerimiz de Türk mallarını serbestçe satın alabiliyorlar, bunun da katkısıyla ticaret dengemiz 1'e 6 bizim lehimizedir''

Gayet rahat, sıradan birşeymiş gibi...''1'e karşı 6 sattık'' dediler. Sattıkları silah parçaları, demir-çelik, jet yakıtı vs. şeyler.

40 bine yakın insan katledilmiş, çoğu bebek-çocuk, kadın! AKP'liler ise gayet rahat itiraf ettiler ticaret yaptıklarını ve 'ticarete devam edeceğiz' diyorlar(!)

Peki bu durumda AKP'liler rahmetli Hasan Bitmez'e ''yalan söylüyor, iftira atıyor'' derken bizzat kendileri Hasan Bitmez'e iftira atmış olmadılar mı? Can çekişen bir insana bunu nasıl yaptılar, Filistin'de 40 bine yakın can katledildi, değdi mi bari?

Hasılıkelam önce inkar etseler de ticareti, 'ama fakat lakin' ile devam etti süreç ve sonunda ''evet ticaret anlaşmamış var ve devam edecek''e kadar geldi bugün... Yarınsa?..

Onca insan şehit edilirken hiç mi vicdanınız sızlamadı peki?

Gerçi neden sızlasın ki, iktidara geldikleri ilk yıllarda ABD'nin Irak'ı işgali sırasında milyonlarca Iraklı katledilirken bunlar ABD uçaklarına üsleri açtıkları için şu kadar para gelecek diye ifade etmediler mi?

Sahi bugün neden bu kadar şaşırıyoruz ki?

Neyse!..

Dua ile...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nazmiye Gülbaş Arşivi
SON YAZILAR