Nazmiye Gülbaş

Nazmiye Gülbaş

Filistin'de Bebekler Katledilirken, Müslümanlar?..

Filistin'de Bebekler Katledilirken, Müslümanlar?..

Sevban'dan (r.a) rivayet edildiğine göre Rasûlullah (asm) şöyle buyurmuştur:

"Yakında milletler, yemek yiyenlerin (başkalarını) çanaklarına (sofralarına) davet ettikleri gibi, size karşı (savaşmak için) birbirlerini davet edecekler."

Birisi: "Bu o gün bizim az olduğumuzdan dolayı mı olacak?” dedi.

Rasûlullah (asm), "Hayır, aksine siz o gün kalabalık, fakat selin önündeki çörçöp gibi zayıf olacaksınız. Allah düşmanlarınızın gönlünden sizden korkma hissini soyup alacak, sizin gönlünüze de vehn atacak." buyurdu.

Yine bir adam: "Vehn nedir ya Rasûlullah?" diye sorunca:

"Vehn, dünyayı sevmek ve ölümü kötü görmektir." buyurdu. (Ebu Davud, Melahim,5)

İsrail 75 yıldır işgal ettiği topraklarda nice zulme imza atmış, çoluk çocuk, kadın, yaşlı demeden Filistinli müslümanları katletmiştir. Son yaptığı vahşet ise dünya tarihinde eşine az rastlanır cinstendir. Yapılan vahşeti ne izleyebiliyoruz ne de duyduklarımıza tahammül edebiliyoruz. Tam da sözün bittiği yer denilen noktadayız...

Dünya kamuoyu önünde yaşanan bu katliamlara dünya halklarından tepkiler yükselirken, aynı ülkelerin (birkaçı hariç) yöneticileri bunu önlemek yerine ne yazık ki İsrail'e destek açıklamalarında bulunmuşlardır.

ABD İsrail'e savaş gemileri, tırlarla, uçaklarla silahlar, milyarlarca dolar para gönderdi, yetmedi Dış İşleri Bakanını gönderdi o da yetmedi ABD Başkanı Joe Biden İsrail'e gitti ve Binyamin Netanyahu'yu kucak kucağa fotoğraf çekildi ve birliktelik mesajı verildi.

Küfür tek millet olmuş ve adeta Hz. Peygamberin hadiste belirttiği gibi, küçücük bir kara parçasına sığınmış 2 milyon Filistinliye karşı Siyonist İsrail arkasına dünya liderlerini de alarak vahşetine devam etti. Ediyor!

Savaş hukukunda kadına, çocuğa, yaşlıya dokunulmaz. Ancak sapkın Siyonistler çocuk, kadın, yaşlı, mazlum, sivil tanımazlar. Tanımadılar!

Bununla birlikte ülkemizde ve dünyanın çeşitli bölgelerinde ticari faaliyet yapan pek çok Yahudi firması İsrail'e maddi destekte bulunacaklarını açıkladı.

Görüldüğü gibi başta İsrail'in suç ortağı ABD olmak üzere büyük devletler İsrail'e madden ve manen destek olacaklarını açıklıyorlar ve maalesef destek de oluyorlar.

Halbuki İslam ülkelerinden Filistin'e destek veren bir iki devlet dışında ne bir destek olacağız açıklaması yapılıyor ne de maddi destek sağlanıyor. Hatta çoğu susarak bazıları da sadece kınayarak bir nevi İsrail'e destek olmuş oluyorlar. Hz. Peygamberin ''Vehn'' dediği dünya sevgisi öyle yerleşmişki kalplere!..

Peki Türkiye Filistin için ne yapıyor?

Diğer kınayan ya da susan İslam ülkelerinden pek farkı yok maalesef!

Ne İsrail büyükelçesi gönderilebildi ne de büyükelçimiz geri çağrıldı. Ne de başka bir yaptırım..!

Kaldı ki Türkiye İsrail'in OECD(2210) ve NATO(2013) vetosunu kaldıran ülkedir. Mavi Marmara davasından yargılanacakken Türkiye davayı geri çektirmiştir. Yetmemiş ve İsrail ile anlaşma imzalamıştır. Hem de Kudüs İsrail'in başkenti ibaresi altına imza atarak! 2007'de Şimon Peres TBMM'de ayakta alkışlanmış, 2022'de İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog'u resmi tören ve atlı suvariler ile karşılanmıştır. NATO'nun Kürecik radar üssünü açmasına onay vermiştir. Bununla da kalmayıp İsrail'in zorla ele geçirdiği Filistinlilerin gazını Avrupa'ya taşıma seferberliği başlatmıştır.

Her seçim öncesi ''Ak Parti düşerse Kudüs düşer'' diyen AKP'nin Filistin için yapacağı tek şeyin miting yapmak olduğunu öğrendik! Neyse ki AKP düşmedi!..

Oysa iktidar partileri icraat yapar miting yapmaz!

Miting neye, kime göre yapılacak?

Gerçekten inanılır gibi değil!

Muhafazakar! Halkımızın 22 yıldır görmezden geldiği Saadet Partisi Filistin için15 maddelik bir acil eylem planı hazırladı. Hükûmet umarım mitingde bunları yapacağını açıklar. Madeler şu şekilde:

1.İslam İşbirliği Teşkilatı, bir an önce sürece gerektiği şekilde müdahil olmalı ve zulmü durdurmak için inisiyatif almalıdır. Bu toplantılar kınama değil icraat toplantıları olmalıdır. Bunun insiyatifini Türkiye yapmalıdır.

2.D-8 Ülkeleri ve Türk Devletler Teşkilatı acilen toplanmalı; İsrail’e karşı güçlü ve caydırıcı yaptırımlar derhal karara bağlanmalıdır.

3.İslam ülkeleri, İsrail’de bulunan diplomatik temsilciliklerinin faaliyetlerini tamamen durdurmalıdır.

4.Türkiye ve diğer tüm İslam ülkeleri İsrail ile ikili anlaşmalarını, “normalleşme” süreçlerini ve karşılıklı ziyaret programlarını derhal iptal etmelidir.

5.İslam ülkeleri, İsrail’e destek veren Batı ülkelerine petrol gönderimini yavaşlatmayı gündemlerine almalı ve gerektiğinde petrol sevkiyatını durdurmalıdır.

6.Türkiye, özellikle Filistin’e ait enerji kaynakları üzerinde İsrail ile yapılan anlaşmalara derhal son vermelidir.

7.Öncelikle çocuklar ve kadınlar olmak üzere, sivillerin can güvenliği mutlaka sağlanmalı, hastane, yetimhane, okul, ibadet yerleri gibi alanlar acilen koruma altına alınmalıdı

8.İsrail, Filistin topraklarına ve Filistinlilere yönelik silahlı eylemlerini durdurmadıkça, İsrail ile siyasi, ticari ve sosyo-kültürel bütün ilişki ve etkinlikler sona erdirilmelidir.

9.TBMM’de bir heyet oluşturularak, teknik bir ekiple birlikte, Gazze’de bombalanan hastane ziyaret edilmeli ve oradaki durum hakkında kamuoyu bilgilendirilmelidir.

10.İnsani yardımlar için acilen Mısır Refah sınır kapısında bir koridor açılmalıdır.

11. Ülkemiz ve bölgemiz açısından büyük bir tehdit oluşturan ABD ve İngiltere, İsrail’in haksız işgaline destek vermek üzere Gazze açıklarında konuşlanmış olan deniz ve hava kuvvetleri unsurlarını bölgeden derhal çekmeli; bunun için kararlı ve dirayetli bir duruş sergilenmelidir.

12. BM nezdinde İsrail’in haksız, hukuksuz işgal girişimine karşı gerekli kararların alınması için diplomatik girişimler acilen başlatılmalıdır.

13.İsrail’in mevcut siyasi ve askeri karar verici kurumlarının, makamlarının, kişilerin tamamı hakkında Uluslararası Savaş Suçları Mahkemesinde yargılanma süreci için girişimler başlatılmalıdır.

14.Ayrıca İsrail hakkında “soykırım suçu” temalı yargılama sürecine de başlanılmalıdır.

15.Gazze’ye yönelik büyük bir insani yardım kampanyası organize edilmeli; Gazze’nin yeniden imarı için çalışmalar da süratle gündeme alınmalıdır.

Dua ile...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nazmiye Gülbaş Arşivi
SON YAZILAR