Ali Dikilitaş

Ali Dikilitaş

Konyaspor , Fenerbahçe’ye acımadı.

Konyaspor , Fenerbahçe’ye acımadı.

Sezona başlarken Konyaspor takımından beklenti çok büyüktü. Bate Borisov karşısında alınan 2 galibiyet ve ardından Vaduz deplasmanındaki beraberlik beklentiyi yükseltmişti. 

Konya’daki Vaduz maçından 3 gün önce zemindeki çimlerin yandığını görünce Konyaspor için travma da başlamış oldu. Ankaragücü ve Başakşehir maçlarından istediği sonuçları alamayan Konyaspor geçen hafta İstanbulspor deplasmanında farklı kazanıp moralini yükseltti.

2008 ve 2016 Avrupa futbol şampiyonalarında turnuva devam ederken 2 stadyumun çimleri değişti ve o stadyumlarda maç oynandı. Hatta bunlardan biri Türkiye-İsviçre 2008 maçının oynandığı stadyum. Konyaspor stadyumda çim problemini çözemeyince Başakşehir ve Fenerbahçe maçlarını Eskişehirde oynadı. Muhtemelen Hatayspor maçı da Eskişehirde oynanacak.

Gelelim Fenerbahçe maçına.

Fenerbahçe geride kalan haftalarda 13 gol atmıştı, Konyaspor ise bu haftaya kadar kalesinde gol görmemişti. Sezon başı çok eleştirilen Adil Demirbağ ve yeni transfer Calvo şimdilik çok uyumlu oynuyorlar, Sehiç kalesinde güven veriyor. Sitya bizden biri artık. Ahmet ise defansta var hücumda yok. Ahmet’ten Skubic’in bindirmelerini bekliyoruz ama çok mümkün gözükmüyor.

Konyaspor ligde topu en verimli kullanan, topu koşturan bir takım. Hücumda ise Zymer ve Muric ile ceza  alanına iyi inen bir takım. Michalak ise ligin en hızlı oyuncusu. Michalak’ın olmaması bu hafta büyük kayıp oldu.

Maç Konyaspor’un istediği gibi başladı ve Konyaspor kontrolünde devam ediyordu. Valencia kırmızı kart görünce Konyaspor için maç kolaylaştı. Fenerbahçe takımı topa ve oyuna hükmedemeyince gerildi ve Konyaspor’u hiç rahatsız edemedi. Fenerbahçe maçtaki tek etkili pozisyonunu ancak dakika 90+7 de bulabildi. Sanırım Sehiç bu hafta hiç yere yatmadı.

Konyaspor ise Zymer’in ortasında Muhammet ile istediği golü bulup maçtan 3 puan ile ayrıldı. Dakika 90 da oyuna girip 7 dakika sahada kalan İkpeazu ise günün efsanesi oldu. Oyunda kaldığı 7 dakikada Fenerbahçe takımını biçer döğer gibi öğüttü, 1 şutu direkten dönen İkpeazu maçın son anlarının kahramanı oldu.

Sonuç olarak İlhan Palut ve öğrencileri hanelerine 3 puan yazdırıp zirve yarışı içinde olma hedefinde önemli adım attılar. Fenerbahçe ise plansız Türk takımlarının yaşayacağı hezimeti yaşadı. 

Eskişehir Konya’ya 350 km mesafede ilave hızlı tren seferi olmayan günde Konyaspor taraftarı özel araçlarla ve otobüsler ile Eskişehir’e aktı. Maç sonu mutlu şekilde Eskişehir’den ayrılmak güzel oldu.

Konyaspor’a çok güzel ev sahipliği yapan Eskişehir halkına teşekkür etmek gerekiyor. Konyaspor kulübünün imkanı varsa Eskişehirspor’a destek olması gerekir. Eskişehirspor zor durumda, Eskişehir başkanına hal hatır sorup derdine derman olmaya çalışmak gerekir. Hatayspor maçının hasılatından Eskişehirspor’a katkı yapabiliriz. Hatay maçına Konya’dan ilginin az olacağını düşünürsek Eskişehirspor ile bir program düşünülebilir…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ali Dikilitaş Arşivi
SON YAZILAR