Ali Dikilitaş

Ali Dikilitaş

Konyaspor dibi gördü…

Konyaspor dibi gördü…

Konyaspor, Konya’da her zaman gündemin bir numarasıdır. Kapu camii şadırvanında abdest alırken hacı emmiler Konyaspor’u değerlendirir ve konuşur.

Esnaf, Ayşe teyze, Fatma abla maça gitmez ama Konyaspor’un durumunu sorgular. Konyaspor’da işler yolunda gitmez ise hele şu seçim ortamında siyasiler sokakta yürüyemez. Özellikle Ak Partinin kalesi olan Konya’da durum hiç iyi değil.

Özellikle siyaset eliyle kulübü yöneten Fatih Özgökçen’in bıraktığı enkaz oldukça derin.

Bu işin içinden nasıl çıkılacak kestirmek güç, Ben bu paradoksu çok yaşadım.

Hilmi Kulluk döneminde işlerin yolunda gitmemesi, bu arada Hilmi Kulluk’u en çok ve tek başına ben eleştirmiş biri olarak bunu söylüyorum. Bu arada Konyaspor için Süleyman Çınar’dan sonra en fazla şahsi risk alan kişinin Hilmi Kulluk olmasına rağmen. İşler kötü gitti. Fatih Özgökçen’e sorarsanız ben 30m Euro borçla aldığım kulübü 20m Euro borçla bıraktım diyor ama.

Fatih Özgökçen görevde kaldığı sürede futbol hep kötü gitti, yanlış kararlar, özellikle İlhan Palut ile olan güç savaşı filan…

Şimdi Ömer Korkmaz görevde, Ömer Korkmaz’ın içinde bulunduğu durum Bahattin Karapınar ile aynı. Ve Ömer Korkmaz bu süreci atlatacak bilgi birikim ve tecrübeye sahip değil. Bu sebeple seçim sürecinde tecrübeli bir isimden yana tavır almıştım…

Konyaspor bu hafta sonu İstanbulspor karşısına en az iki takviye ve yeni hoca ile çıkması gerekiyor. Burada tecrübe öne çıkacak. Konyaspor’u kaostan çıkaracak tecrübeye ihtiyaç var. Teknik direktör olarak Konya’da Sergen Yalçın ve Aykut Kocaman’a çok büyük sempati ve güven var. Bu ortamda Aykut hoca gelmez. Sergen hoca dolu. Konyaspor macera arayacak ve nasıl bir tercih yapacak merak konusu.

Ömer Korkmaz kritik bir kararla Bernardoni ve Sokol’u kadro dışı bıraktı bence yanlış karardı. Calvo ile yapılan sözleşme komedi. Bu Konyaspor 1.ligde bile küme düşer. Bu Prip denen adamı hangi gözle seyredip aldılar bilemiyorum. Konyaspor’da çok fazla statik hareketsiz oyuncu var. Kadro mühendisliği sıfırın altında…

Konyaspor İstanbul’da oynadığı son 2 maçta 10 gol yedi. Bu travmayı atlatmak kolay değil. Alanya maçından beri Hakan Keleş’ten hoca olmaz dedik, anlatamadık.

Konyaspor bu hafta İstanbulspor’u mağlup etmek zorunda ve bunun için takviyeye ihtiyacı var, İstanbul’da gelecek İstanbulspor mağlubiyeti Konyaspor’a havlu attırır, seçim döneminde de Ak Partili siyasetçi sokakta huzur içinde yürüyemez.

Başta da dedim ya ben bu paradoksu çok gördüm, Uğur başkan diyor ya; Reis arar bir kere sorar sonra unutur bende işime gücüme bakarım. Konyaspor gerçekten o kadar ucuz değil. Uğur İbrahim Altay gerçekten tecrübe etmek istemezsin…

Hasan Angı banane ben toptan tüfekten anlamam diyor ya, Bedestende kafanızı kaldırıp yürüyemezsiniz.

Ben gördüm yaşadım ve biliyorum. Çevrenizde bu işe vakıf insanlar var söz konusu Konyaspor olunca Konya’da neler olur yaşayıp gören tecrübeli abilerinize soruverin….

Konyaspor’da işler hiç iyi değil, umut az, tecrübe yok. Kaos büyük.

Bakalım neler olacak merakla bekliyorum…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ali Dikilitaş Arşivi
SON YAZILAR