Ali Dikilitaş

Ali Dikilitaş

Para yok, para

Para yok, para

Proje yönetimi, Finans yönetimi, ekonomi yönetimi, spor yönetimi, takım yönetimi, kulüp yönetimi, hep bir yönetim ihtiyacı var.

Türkiye’de en zor iş futbol kulübü yöneticiliği yapmak.

Türkiye ligi Avrupa’da en çok para harcanan altıncı lig. Başarı sıralamasında ise sezon başı yirminci sıradaydı son birkaç ayda toplanan puanlarla onüçüncü sıraya ancak yükselebildi…

Böyle bir tezat var ve bunun yegane sebebi futbolu yönetenlerin, futbola uzak olmaları.

Portekiz, Hollanda futbola Türkiyeden daha az para harcıyor, Almanların, İngilizlerin değişmeyen  bir planı var. İspanyolların durum biraz farklı. Belçika ve Fransa ise daha farklı bir plan dahilinde futbolu yönetiyor.

Türkiye’de ise plan milan yok. Al, al bir daha al, sonra göndermek için üzerine para ver. Bir daha ver, menejere ver, aracıya ver.

Konyaspor sezon başı bir sürü oyuncu aldı 15 tane filan transfer yaptı. Calvo, Ahmet Oğuz, Mame, Muhammet dışında verim aldığı oyuncu yok. 10 tane boş transfer ve boşa giden milyon Eurolar…

Konyaspor, Avrupa’dan elenince 100.000.000TL civarında gelirden oldu. Taşıma su ile değirmen dönmez.

40 yıldır Konyaspor’un şu veya bu şekilde içindeyim, inişler çıkışlar ve sorunlar her zaman oldu. Tarihe bakınca rakamlar en başarılı yönetimin Ahmet Şan yönetimi olduğunu söylüyor. Algün Tunçalp yönetimi parasız ve 2 ligden gelen oyuncularla inanılmaz başarılı takım kurmuştu. Rahmetli Mehmet Oktud hep parasız zamanda kulübü ayakta tuttu. Süleyman Çınar ise kendini parçaladı, şahsi ödemeleriyle kulübe inanılmaz kaynak aktardı.

Ahmet Şan döneminde çok ders aldık diye düşünüyordum ama, Fatih Yılmaz ve Hilmi Kulluk dönemlerinde gördük ki ders almamışız. İki sene önce kulübün 300milyon borcu vardı ve bunun altından kalkmak kolay değildi. 

Fatih Özgökçen derin bir enkaz devraldı, buna rağmen Konyaspor tairihinin en çok destek alan yönetimlerinden biri Fatih Özgökçen. Tatlıcak arazisi şu veya bu şekilde satıldı, ekstra sponsor gelirleri oldu. 

Fatih başkan çıkıp derdini de anlatmıyor, cebinden para verip kulübü ayakta tutacak bir yönetim de yok.

2022-2023 sezonu başı yapılan transferler Konyaspor için başarısız, halen takımın yıldızı Ahmet Şan döneminde gelen Amir, Fatih Özgökçen döneminde gelen başarılı tek transfer Calvo!!

Kulüp içinden gelen bilgiler kulüpte ciddi maddi sıkıntı olduğu yönünde, pilot takım geçen yıl küme düştü, bu yıl çalışanların maaşı ödenmede zorluk yaşanıyormuş.

Konyaspor Kulübünün para ile ilgili ciddi sıkıntısı var, gelen bilgiler bu yönde. Konu ne kadar vahim durumda geride kalan bir buçuk yılda ne geldi ne gitti tam da bilgi yok.

Yönetim durumu anlatan bir açıklama yapmadığı sürece soru işaretleri ve dedikodu devam edecek.

Sorun varsa da yönetim çıkıp sıkıntının boyutunu izah etmesi lazım…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ali Dikilitaş Arşivi
SON YAZILAR