Ali Dikilitaş

Ali Dikilitaş

Trabzon’da yine hakem faciası

Trabzon’da yine hakem faciası

Bu futbolda şartlar durumlar her an her durumda değişebilir. Geçen bir yazımda şöyle bir cümle kurmuştum. ‘’Konyaspor’da görev alıp, ağlamadan bu işi bırakan yönetici görmedim’’

Konyaspor bundan 5 hafta önce ligin zirvesindeydi, Eskişehir’de maçlarını oynamayı bırakıp Konya’da kendi stadına geçmişti.

Ne olduysa 5 hafta önce oldu. Kaçan goller, kaleci performansları, verilmeyen penaltılar, hakem hataları, teknik kadronun oyuncu tercihleri Konyaspor 5 haftadır kazanamıyor.

Konyaspor’un ne yazık ki kadro zafiyeti var, geçen yıl orta saha oyuncuları skora çok fazla etki ediyordu, bu etkide en önemli aktör, rakip yarı alanda yaptığı ölümcül pres ile Sokol’du. Konyaspor Sokol’un yaptığı presi ve arkadan gelen oyunculara yol açan oyun yapısına muadil bulamadı. Böyle olunca da orta saha oyuncularının skora katkısı olmuyor.

Pavicic ve Muriç çok iyi referans ile Konya’ya geldiler ama henüz iki oyuncudan da istenilen ölçüde faydalanamadık.

Bu hafta Dünya Kupası arasından önce son maçlar oynanacak. Sonra Türkiye ligine 1 ay kadar ara verilecek.

Gelelim Trabzonspor maçına, Konyaspor Trabzon’dan genelde eli dolu gelir. En kötü zamanlarımızda Trabzon’dan gelen puan ve puanlar Konyaspor’a cansuyu olmuştur.

Bu haftada bu umutla maça başladık. Henüz 27 dakikada iki penaltı ile 2-0 geriye düşen Konyaspor için maç hezimete döner mi derken biri zorunlu iki oyuncu değişikliği ile Konyaspor maça ve oyuna ortak oldu.

Bruno Paz teknik ama çok yumuşak oyuncu, temas oyununda hiç yok. Maçta oyunda kaldığı sürede neredeyse her topu kaybetti. Paviçiç , Bruno’dan daha mı kötü oyuncu sahada görmek lazım…

Amir ise Konyaspor’un gerçekten en önemli oyuncusu, hücumda zaten verim problemi olan Konyaspor Dünya Kupası sonrası maddi gerekçeler ile Amir’i gönderirse gerçekten çok sancılı döneme girer. Konyaspor’u ayakta tutan tek oyuncu Amir. Bu hücum hattı ile Konyaspor’un ligde rahat konumda kalıp zirveye ortak olması mümkün değil.

İkpeazu diye bir oyuncumuz var, bu oyuncu sadece ve sadece maskot olur. Sevimli sempatik ama bir o kadar futbola uzak. 2 ligde bile forma giymesi çok mümkün değil. Nitekim bu hafta İkpeazu dengesiz hareketi sonrası kırmızı kart gördü.

Konyaspor ilk 27 dakika sonrası sancı çektiği Trabzon deplasmanından Diuf’un attığı 2 gol ile beraberliği yakaladı ve zorlu deplasmandan 1 puan ile döndü.

Sahada mücadele anlamında gerçekten çok iyi bir Konyaspor izledik ama üretkenlik noktasından topu hücum bölgesine taşıma noktasında çok eksiğimiz var.

Konyaspor kadro planlaması anlamında Dünya Kupası arasını çok iyi değerlendirmek zorunda. Amir’in gitme tarafı var ise hücum hattını mutlaka kuvvetlendirmek lazım. Ligin geri kalanı hüsran olmaması için doğru transfer ve takviye çok ‘’elzem’’ bir durum…

Kayseri deplasmanında kazanmak Konyaspor için çok büyük önem arz ediyor. Kazanırsa zirve iddiası devam edecek, kaybederse ligin alt tarafına ve orta sıralara yaklaşacak.

Görelim bakalım ne olacak…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ali Dikilitaş Arşivi
SON YAZILAR