Ali Dikilitaş

Ali Dikilitaş

Olmadı be Ömeroviç

Olmadı be Ömeroviç

Cümleten Ramazan-ı şerifiniz hayırlı ve mübarek olsun.

Bu sezon fazla yazı yazma imkanım olmadı, hem futbolda yaşanan çirkin ve adaletsiz hikayeler hem de Konyaspor’un içinde bulunduğu durum hevesimizi kırdı.

İşin en kötü tarafı ise bugünleri 3-5 yıl önceden görmüş olmak, gereken uyarıları yapmış olmak.

Konyaspor gözümüzün önünde bile isteye eridi.

Geçen sezon Konyaspor için çok büyük fırsat vardı Avrupa kupasında gruplara kalıp kasayı doldurup bu ekonomik sorunları aşabilirdik ama kulüp içindeki keşmekeş buna mani oldu.

Bu sezon ise tam bir fiyasko, Fatih Özgökçen’in her yaptığı hatayı bir şekilde kabul edebilirim ancak taraftar ile kulübün arasına set olmasını kabul edemiyorum.

Şu meşhur amigo Ertan var ya o beni sevmez, bende onu sevmem ama o Ertan ile ulu orta kavga eden başkan için çok fazla söylenecek söz yok. Konyaspor’da yöneticilik yapan hiç kimse bir taraftara seni stadyuma sokmam diyemez öyle bir hakkı yok.

Başkan gelir geçer, fakat Konyaspor kalır, vefakar cefakar Konyaspor sevdalıları kalır. Konyaspor saçma salak sebeplerden 3 dönem transfer yasağı aldı.

Ömer Korkmaz ve ekibi kulübe ciddi kaynak aktardılar, bir daha söylüyorum tecrübeli değiller ama iyi niyetliler. Umarım Konyaspor bu sezon ligde kalır transfer döneminde doğru adımlar atarlar.

Konyaspor devre arası ciddi transferler yaptı bana göre 4 oyuncu gerekliyken 6-7 oyuncu transfer ettiler. Ethemi ve Ndao faydı oldular, Slowik başarılı transfer, Hadebe iyi. Damyanovic ağır oyuncu ben çok sevmedim. Boateng ve Niangbo’yu henüz kullanamadık. Sambou denen adamı kim izleyip aldırdıysa fiyasko….

Ömeroviç’e gelecek olursam, çok iyi antrenör ama oyuna müdahale ve anlık reaksiyon verme yeteneği yok. Ömeroviç pratik zekalı bir hoca değil maalesef. Konyaspor için bu dönemde hoca değişikliği hiçbir şekilde fayda sağlamaz. Mutlaka kulübeye kıvrak zekalı bir futbol aklı lazım.

Konyaspor sahibi olabileceği Türkiye kupasından elendi, Konyaspor kazanabileceği Adana Demirspor mücadelesinde 2 puan bıraktı.

Rakip Yusuf Sarı ve Balotelli hamlesi yaptı, mücadele anlamında 2 kişi eksildi zaten o anda akıllı hoca oyunu hızlandıracak hamleler yapar. Elinde Moreno gibi hızlı oyuncu varken Prip’i almak Konyaspor’a 2 puana maloldu.

Konyaspor için yerli rotasyonu çok büyük zaaf. Boateng ve Niangboyu yerli rotasyonundan dolayı kullanamıyoruz.

Futbol aklı burada devreye girecek. Konyaspor stoperden birini yerli olarak kullanırsa, Boateng ve Niangboya kadroda yer açabilir. Stoper iyi olunca maç kazanamazsınız. Nzonzi 20 metrekare alanda kısa pasla oynayan oyuncu ne şut çekebiliyor ne de uzun pas yeteneği var.

Konyaspor , Adana Demirspor maçını kazanıp ligi bitirip rahatlayabilirdi ama olmadı. Bunun sebebi Ömeroviç’in hamlelerindeki yanlışlar. Mutlaka Konyaspor kulübesine güçlü bir karakter lazım.

Konyaspor ligde kalır ama çok kolay olmayacak, Şehir büyük özveri içinde, yönetim çok fazla emek harcıyor.

Konyaspor Karagümrük deplasmanında mutlaka puan almalı. Rakibin defans ve orta alanda zaafları var bunları iyi değerlendirmek ve hafta boyu çalışmak gerekiyor…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ali Dikilitaş Arşivi
SON YAZILAR