Ali Dikilitaş

Ali Dikilitaş

Konyaspor’da duraklama  dönemi

Konyaspor’da duraklama  dönemi

Konyaspor, Konya’nın en büyük kitlesel oluşumudur. Bu gerçeği kimse inkar edemez. Bu kitlenin içinde bu oluşumun içine doğan, kalbi yüreği Konyaspor ile atan bir çok nefer var.

Zaman zaman bazı insanlar çeşitli telkinler ile bu kulübün içinde yer almak zorunda kaldılar. Konyaspor ile yatıp kalkan kitle ile zaman zaman bu kulübün içinde telkin ile yer alanların arasında çok büyük fark var.

Mehmet Tankut tarzını sevmem ama bu kulüp için ölecek adamlardan, İsmail Altınışık, Mustafa Dinç, Şemsettin Beştav ve daha pek çok kişi tanıyorum. Zaman zaman Şemsettin abi ile ters düşmüş olsam da Şemsettin abi bu kulübün gerçek neferidir. Herkes gider yukarda isimini zikrettiğim yada zikretmediğim insanlar. Bu kulübün parçasıdır ve ayrılmazlar. Her deplasmana ve maça giden sağlıkçı tombul arkadaşın ismini unuttum bu arada. Daha çok tabi ki, İğneci Fethiye ablayı da gördük köse dayıyı da. Bu konu derin fazla uzatmayayım.

Konyaspor kongre yaptı yeni yönetim seçildi.

Başa döneyim biraz, Hilmi Kulluk 4.5 milyon Euro borçla aldığı kulübü 30milyon euroya yakın borçla bırakacak olunca bu işin içinden çıkmanın tek yolu vardı, Şehri yönetenlerin bu işe sahip çıkıp bu borcu ödemesi.

Hal böyle olunca şehri yönetenler, Konyaspor’a kaynak aktaran ve bulan şehrin ileri gelenleri ile koordinasyon sağlayabilecek, daha önce Ahmet Şan yönetiminde kısa süre görev alan Fatih Özgökçen ismi öne çıktı ve bu güçlü oluşumun idaresi Fatih Özgökçen’e verildi.

Seçimlere kısa süre kaldı, Fatih beyin siyaseten daha üst görevler alma arzusu var, bu görevleri alması için birkaç ay sonra belki istifa etmesi gerekecek, hal böyle olunca Konyaspor ilerde sorun yaşamasın diye genel kurula gidildi ve Fatih bey giderse yönetim aksamadan içerden başkan seçerek göreve devam edecek.

Durum bu, bu durum içindekilerin kulübün gerçek sahiplerine yaptığı saygısızlığı kesinlikle tasvip etmiyorum. İsmin hiç önemi yok…

Xxx

Konyaspor Dünya kupası sebebiyle verilen uzun ara sonrası bu hafta sahasında Alanyaspor’u konuk etti.

Maçın ilk yarısı boyunca Konyaspor tutuk bir oyun sergiledi, ataklarda öne çıkan Alanyaspor oldu. Konyaspor ne ortadan gidebildi, ne de kanatlarda Michalak ve Zymer etkili olabildi. Michalak bir kere sağdan gitti o da penaltı ile sonuçlandı. Konyaspor ölüp ölüp dirildiği ilk yarıda penaltıdan bulduğu gol ile soyunma odasına 1-0 önde gitti.

Maçın ikinci yarısında da Alanyaspor oyuna hükmetmeye devam etti. Konyaspor bir türlü Alanyaspor’un sahadaki baskın oyununa cevap veremedi. Konyaspor’da oyunculardaki düşüş devam ediyor. Dünya kupası arası Konyaspor’a hiç yaramamış.  Konyaspor ancak uzatma dakikalarında biraz rakibine yüklenip penaltıdan skoru eşitleme şansı buldu. Maçın ilk yarısına 5 dakika ilave olmuştu ikinci yarıya 12 dakika ilave edildi. Skor tabelasında 107 dakika gördüğümüz müsabaka 2-2 eşitlikle sona erdi. Konyaspor’un çok ama çok eksiği var, Kulüp başkanı halen futbolcu satıp borcu ödeyeceğiz diyor. Elde para edecek tek oyuncu Ahmet Şan döneminde genç alınan Amir…

Konyaspor’da geleceğe dönük ciddi kaygılar var, siyasi istikbalini hedef tutmuş, Konyaspor ile ilişkisi olmayan bir oluşum.

Konyaspor evinde çok önemli 2 puan kaybetti. Hocanın da artık genç oyunculara şans verme cesaretini göstermesi lazım. Madem yönetim oyuncu satıp borç ödeyecek. Gençlere şans vermemiz lazım…

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ali Dikilitaş Arşivi
SON YAZILAR