Yurt dışından araba getiren gurbetçilere müjde! 5 yıl kalma izni verilecek

Yurt dışından araba getiren gurbetçilere müjde! 5 yıl kalma izni verilecek

Türkiye'de ikinci el ve sıfır otomobillerin fiyatı zirveyi gördü. Durum böyle olunca gurbetçiler yurt dışından araba getirmeye başladı. Edinilen bilgiye göre gurbetçi arabalarının 2 yıl olan ülkede kalma izni 5 yıla çıkarılabilir. İşte o teklif...

Türkiye'de döviz kurundaki artış devam ediyor. Türk Lirası Dolar ve Euro karşısında değer kaybediyor. Yatırım yapmak isteyen vatandaş bu durumdan olumsuz etkileniyor. Eskiden otomobil satın almak çok kolayken şimdilerde bu iyice zorlaştı.

gurbetci-2.webp

Devletin tahsil ettiği vergilerle birlikte en uygun sıfır kilometre otomobillerin fiyatı 1-2 milyon lira aralığına yükseldi. Durum böyle olunca yurt dışında yaşayan gurbetçiler Türkiye'ye araba getirmeye başladı. Yabancı plakalı araçların Türkiye'de kalma izni ise sadece 2 yıl. Bu sürenin uzatılmasını talep eden gurbetçiler yetkililerden çözüm istiyor.

gurbetkci-4444.jpg

Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Kaya, yurt dışında yaşayan milyonlarca Türk vatandaşının sorunlarına ilişkin Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın cevaplaması talebiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi sundu.

Bahsi geçen bu soru önergesinin 15 maddeden oluşması dikkat çekti. Maddeler arasında en ilgi çekici olanı ise gurbetçilerin yurt dışından getireceği otomobillerin kalma süresinin uzatılmasıydı.

gurbetci-1.webp

Soru önergesinde şu ifade yer aldı: "Gurbetçilerin yurt dışından Türkiye'ye getirdikleri otomobilleri en az 5 yıl giriş/çıkış zorunluluğu olmadan ülkemizde bırakabilmesi için bir yasal düzenleme yapılacak mı?."

Soru önergesini okuyan gurbetçiler bu durumdan memnun oldu. Gündeme getirilen konuya ilişkin bir yasal düzenlemenin yapılması durumunda gurbetçiler yurt dışından getirdikleri otomobilleri Türkiye'de 5 yıl boyunca kullanabilecekler.

İşte önergenin tamamı:

onerge-002.webp

onerge.webp

Kaynak:Haber Merkezi