Ali Dikilitaş

Ali Dikilitaş

7. Şampiyon ne zaman çıkacak?

7. Şampiyon ne zaman çıkacak?

Konyaspor ligde başarılı bir dönemden geçiyor, bu haftaya kadar topladığı 30 puanla ligde 2 sırada bulunuyordu.

Konyaspor bu hafta Antalyaspor’u konuk etti.

Antalyaspor bu maça geçen hafta lider Trabzon’un yenilmezlik serisine son vermenin moraliyle çıktı.

Nuri Şahin 33 yaşında futbolu bırakıp teknik adamlığa soyundu, 17 yaşında Dortmund forması giyip Milli takımda oynayan oyuncu futbolu erken bıraktı ama görev aldığı sürede teknik adamlık için umut vadediyor.

Nuri Şahin Konya’ya puan ve puanlar için geldi, İlhan Palut ise iç sahada yenilmezlik serisini devam ettirip, ligdeki konumunu korumak amacındaydı.

İlhan Palut geçen hafta İstanbul’da kazanan kadroyu bozmadı ve geçen haftaki 11 ile maça başladı.

Maç başlayınca gördük ki ilk 45 dakikada Antalyaspor diri bir takım. Antalyaspor savunmada çok iyi dizilip Konyaspor’a hücum şansı vermedi, orta alanı iyi kilitledi, ani ataklarla Konyaspor’u rahatsız etti. 

İlk yarıda Konyaspor 2 pozisyon buldu, Antalyaspor ise bir kez Konyaspor kalesinde etkili oldu. Arda Kardeşler maçın başlaması ile birlikte kart konusunda çok bonkör davrandı. Maçın ilk yarısında pozisyon ve futboldan çok Arda hocanın sarı kartlarını gördük.

İkinci yarıya Konyaspor Soner-MPoku değişikliği ile başladı. İkinci yarıda roller değişti, Konyaspor’un baskılı oyununu izledik. Maçın ikinci yarısı tek kale oynandı, Antalyaspor Konyaspor’u hiç rahatsız edemedi.

Baskılı oyun 45 dakika gol getirmedi, maç böyle biter Konyaspor 1 puana razı olacak derken 90+2 de gelen gol ile Konyaspor 3 puana uzanıp puanını 33 yaptı.

Ligin ilk yarısında oynanacak 2 müsabaka kaldı. Çarşamba günü Konyaspor Hatay’da Hatayspor’a konuk olacak. Pazartesi günü de Konya’da Beşiktaş mücadelesi oynanacak.

Konyaspor için ligin ilk yarısını liderin ardında ikinci sırada bitirme olasılığı devam ediyor. Stadyuma gelen taraftarların Şampiyon Konyaspor tezahüratları soğuk Konya akşamını ısıttı.

Murat Kurum bu takım için çok şey yapıyor, sayın bakan bu hafta tribündeydi ve stadyumdan mutlu ayrıldı. 

Maça 6900 Konya’lı geldi. 42.000 kapasiteli güzel bir stadyum var, takım ligde ikinci sırada fakat Konya halkı maçlara ilgi göstermiyor. 

Aşı, pandemi, pcr testi bunlar bahane olmamalı. Konyaspor iyi giderken taraftar stadyumda olup takımına destek olmalı.

Konyaspor hafta içi Hatayspor karşısında zor bir maça çıkacak, ardından pazartesi akşam Beşiktaş mücadelesi var. Devre bitecek.

Ligin ikinci yarısında Konyaspor’un bu çizgiyi devam ettirmesini bekliyoruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ali Dikilitaş Arşivi
SON YAZILAR