Adem Turan

Adem Turan

Tevazu insanların erdemliğindendir

Tevazu insanların erdemliğindendir

Mevlana Hazretleri;

“Tevazu ve mahviyette toprak gibi ol. Bahar mevsiminde bir taş yeşerir mi? Toprak gibi mütevazı ol ki senden renk renk güller ve çiçekler yetişsin!” buyurur.

Hakikaten toprak üzerinde gezen canlılar, onu ayaklarıyla çiğner ve cüruflarını da onun üstüne dökerler. Toprak ise, sessizce ve hiçbir itiraz göstermeden bütün bu cürûfu alır, temizler ve sonra yemyeşil bitkiler, leziz meyveler hâlinde ikram ederek, üzerinde dolaşan bütün mahlûkâtı besler.

İşte mütevazı bir mü’minin gönlü de böyle münbit bir toprak gibi olmalı, mahlûkattan hangi muameleyi görürse görsün, daima iyilik ve güzellikler sergilemelidir.

Bütün canlılar da olduğu gibi insanların hayatı toprak üstünde başlayıp, toprak üstünde devam eden ve toprağın altında son bulan bir süreçtir.

Ne var ki, insanoğlu bu hakikatı bilse de, yaşantısına yansıtması güç oluyor. Elindeki maddi gücün ve dünya nimetlerinin kalıcı olduğunu zannederek bu doğrultu da hayatını ikame ettirir.

Yakın tarihte Irak, Suriye gibi devletlerin  yaşadıkları hadiseleri unutmayalım. Dün şaşalı bir hayat süren insanlar, bugün vatansız, topraksız, evsiz ve barksız hale geldiler. Bizler için ibretlik hadiseler….

Bize düşen görevlerimiz ise imkanlar ölçüsünde bunlara yardımcı olmak. Yine bu necip millet, elinden geleni yaparak, yardım kuruluşları aracılığı ile her türlü desteği sağlamakta.

Suriye vatandaşları için tarihinin en büyük yardım çalışmalarından birini yürüten Türk Kızılay’ı, 10 ildeki 23 kampta 200 bini aşkın kişinin her türlü ihtiyacını karşılıyor.

İHH Cilvegözü ve Öncüpınar sınır kapıları üzerinden geçen yıl boyunca 2 bin 704 tır insani yardım malzemesinin Suriye'ye gönderildiğini, tırların içerisinde ağırlıklı olarak gıda kolisi, ekmek, hijyen paketleri ve çeşitli ihtiyaç malzemeleri bulunuyordu. Bu malzemeleri çadır kentlerde ve çeşitli bölgelerde hayata tutunmaya çalışan savaş mağduru ailelere dağıttık. 2011 yılından bu yana Suriye gönderdiğimiz toplam tır sayısı ise 21 bini geçti. Bu faaliyetler kapsamında geçen yıl 1 milyon 250 binden fazla sivile insani yardım malzemesi ulaştırdıklarını ifade ediyorlar.

Yardım kuruluşları bunlarla sınırlı olmayıp, adını zikretmediğimiz  daha yüzlerce kuruluş hizmet veriyor. Hepsine teşekkür ediyor, iyi ki varsınız diyoruz. 

Cumanız mübarek olsun. Allah’a emanet olunuz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Adem Turan Arşivi
SON YAZILAR