Ramazan Kural

Ramazan Kural

Korona virüs ile 2021

Korona virüs ile 2021

Koca bir yılı hastalıklarla geçirdik, kimimiz virüs kapmamak için birçok ihtiyacından taviz verdi. Kimimiz hastalanıp evinde veya hastanelerde çok zor günlerden geçti. Ailemizden kayıplar verdik genç insanlarda, yaşlı insanlarda bu akıl almaz virüse yenik düşerek aramızdan ayrıldı. Hayatını kaybeden bütün kardeşlerimize Allah rahmet eylesin.

Hepimiz 2021 yılının daha iyi olacağını umut ediyoruz ve bir çıkış ve ferahlık istiyoruz.

Uzmanlara ve bilim adamlarına kulak verdiğimiz zaman corona virüsüne zaman biteceği hakkında net bir şey yok maalesef. Herkes çok bunaldı ama yasaklarla- kısıtlamalarla yaşamayı öğrendik. 2021 yılına kendimizi ve alışkanlıklarımızı hazırlamalıyız.

Havalar daha çok soğuk olmadan gribal enfeksiyon şikayetler artmaya başladı ve pisi kolejiler alt üst oldu. Ufak bir öksürük bile olsa virüslüyüm algısı oldu, şahsen bende öyle hissettim şükür iyiyim.

Yasaklarla geçen bir yıl ve tekrar yasaklarla gelen yeni bir yıl karşımızda.

 Hafta Başında yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrası corona virüs tedbirlerini açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında, yeniden tırmanışa geçen corona virüs salgınının ülkemizde de etkisini gösterdiğini vurgulayarak, sokağa çıkma yasağının genişletildiğini açıkladı. Cumhurbaşkanı Hafta içi her gün gece saat 21.00 ile sabah 05.00 arasında genel sokağa çıkma yasağı sınırlaması uygulanacaktır.

Hafta sonu sokak kısıtlaması cuma akşam saat 21.00'den pazartesi sabah saat 05.00'e kadar geçerli olacak" dedi. Bu kısıtlamalar yeterlimi değimli tartışılır veya çok geç mi kalındı?

 Sağlığımız için gerekene ise yapılması gerekiyor ama devletin bu hususta esnafları görmek zorunda. 

Esnaf zor durumda?

Restoranlar, kafeler, çay ocakları kapatıldı. Restoranlar paket servis yapıyorlar ama maliyetler karşılamıyor. Bunun yanında Birçok işyeri kapatma kararı aldı. Daha önce kredi konusunda destekler verilmişti ama virüs etkisini artırıp işler açılmadan tekrar yasaklar gelince alınan krediler anlamı kalmıyor. Allah yardımcımız olsun.

Haftaya aşılar yapılmaya başlanacak, görünen o ki 2021 yılında da devam edilecek. Aşılara olan güvenimiz az. Çin, Rusya, Almanya aşı üretimine başladılar. Görünen o ki uzun bir süre daha corona virüsle beraber yaşayacağız gibi gözüküyor.

Umarım en kısa zamanda bu zorlu günlerin üstesinden gelir, özlediğimiz o eski günlerimize geri döneriz…

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ramazan Kural Arşivi
SON YAZILAR