Ramazan Kural

Ramazan Kural

Koronavirüsle yaşam ve aşı karşıtlığı

Koronavirüsle yaşam ve aşı karşıtlığı

Corana virüs her geçen gün şekilden şekle girmeye başladı, virüs her geçen zaman yazılımsal bir yükleme gibi değişik varyantlarıyla karşımıza çıkıp can almaya devam ediyor. Günah keçisi olarak da Çin de başlasa da 2 yıldır dünyayı mahvetti. Adeta savaş çıkmış gibi insanlar ölmeye devam ediyor. Şimdi de adını yenidünya düzeni olarak adlandırıyorlar.

**

Yeni Dünya Düzeni, monarşileri yıkmayı ve dini inançları yok etmeyi, ulus devletleri ve vatanseverliği sonlandırarak totaliter bir tek dünya devleti kurmayı planladığı öne sürülen, faaliyeti ya da varlığı tartışılır fakat elde edilen bilgiler tam değerlilik kazanmamış olan bir teori. Teori olarak anılsa da dünya değişiyor. Bizim hayatımızda da birçok şey değişti.

**

Dijital bağımlılık arttı. Çocuklarımızda sosyal etkileşimi zayıflattı. Gelecekte çocukların birtakım kaygı ve korkuları olabilir. Sosyal problemler, davranış bozuklukları sergileyebilirler. Bu süreçte pek çok kişi sağlıksız beslenme ve hareketsizlik yüzünden kilo alımı arttı. Virüs korkusu ve stresi; kaygı, depresyon, panik atak gibi psikolojik sorunları artırdı.

**

Ülkemizde korona virüs salgını hızla yayılıyor ve can kaybımız artıyor. Bunun sebebi pandemiden sonra gelen bir rehavet ve aşı yaptırmamamız. Sağlık bakanının açıklamasına göre vakalarda yüzde doksanı aşı olmayan yüzde onu ise aşı olandır. Yapılan açıklamalara göre aşı olmayanların çoğu hastaneye yatmaktadır. Peki, bu aşı karşıtlığı neden var. Neden aşılara güvenemiyoruz.

**

Covid 19 aşısına karşı birçok şüphe var maalesef. Bu şüphelerin bazıları da uzman olsun ya da olmasın herkesin yorum yapması da karışıklığa yol açıyor. Aşı karşıtlığını bir diğer sebebi de aşılar hakkında henüz kesinleşmemiş meseleler olması

Peki, yerli aşı, nihayet yerli aşı seri üretime geçicek. Yerli aşımız TURKOVAC acil kullanım onayına müracaat edebilecek aşamaya geldi. Aşımız geçtiğimiz günlerde ikinci bir tesiste daha seri üretilecek altyapıya ulaştı. Onay alması halinde ekim ayı içinde seri üretime geçecek Allah’ın izniyle. 

**

Aşı olmak zorunlu değil. Mesela okullar açıldı. Kalabalık ortamda bulaşıcılığı nasıl önleyecekler bunun için tedbir alındı. Toplu taşıma araçları, şehirlerarası seyahatlerde ve okullarda aşı olmayanlardan pcr testi istenecek. Daha bir çok tedbir var tabi. Bunlar ne kadar etkili olur bilinmez tabi. Biz kendi önlemimizi almak zorundayız. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Ramazan Kural Arşivi
SON YAZILAR