Abdullah Leblebici

Abdullah Leblebici

Bazen kötü oynarsın, ama kazanırsın

Bazen kötü oynarsın, ama kazanırsın

Her canlı yaşamında inişli çıkışlı anlar yaşar. Futbolda da çok iyi oynar ama kaybedersin, bazen de kötü oynarsın ama kazanırsın.

Kötü oynarken kazanmak kısa vadede güzel, ancak kötü oynamayı geleneksel hale getirirsen uzun vadede kaybetmeye mahkum olursun.

Bu sebeple iyi oynayarak kaybetmenin telafisi vardır. Ancak, kötü oynamanın telafisi yoktur. Kesinlikle sonuçta kaybedersin.

Hakemlerimiz gerçekten çok garip, daha maçın 10. Dakikasında ceza sahası dışında topa elle müdahale eden Erzurum kalecisini atamayan hakem, nerede ise topa smaç vuran Murat Uçar pozisyonunda da penaltıyı es geçecekti.

Maça iyi başlayan ve 14. dakikada penaltıdan golü erken bulan Konya, bu dakikadan sonra adeta durdu. Organize atak yapamadı, doldur boşaltlarla gol bulmak istedi ama başaramadı. 

10 kişi kalmasına rağmen Erzurum etkili pres yaptı ve ayağa oynadığı toplarla zaman zaman etkili oldu.

Geçen hafta Alanya karşısında dahi iyi oynayan ama yenilen Konya, Erzurum karşısında kötü oynadı ama kazandı.

Maçın özeti, ligin son maçı. İki takımda ligde kalmış. Futbolcular ise maç bitse de bir an önce eve gitsek düşüncesi içinde iken 63. Dakikada bireysel başarısı ile hadziahmetoviç 2. Golü atınca rahatladı Konya. 

Müsabakanın en güzel tarafı 3 puan. İsmail hoca, 2-0 aldatmasın takım yürüyerek top oynuyor farkında mısın? Ancak, altyapıya verdiğin önem için özellikle tebrik ediyorum seni.

ZORLU HAFTALAR’DA 6 PUAN

Kasım ayında yoğun maç trafiğine giren yeşil-beyazlıların, otoritelerin zorlu olarak değerlendirdiği fikstürden başarılı çıktığını söyleyebilirim.

Başakşehir’e evinde oynadığı maçta 2-1 yenilen ve bu maçın ardından deplasmanda oynadığı Fenerbahçe ve sahasındaki Kasımpaşa maçlarını kazanan Konyaspor 6 puanı hanesine yazdırmayı başardı.

Ligin ilk 10 haftası göz önüne alındığında geçtiğimiz sezon yaşadığı sıkıntılı günlere yeniden dönmek istemeyen ve işi sıkı tutan bir Konya var.

Kasım ayındaki zorlu takvim Alanyaspor ile deplasmanda oynanan maçla sona erdi. 

Bu arada Konya 9 maçta 7 gol yiyerek Süper Lig'de Alanyaspor'dan sonra en az gol yiyen ikinci takım oldu. 

Yeşil-beyazlı ekip, şu ana kadar sadece Medipol Başakşehir karşılaşmasında 2 gol yerken, diğer maçlarda kalesinde birer gol gördü. 

Konyaspor bu istatistik ile Avrupa Liglerinin en az gol yiyen takımları sıralamasında 5. basamakta kendine yer buldu. Erzurum galibiyeti ile de sıralamada kendisine iyi bir yer edindi.

NUR ÇEBİ’YE YAKIŞMADI

Derbi öncesi maçın hakemi ile ilgili söylediği sözler Ahmet Nur Çebi’ye yakışmadı. Kamuoyunda son derece beyefendi biri olarak bilinen Çebi’nin bu söylemleri kendisine olan güveni tamamen yok etmiştir.

Çebi, sonra ekranlara çıkıp yanlış anlaşımdım diyor. Sevsinler senin yanlış anlaşılmanı. Ok Yaydan çıktı.

Bunun yanında maçın hakemi Tugay Kaan Numanoğlu' nun babası Levent Numanoğlu’ nun canlı yayında söyledikleri aklıselim sahibi bir babanın söyleyeceği şeyler değil.

Patavatsız baba, belki de gelecek vaat edecek genç hakemin önünü kesmiştir. 

EROL BULUT FİYASKO MU?

Beşiktaş maçı sonrası açıklama yapan Erol Bulut, “Üst seviyede oynamadık, çalıştığımız hiç bir şeyi sahaya yansıtamadık, üst seviye bir takımız, o zaman üst seviyelerde futbol oynamamız gerekiyor, taraftarlarımızdan özür diliyoruz” şeklinde garip bir açıklama yaptı.

Evet, Fenerbahçe üst seviyede bir kadro kurdu, ancak gelin görün ki Konya ve Beşiktaş karşısında alınan yenilgiler birçok soru işaretini de beraberinde getirdi.

Alınan sonuçlara bakıldığında Erol Bulut’ un Fenerbahçe’ nin kadro yapısını ve futbolcu kalitesini karşıladığı söylenemez.

Fenerin kadrosu Bulut’ a ağır geldi. Bu kadroya Fatih Terim gibi astığı astık, kestiği kestik bir teknik direktör lazım. Bu durumda Erol Bulut, Fenerbahçe için bir fiyaskomu? Sorusunu zihinlere getiriyor desek abartı olmaz.






 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdullah Leblebici Arşivi
SON YAZILAR