Ali Dikilitaş

Ali Dikilitaş

Konyaspor iyi gidiyor

Konyaspor iyi gidiyor

Konyaspor ile ilgili bir şeyler yazıyorum ama önceliğimiz hayat! Böyle olunca da korona denen illetten bahsetmek zaruret oluyor. Pfizer aşısı mı olalım, Çin aşısı mı? Aşıdan korkmayın ve aşı gelince aşı olun. Pfizer aşısı -70 derecede saklanması gerekiyor. -70 derece dolap ve depolama konusunda sıkıntı olduğundan Türkiye Çin aşısından yana tercih yaptı. Aşı gelince aşınızı olun, merak etmeyin genetiğiniz değişmez.

Gelelim Konyaspor’a son 3 yıldır hep sancılı sezonlar geçiren Konya ekibi bu sezon iyi gidiyor. Sakatlıklar ve korona belasına rağmen Konyaspor 1,5 puan ortalamasıyla gidiyor.

Konyaspor bu hafta Erzurumspor’u konuk etti.

Maç öncesi Artem ve Sokol’un sakat olması sebebiyle forvette sıkıntı yaşanacak bir maç gibi görünüyordu.

2 hafta aradan sonra Sehiç formasına kavuştu.

İsmail Kartal bir diğer değişle Arap İsmail beni şaşırtmaya devam ediyor.

Konyaspor’un maç öncesi kadro zaafı ve eksikleri vardı. Forvette eksik olunca İsmail hoca şaşırtıcı bir hamle yaptı ve formda olan Abdülkerim ve Adil’in yanına Uğur’u koyup üçlü savunma ile mücadele etti.

Defansı üçleyen İsmail hoca Skubic ve Sitya’yı biraz daha öne koyup hücum bölgesini zenginleştirmeye çalıştı, Erdon’da sırtı dönük iyi bir maç çıkarınca Konyaspor Sokol ve Artem’in eksikliğini hissetmedi.

Konyaspor yaklaşık 5 sezondur ligin en iyi takım savunması yapan takımı, Konyaspor geride kalan 3 sezonda hep gol sıkıntısı yaşadı. Bu sezon da takım savunması anlamında çizgisini bozmayan Konyaspor gol yollarında da orta alandan destek alınca şimdilik sıkıntı yaşamıyor.

Konyaspor Erzurumspor karşısında sıkıntı yaşamadı, rakip 36 da bir kişi eksik kalınca rahat bir müsabaka çıkardı ve rahat bir galibiyet aldı.

Amir 4 yıldır Konyaspor kadrosunda, çok yetenekli oyuncu. Amir hırs ve azim konusunda eksik bir oyuncu bu kadar yetenekli bir oyuncunun hırslı olup tekmeye kafa koyması lazım. Tekmeye kafa koyan bir Amir her zaman çok faydalı olur. 4 yıldır Konyaspor forması giyen Amir bu hafta hem iyi oynadı hem skora katkı sağladı ve alkışladık.

Hurtado uzun aradan sonra 87 dakika sahada kaldı ve sakatlanmadı. Ömer Ali ve Shengelia kadroya döndü.

Koronadan ve sakatlıktan sorun yaşamaz ise Konyaspor şimdilik iyi gidiyor.

Haftayı 3 puanla kapatan Konyaspor puanını 15 yapıp 7. sıraya yükseldi. Başta 3 lü savunmaya dönüp sakalık ve eksik kadroyu iyi kullanan İsmail hoca olmak üzere tüm camiayı tebrik ediyorum.

Bu hafta Ankara’dan bir 3 puan daha bekliyorum. Bakalım sonra Konyaspor hedefini nasıl belirleyecek. Puan konusunda sorun olmaz ise galibiyet primleri ile ara transferde Konyaspor’un önü açılabilir.


 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ali Dikilitaş Arşivi
SON YAZILAR