Muammer Çelik

Muammer Çelik

ZOR ZAMANLARDA RAMAZAN

ZOR ZAMANLARDA RAMAZAN

Ramazanın bugün dördüncü günü, ülkemize, milletimize ve Konya'mıza hayırlar getirir inşallah. Cenabı Allah’ın isimlerine ve sıfatlarına hakkıyla canı-gönülden inanan bir Müslüman olarak külli şey'in kadir olan Allah'ımız yarattığı hiç bir canlıyı atıvermez, unutmaz. Hele-hele kendine kul habibine ümmet olanları dergâhı izzetinde en makbul yere koyar, dünyada da ahrette de onları en güzel şekilde rızıklandırır.

**

Bütün dünyayla birlikte ve hatta diğer ülkelerden kat-kat fazla bir pahalılık ve sıkıntı içinde bulunuyoruz. Her ülke yüzde on, yüzde yirmi-otuz gibi bir pahalılıkla boğuşuyorsa bizim ülkemiz yerine göre yüzde üç yüz gibi bir pahalılıkla boğuşuyoruz. Bu oldu mu, oldu. Bu konuda ihmali olan, suçlu olan var mı evet o da var. Olan olmuş Yahudilerin “günahınızı biz üsleniriz” dedikleri gibi kimsenin suçunun, günahının savunucusu ve yüklenicisi olamayız. Ancak önümüzde yirmi altı gün gibi kısa ve bereketli bir zaman dilimi var, kıymetini bilelim.

**

Resulullah (sav) : “Yarım hurmayla bile olsa; (sadaka vererek)kendinizi cehennem azabından koruyunuz" buyuruyorlar. Yani ne demek? Bir hurmanın yarısı. Çok calibi-dikkat bir söylem değil mi? Yarım hurma!... Yağ kıt, un kıt, şeker kıt, et-süt kıt... vs. Hepsinden önemlisi para kıt... Biz de zaten her ramazan fitrelerimizi, sadakalarımızı ve hayır hasenatımızı veriyorduk. Üstelik biz de dardayız, buna rağmen bu ramazan iki fazla verirsek bu pahalılıkta sevabımızı yirmi kat artırmış oluruz.

**

Eskilerin bir sözü var: “Kış şiddetli olursa, sırtını kalın giyin!.” Sanki bunun gibi insan; zor anlarda insanların elinden tutarsa; o ölçüde yapılan işte hem kullar nazarında hem de Allah katında takdire şayan bir noktaya ulaşmış olur.

**

 Aslında bunlar bilinen ve çokça duyduğumuz konular. Ancak bunların sürekli tekrar edilmesi ekmek yemek, su içmek gibi gerekli ve önemlidir. Bir diğer madde de; bizler birbirimizi sürekli uyarıp ve toplumsal otokontrolü ihmal etmemeliyiz. Bunun için diyoruz ki: Yaptığımız ve yapacağımız tüm hata ve günahlarımız için tam zamanıdır mağfiret ayında bol-bol tövbe-istiğfar edelim.Bugün için  birisinin canını yakmamış olabiliriz ama birisinin canının yanmasına sebep olmuşuzdur?!.

**

Bir de bol-bol sadaka ve yardımda bulunup, darda kalan kardeşlerimizin ellerinden tutalım. Yoldan çıkmamışlara güç kuvvet olurken, yoldan çıkmışlarında yola girmesine (hidayetine) vesile oluruz inşallah.

**

Durmayalım; elimizde eriyip gitmekte olan bereketli günler tükenmek üzere, acele edelim. Kadir Gecesinde yeryüzünün  Kur'an, melekler ve Cebrail ile dolup, bayrama ulaşıp gerçek bayramı kutlayanlarla beraber olmak dileğiyle, fiemanillah!...





 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Muammer Çelik Arşivi

Arefe

27 Haziran 2023 Salı 07:00
SON YAZILAR