Muammer Çelik

Muammer Çelik

Kılıçdaroğlu Değişecek mi?

Kılıçdaroğlu Değişecek mi?

Toplumların algısıyla oynamak çok eski tarihlerden bu yana yapılagelen, olagelen bir ahlaksızlıktır. İnsanlığın ilk çağlarından bu yana hep zalim iktidarlar (Firavunlar, Nemrutlar, Nöronlar, Dakyanuslar, Ebucehiller... Vb.) ve onların yardakçıları tarafından toplumun algısını manipüle ederek yanlış yönlendirme çabaları yapılmıştır.

***

Kimisi sihirbazlarla, kimisi arenalarla, kimileri fuhşiyatla ve homoseksüelliği körükleyerek algı operasyonları yapmışlardır. Hepsinin ortak özellikleri ise; hakka-hakikate karşı çıkmak, peygamberlere ve Salih kişilere düşmanlık etmek, yalan söylemek, Allah’tan gayri ilahlar edinmek, zulüm yapmak, (Faizle ekonomik zulüm, hapisle hukuksal, işkenceyle cebri zulüm, uyuşturucuyla biyolojik ve zihinsel zulüm, fuhuşla ahlaki ve ailevi zulüm... Vb.) onların ortak özellikleri olmuştur.

Tabii yukarıda saydığımız zulümleri yapanlar küfrü temsil eden, peygamberlerin karşısındaki zalim kafir kişilerdi, iktidarlardı. Halbuki bazı zamanlarda da sözde inanmış hem de Müslüman olduklarını iddia eden/Müslüman gruplar, liderler ve kişiler de aynı yanlış işi kendilerine yol edilmişlerdir. Emeviler ve Abbasîler döneminde, Selçukluların ve Osmanlıların gerileme ve yıkılış dönemlerinde, Cumhuriyet döneminde de aynı yollara tevessül edildiğini kitaplardan kaynaklardan okuyoruz. Halkın derdi başka onlar saraylarda, devlet kademelerinde sun-i gündemler oluşturup günlerce, aylarca tartışma konusu yapmışlardır.

***

Yani kıymetli dostlarım bir hafta on gündür televizyonlardaki dört karaktersiz yalaka insan, Kılıçdaroğlu ile yatıp CHP ile kalkıyor. Sanki bu milletin bu ülkenin derdi yok ve %100 konuşulması gereken tek derdi bu...Bana ne; CHP’nin başına hangisi gelirse gelsin, o onların sorunu. Ben olumsuzlukları sıralamayayım, ama özellikle gençlik elden gitti-gidiyor. İçimiz sızlıyor.

***

Bunlar bunu bile-bile yapıyorlar. Algı oluşturuyorlar. Faiz, zina, ekonomik çöküntü; ülkenin adım-adım saat-saat, Titanik gibi batışını göstermemek için algı yapıyorlar, çalgı çalıyorlar. Bunların Allah cezasını versin, bunlarda zerre kadar Allah korkusu yok. Bunların içinde kendi ırkına da Türk ırkına da hainlik yapan, ne Müslüman ne gavur tipler var. Hele hele daha düne gelene kadar Fetö'cü olup ta bugün. TV ekranlarında Fetö karşıtıymış gibi gözüken ve bunu da gözümüzün içine baka-baka yapan; o ahlaksızlar yok mu!.. İlahlarını korumak için var güçleriyle çabalıyorlar.

***

Geçenlerde bir düğüne gittim, orada zırcahil bir tanıdığım durup- dururken bana şöyle dedi: “Hoca, acayip savaş verdik ve sonunda kazandık, yoksa HDP gelecekti.” Dedi. Ben de ona “Şimdi de Allah’la savaşıyorsunuz.” Dedim. O bana: “ O ne demek? Dedi. Ben de: “Faizle, faizleri yükselterek Allah’la savaşıyorsunuz.” Dedim. Cevap olarak: “Olacak onlar...”Dedi. Böyle tip insan istiyorlar.

***

İki üç gündür 4-5 Temmuz Salı, çarşamba akşamı televizyonların en az 15 tanesinde İmamoğlu Kılıçdaroğlu konuşuluyor. Ne yahu kimi kandırıyorsunuz? Ülkede en ufak bir düzelme, iyileşme emaresi yok. Kesin batıyoruz ve bu gidişle de iflah olmayız/olamayız.

***

Alla bunların şerlerinden bizleri emin eylesin! Allah yardımcımız olsun.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Muammer Çelik Arşivi

Arefe

27 Haziran 2023 Salı 07:00
SON YAZILAR