Samet Sözgen

Samet Sözgen

Son dakikaya kadar keşfetmeye devam edin

Son dakikaya kadar keşfetmeye devam edin

Yeni şeyler denemek korkutucu olabilir. Aşina olmamak, yaptığımızın doğru mu yanlış mı olduğu konusunda kendimizden şüphe duymamıza neden oluyor.

**

Ama keşif bazen sizi öyle bir konuma ya da yere götürebilir ki, o keşif başınıza gelmiş en güzel şey olabilir. Keşfetmekle ilgili en zorlayıcı duygu, her zaman yeni duygular veya durumlarla karşılaşmanızdır.

**

Biz insanlar rahatlık bölgemize bayılırız ve her zaman bizimle olmasını isteriz ama gerçek bu değil. Er ya da geç bundan kurtulmamız gerekiyor ve içimizde sevgili konfor alanımızdan ayrılma korkusu var.

**

Yeni bir deneyimin verdiği haz çok sakinleştirici olabilir, açıkçası konfor alanından çıkmak, daha önce yapmadığınız bir şeyi yapmak anlamına gelmez, sadece adım adım yeni şeyler deneyimlemeye çalışmaktır. Yeni bir şey keşfetmek her zaman zevk ve tecrübe verir.

**

Çoğu zaman her gün aynı şeyi yaparak zihnimiz aynı düşünceler ve rutin içinde daralır. Toplumu ve dünyayı daha iyi görebilmek için yeni şeyler keşfetmeli, rahatlık alanından çıkmalı ve düşünce yapımızı genişletecek insanlara ulaşmalıyız ve daha açık fikirli olmaya çalışmalıyız.

**

Birçok insan, seçimleri ve tercihleri ​​hakkında doğru bir şekilde bilgi sahibi olmadıklarını pek bilmez. Konfor bölgesi bize seçimlerimizi ölçme olanağı sağlamıyor.

**

Sevdiklerimizi ve sevmediklerimizi anlayabilmek için yeni etkinlikler denemeliyiz.

**
Yazmak için oturursam, bütün gün yazmaya devam edeceğim daha birçok neden var.

Hayatımızı her zaman heyecanlı tutmalıyız, hayatı sadece bir kez yaşıyoruz ve mümkün olduğunca güzel bir hale getirmeliyiz, elinizden geldiği kadar keşfedin ki yaşlandığınızda hiçbir şey denemediğiniz için pişman olmayasınız.

**

Her zaman yaptığınızı yaparsanız, her zaman elde ettiğinizi alırsınız” –Tony Robbins.

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Samet Sözgen Arşivi
SON YAZILAR