Samet Sözgen

Samet Sözgen

Geçmiş, şimdi ve gelecek

Geçmiş, şimdi ve gelecek

Şimdi ve burada mısın, burada mısın? Eğer öyleyse bu, geçmişinle barışık olduğun ve gelecekten beklenti içinde, korku içinde yaşamadığın anlamına gelmelidir. Bu üçü üzerinde biraz düşünelim, onların doğrudan anlamları nelerdir?

**

Geçmişini düşün ; geçmişiniz nedir? Ve senin için ne anlama geliyor? Geçmiş gitti ve ondan hiçbir şey sizin üzerinizde kalıcı olarak aynı kalmıyor, ne fiziksel ne de kavramsal olarak. Bunları sizi düşündürmek ve yansıtmak için kullanabilirsiniz, ama onlar artık siz değilsiniz.

**

Kendinizi hareket halindeyken inşa ediyorsunuz. Davranışlarını değiştiremez misin? Yanlış yaptığın bir şeyi telafi etmeye çalışamaz mısın? Tavrınızı tamamen değiştiremez misiniz? Biz her zaman değişimin içinde ilerleyen bir olayız.

**

Şimdi hediyeni düşün , şimdi ne yapıyorsun? Neyi başarmaya çalışıyorsun? Çok mu geç? Yoksa çok mu erken? geçmişinden korkuyor musun Belki gelecekten korkuyorsun? Bunlar şu anda yok. Sen şimdi, burada, bu andasın.

**

Olmaktan mutlu olacağınız kişiyi yaratmak için şimdi ne yapabilirsiniz? Oysa şimdiki zamanın farkında olmak, onu tam olarak yaşamak, geleceği beklemek ya da geçmişten tövbe etmek olarak değil. Ama güzel bir hediye olarak, şimdiki zaman bu. Neredeyse sevinçten ağlamak gibi.

**

Gelecek hakkında ne düşünüyorsun? O bir rüya. Bunu tahmin edebilir misin? "Sanırım..." Emin misin? Bilinmeyen bir şey, tamamen öyle. Biz kontrol edemeyiz ama evet, içinde huzur bulacağınız bir gelecek yaratmak için şimdiki zamanda elinizden gelenin en iyisini yapabilirsiniz.

**

Bu, geleceğin beklediğiniz gibi olmasını dileyerek olmayacak ve muhtemelen bir hayal kırıklığı ile sonuçlanacak.

**

Şimdide huzurlu olmak için kendinizi eğitin, böylece gelecekte de olursunuz. Ne olursa olsun, geleceğe barışçıl bir şekilde akmak için şimdiyi dikkatli bir şekilde yaşayın.

**

Bunları bir düşünün: Geçmiş için endişelenmeye değer mi? Zaten gitmiş bir şey. Gelecek için endişeli hissetmeye ne dersiniz? Hiç kimse, hayal ettiğiniz gibi olacağını size garanti edemez.

**

Ve şimdiki? Daha anlamlı ve amaçlı yaşamak, adım atmak için şimdide bir şeyler yapmak çok faydalıdır.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Samet Sözgen Arşivi
SON YAZILAR