Samet Sözgen

Samet Sözgen

Doğru ilk izlenim

Doğru ilk izlenim

Ancak bu hikayeyle fazla samimi olmadan önce, herkesin zekanızı veya ahlaki karakterinizi derinlemesine keşfetmeye vakti olmadığını unutmayın. Elbette kendimize, onlar hakkında bir fikir beyan etmeden önce başka bir kişinin iç ruhunu araştıran varlıklı insanlar olduğumuzu söyleyebiliriz.

Biriyle ilk kez tanıştığınızda, sizin hakkınızda bir fikir edinmeleri sadece üç saniye sürer, diğer kişi bu kısa süre içinde görünüşünüze, beden dilinize, mizacınıza ve tavırlarınıza göre sizin hakkınızda bir fikir oluşturur.

Yeni biriyle her etkileşim kurduğunuzda, sizi değerlendirir ve sizin hakkınızda bir fikir oluştururlar, bu ilk izlenimler genellikle sonraki ilişkinin tonunu belirler ve değiştirilmesi ya da geri alınması çok zor olabilir.

Çok azımız kötü bir ilk izlenimi telafi etme şansına sahibiz, bu yüzden durum böyle, diğerlerinin bizi neyin özel kıldığını anlaması biraz zaman alabilir.

Bu nedenle, iyi bir ilk izlenim bırakmak gereklidir, çoğu zaman tek gereken, dış koşulların çabalarınızı mahvetmesine izin vermeyecek bir tutumdur.

Anlık kararlar, doğru olsun ya da olmasın, beynimizin bilgiyi anlamlandırmasının hızlı bir yoludur.

Unutmayın! İyi bir izlenim oluşturmak, kim olduğunuzu değiştirmeyi veya farklı bir şekilde davranmayı gerektirmez.

Biriyle ilk kez tanıştığınızda, mutlak en iyi, en gerçek benliğiniz olmak, başkalarını sizin yanınızda rahat hissettirmek, olumlu bir izlenim bırakmanın önemli bir bileşenidir.

Kişisel markanız profesyonel bir görünümle güçlenecek ve ne kadar parlak görünürseniz, iyi bir ilk izlenim bırakma olasılığınız o kadar artar.

Sıkıcı insanların bile duyguları olduğundan, söyleyecekleriyle ilgileniyormuş gibi görünmeye çalışın, hangi bağlantılara sahip olabileceklerini veya gelecekte size nasıl yardımcı olabileceklerini asla bilemezsiniz.

Doğru nedenlerle öne çıktıkları için, kibar bireyler akılda kalıcıdır, kendimizi rahat, saygın ve takdir edilmiş hissetmemize yardımcı olur ve onların yanında olmamız gerekir.

Bir insanın sahip olabileceği en sevimli özelliklerden biri gerçek bir sırıtmadır.

Hoş bir ruh hali teşvik ederek ve oradaki herkesin hoş karşılandığını ve rahat hissetmesini sağlayarak, pratik olarak bir odayı aydınlatabilir.

Araştırmalara göre sadece ağzınızla değil, gözlerinizle de gülümsemek sizi daha samimi ve güvenilir gösterebilir.

Sizi mutlu eden her şeyi düşünün ve gözlerinizin etrafındaki kasların gerildiğini hissedene kadar genişçe gülümseyin.

İşinizi etkileyen birçok faktör kontrolünüz dışındadır.

Kendi tavrınız üzerinde biraz gücünüz var.

Tutumunuz, işyerindeki insanlara ve durumlara nasıl yaklaştığınızı etkiler.

Yorgun, üzgün veya sinirli olduğunuzda bile, potansiyel müşterilere hoş, kendinden emin, hevesli ve yardımsever bir tavırla yaklaşmayı seçmek satış performansınızı artıracak ve satışlarınızı artıracaktır.

Mutlu bir tavır sergilemek her zaman kolay değildir, özellikle de kuşkusuz çok endişeli hissettiğiniz röportajlar gibi durumlarda.

Karşınızdaki kişiye tüm dikkatinizi vermek ve onun ilgi odağınız olmasını sağlamak, nazik ve güvenilir bir izlenim bırakmanıza yardımcı olacaktır.

Yüzünüzün düşmemesine, sırıtmasına izin vererek ve göz rengini gözlemlemek için yeterince uzun süre göz teması kurarak, sizi nasıl algıladıklarını da iyileştirebilirsiniz.

Tutumunuzu değiştirmekte zorlanıyorsanız, neşeli, coşkulu veya minnettar olduğunuz bir anı hatırlayın. Bu duyguların bakış açınızı değiştirmenize yardımcı olmasına izin verin.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Samet Sözgen Arşivi
SON YAZILAR