Konya'da 3 belediye başkanı istifa edecek! YRP'den AK Parti'ye geçecekler

Konya'da 3 belediye başkanı istifa edecek! YRP'den AK Parti'ye geçecekler

31 Mart'ta Konya'da yüzde 23,48 oranında oy alan YRP'de yaprak dökümü başladı. YRP'li Doğanhisar, Sarayönü ve Altınekin Belediye başkanlarının da istifa furyasına katılacağı öne sürüldü

31 Mart yerel seçiminin üzerinden 1 ay geçmeden 'ahlaklı belediyecilik' sloganıyla yola çıkan Yeniden Refah Partisi'nde (YRP) kopuşlar başladı. Seçimde Konya'da yüzde 23,48 oranında oy alarak, ikinci parti olan YRP, 6 ilçe kazanmıştı. Çumra, Altınekin, Sarayönü, Emirgazi, Yalıhüyük ve Doğanhisar, YRP'nin kazandığı ilçe belediyeleri olmuştu. Önceki gün Doğanhisar Belediye Başkanı Ali Öztoklu, partisinden istifa ettiğini duyurdu. Bağımsız olarak başkanlığına devam edeceğini ileri süren Öztoklu, AK Parti'ye de yeşil ışık yaktı. Öztoklu, istişarelerin devam ettiğini, AK Parti'ye geçme ihtimalinin de bulunduğunu Merhaba Gazetesi'ne özel açıklamıştı.

20190623-2-37024060-45523029-phoq.jpg

İSİM VERMEK İSTEMEDİLER: BİZ BÖYLE OLACAK DİYE UYARMIŞTIK

Kulis bilgilerine göre bu istifa sadece Doğanhisar ile sınırlı kalmayacak. YRP'li Sarayönü ve Altınekin Belediye Başkanlarının da partisinden istifa edeceği ve bir süre sonra AK Parti'ye geçeceği iddia edildi. Seçim öncesi bazı teşkilat mensuplarının adaylar konusunda tereddütlü olduğu, endişelerini genel merkeze ilettiği öğrenildi. Genel merkezin bu konudaki talep ve şikayetlere sessiz kaldığı belirtildi. O dönem şikayetlerini genel merkeze ileten bazı isimler, “Biz, söylemiştik. Uyarmıştık. Adaylar konusunda daha hassas olunması gerektiğini ifade etmiştik. Ne oldu? Bizi dinlemediler ve istifalar başladı. Teşkilat, kaynıyor. İstifaların devam edeceğini duyuyoruz. Şimdi genel merkez düşünsün” dedi. Teşkilatta aktif görevlerde bulunan bu isimler, adlarının gizli kalmasını ancak bu gerçeğin ortaya çıkmasını istediklerini belirtti.

20190331-2-35747285-43167256-web-5omv.jpg

SEÇMEN KIZDI: AK PARTİ İLE ORTAK İŞ Mİ YAPTINIZ?

Doğanhisar'da YRP adayı olup, seçimi kazanan, 1 ay geçmeden de partisinden istifa eden Belediye Başkanı Ali Öztoklu'ya ise tepkiler dinmiyor. Seçmenler, “Biz, size 1 ay geçmeden partiden istifa edin, başka bir partiye geçmeye niyetlenin diye oy vermedik. Yapılan çok ayıp bir şey. Tehdit mi edildiniz? Yoksa zaten bunları kurgulamış mıydınız? YRP ile AK Parti ortak iş mi yaptı? Yazıklar olsun. Omurga güzeldir. Bu seçmene saygısızlık değil mi? Bunlar AK Parti'nin yedek lastiği” dedi.

118811-837155887.jpg

TEŞKİLATLARIN SESSİZLİĞİNİN NEDENİ MERAK EDİLİYOR

Doğanhisar ile başlayan, 3 ilçede devam edeceği öne sürülen bu istifa furyası karşısında Konya'da YRP teşkilatları ise sessizliğini sürdürüyor. Özellikle YRP'li seçmenler, bu süreçte teşkilatların duruma neden sessiz kaldığı sorusunun cevabını da merak ediyor.

EMRE ÖZGÜL

Kaynak:Emre Özgül

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
13 Yorum