Ramazan Kural

Ramazan Kural

Normale dönüyor muyuz?

Normale dönüyor muyuz?

Aylardır etkisini gösteren korona virüs insan sağlığını ve ekonomiye çok büyük zararlar verdi. Virüsün etkisinden çok uzun süre kurtulamayacağız. Türkiye erken önlem alarak diğer ülkelere nazaran kontrol altında tutmaya çalışıyor. Yetkililerin açıklamalarına göre haziran ayında birçok işyerleri tedbirlerini alıp açılacağı bahsediliyor…

**

Normale dönmeye başlıyor gibi olsa da eskisi gibi olmayacak. Sınırlamalar azalsa da tedbirler sürecektir. Hastalığın bir kişide dahi kalmayıncaya kadar tedbiri elden bırakmayacağız.

65 yaş üzeri ve 20 yaş altı vatandaşlarımızın, ilk etapta sokağa çıkması sınırlandırılan günlerinde 4 saat sürecinde yürüme mesafesinde dışarı çıkmasına izin veriliyor. 10 Mayıs Pazar günü saat 11 ila 15 saatleri arasında olacak.

**

20 yaş altı içinde bu esnemeyi iki grup halinde uygulanacak. 0-14 yaş grubu 13 Mayıs çarşamba günü saat 11 ila 15 arası dışarı çıkarılabilecek. 15 Mayıs cuma günü ise 15 ila 20 yaş arası aynı saatlerde çıkarak hava alabilecek. Duruma göre, sonraki haftalarda da aynı uygulamayı devam ettirilecek. Sokağa çıkma sınırlaması uygulamasına devam ediliyor.

**

Berber, kuaför ve güzellik salonu gibi işletmeler 11 Mayıs’ta faaliyete geçebilecekler. Sağlık Bakanlığı ve Ticaret Bakanlığının belirlediği kurallara uyulması şartıyla alışveriş merkezleri de 11 Mayıs’tan itibaren hizmet vermeye başlayacaklar. İnşallah kurallara uyulurda vaka  sayılarında artış görülmemesini diliyorum.

**

Şehirlerarası giriş çıkışlarda esnetilmeye gidilerek 7 il için giriş çıkışlar serbest oldu. Bunlar Antalya, Mersin, Muğla, Aydın, Erzurum, Hatay, Malatya. Diğer illerde giriş çıkış yasağı uzatılmıştır.

**

Adliyeler ara verilen duruşmalara ve diğer uygulamalara 15 Haziran’da başlayabilecektir. Adım, adım normalleşme sürecine giriyoruz. Dünya genelinde doktorlar corona virüs tedavisi için aşı ve tedavi geliştirmek için çalışıyor. Maalesef çalışmalar şuan için net değil 100 üzerinde aşının tesbit edildiği ancak bazıların kliniklerde çalışma aşamasında olduğunu biliyoruz. inşallah bu hastalığın tedavisi en kısa zamanda bulunur: hem insanlık hem de ekonomiler rahat nefes almaya başlar                                                                                            

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ramazan Kural Arşivi
SON YAZILAR