Ramazan Kural

Ramazan Kural

Kur’an-ı Kerim’i anlamak ve Allah’a iman

Kur’an-ı Kerim’i anlamak ve Allah’a iman

Allah’a iman, önce O’nun varlığını bilmek ve bunu tasdik etmekle başlar. Kuranı  Kerim Allah’ın varlığının, akli melekeleri yerinde olan her insan için ulaşılması son derece kolay, hatta bir anlamda inkârı mümkün olmayacak derecede açık bir hakikat olduğunu belirtir. İnsanın kendi varlığı da dâhil olmak üzere, en küçüğünden en büyüğüne kadar kâinattaki her bir varlık ve gerçekleşen her hadise, Allah’ın varlığının bir delilidir.

**

İslam âlimleri dini, “Akıl sahibi insanları, kendi hür iradeleriyle bu dünyada istikamet üzere bir yaşayışa, öte dünyada da ebedi kurtuluşa sevk eden ilahi kanun.” olarak tanımlar. İnsanı ebedi kurtuluşa ulaştıracak öncelikli şartın iman olduğu açıktır.

**

Kur’an-ı Kerim ve hadislerde hiçbir şüpheye yer bırakmayacak biçimde, açıkça zikredilen ve amentü ile açıklayın iman esaslarının en başta geleni ise Allah’a imandır. Allah a iman Allah ın sahip olduğu bütün sıfatlarına iman etmedikçe kaza, kader hayır ve şerrin sadece Allah tan geldiğine inanmadıkça imandan nasıl söz edilebilir.

**

Şuan ki Müslümanların yaşam biçimi Allahın varlığına birliğine inanıyor ama Müslümana farz olan görevlerini tam olarak yerine getiremiyoruz. Yalan dolan üçkâğıtçılık  ne ararsan var maalesef.

Kuran'ın her ayeti Hz. Muhammed'le (s.a.v.) ilgilidir. O'na yol ve yön göstermiştir. Ayetler inmiş Hz. Peygamber (s.a.v.) de bu ayetleri açıklamıştır. Beyan etmiş, açıklamış ümmetine en iyi şekilde aktarmıştır. Peygamber efendimiz  olmadan nasıl namaz kılacağımızı bilemezdik.

**

Nasıl oruç tutacağımızı, hac yapacağımızı, zekat vereceğimizi bilemezdik. İnen ayetleri kısacası hem Kuran bilgisini ve hem de Kur’an'ın hedeflediği yaşan biçimini Hz. Peygamber'den öğrendik. Hz. Muhammed (s.a.v.) sünnetini hayatımızdan çıkardığımızda elimizde ne kalacak. Nasıl Müslüman olarak yaşamımızı sürdürüp gelecek nesillere aktara biliriz. Kur’an-ı Kerim’i anlamak ve Allaha iman eden aileler olup çocuklarımıza o yaşam biçimini öğretmeliyiz.

**

İnsanın dünyada var oluşunun  canlı ve cansız varlıkların bütün kainattaki yaşanan her olay Allah ın varlığının bir örneğidir. Allah a iman kuranı kerimi anlamak ve Müslüman en iyi şekilde yaşamaya çalışmaktır.

Bana yakın olanlar soyumdan gelen değil yolumdan gelendir Hz Muhammed (SAV)

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ramazan Kural Arşivi
SON YAZILAR