Ramazan Kural

Ramazan Kural

Kış geldi virüs arttı!

Kış geldi virüs arttı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı'nın ardından önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan yeniden başlayacağı bir süredir konuşulan sokağa çıkma yasağı uygulamasının yeniden devreye sokulacağını söyledi. Tekrar uzun zamandan sonra yasaklar hayatımıza geri gelmeye başladı.  

İçişleri Bakanlığı, corona virüsüne karşı alınan yeni tedbirlerle ilgili genelge yayımladı. Tüm illerde 65 yaş ve üzeri kişiler gün içerisinde 10.00-13.00 saatlerinde 20 yaş altı bireyler ise gün içerisinde 13.00-16.00 saatlerinde sokağa çıkabilecek. Bu saatler dışında belirtilen yaş gruplarındaki vatandaşların sokağa çıkmaları kısıtlanacak.  

Hafta sonları saat 20.00-10.00 saatleri arasında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak. . Restoran, pastane, kafe, gibi yeme ­içme yerleri 10.00- 20.00 saatlerinde sadece paket servis hizmeti verecek şekilde açık olabilecek.  

Ekonomiler uzun zamandan sonra tekrar daralmaya girecek. Bazı Avrupa ülkeleri ve ABD virüsle aylardır savaşıyor. Azalmanın aksine virüs bu gibi ülkelerde her geçen gün şiddetini artırmaya devam etti. 

Sonbahar ve kış aylarının gelmesinden korkuyorduk ve korkulan oldu. Keşke eskisi gibi kışın soğuğundan ve zorlu şartların konuşsak. 1 yıla yakındır hayatımıza çok hızlı şekilde giren corona virüs bizi bırakmak istemiyor. Yazın gelmesi ile unutulan veya çok fazla önemsenmeyen virüs tatil dönüşlerinde evlerine akrabalarına, ofislerine conona virüsle dönenler oldu ve beraberinde vaka sayılarının artmasına sebep oldu.  

Çok değil İki ay önce dünyada 32 milyon insana covid 19 virüsü bulamış durumdaydı. Yaklaşık 1 milyon insan da virüs dolayısıyla hayatını kaybetmişti. Virüsün öldürücülük oranı hiçte hafife anılacak gibi değil. 32 milyon  ve ölü sayısı az gibi anlaşılmasın ama 2 ay sonrasına baktığımızda bulaşıcılık ve ölümler çok arttığı görüyoruz.

Sayın Fahrettin kocanın yaptığı açıklamalarda …

Dünyanın 11 aydır yeni tip corona virüs salgınıyla mücadele ettiğine dikkati çeken Koca, salgının küresel ölçekte yayılmaya ve can almaya devam ettiğini vurguladı. Bugün itibarıyla dünya genelinde 55 milyon vaka tespit edildiğine, 1.5 milyona yakın can kaybı yaşandığı günlerden geçiyoruz sözleriyle durumun giderek zor i hal aldığını gösteriyor…

Bence yasaklar çok daha önce gelmeliydi geç kalındı. Yasaklar birçok işvereni zor duruma sokacak ama salgınla mücadele için gereken neyse yapılması gerekiyor. Devletin bu durumdan zarar gören işletmelere destek vermesi gerekiyor.  

Daha önceki yazılarımda da söylediğim gibi aşı bulundu bulunmadı üretildi tüm dünyaya dağıtılması vs… baya zaman alacağı gösteriyor. Bu yüzden tedbirlere sarılmak ve tedbirlerle yaşamaktan başka çaremiz yok.  

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Ramazan Kural Arşivi
SON YAZILAR