Karatay’dan   yeşil hamle

Karatay’dan yeşil hamle

Hedeflerinin Karatay ilçesinde kişi başına düşen yeşil alanı artırmak olduğunu belirten Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, “Geçtiğimiz 5 yıllık süreç içinde 1 milyon metrekarelik ağaçlandırma çalışmalarımız oldu” dedi

Karatay Belediyesi, ‘Daha Yeşil Bir Karatay İçin’ isimli fidan dikim programı gerçekleştirdi. Çatalhüyük Mahallesi’nde düzenlenen programa, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Karatay Kaymakamı Cengiz Ayhan, ilkokul öğrencileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Uzun yıllar boyunca yeşil alanların vatandaşlara hizmet edeceğini söyleyen Başkan Hasan Kılca, çocukları ve gençleri toprak ve doğa sevgisiyle buluşturduklarını kaydetti.

DOĞAYI SEVECEĞİZ, YEŞİLİ KORUYACAĞIZ

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, ağaçlandırma yapılan alanlarda önceden hafriyat ve molozların olduğunu dile getirdi. Yeşil alanların olması için temiz toprağın bölgeye getirildiğini belirten Kılca, “Ekip arkadaşlarımız yaklaşık 84 bin metrekarelik alanda ağaçlandırma çalışması yapmak için kolları sıvadılar. Bu çocuklarımız ve gençlerimiz ile birlikte bölgemizi ağaçlandırmaya başlayacağız. Her mahallemiz bizim için çok önemli. Tüm mahallelerimize hizmet edeceğiz. Karatay’da amacımız kişi başına düşen yeşil alan sasını her geçen gün artırmaktır. Geçtiğimiz 5 yıllık süreç içinde 119 park, 1 milyon metrekare üzerinde ağaçlandırma çalışmalarımız oldu. Seçimden sonraki ilk icraatımız yeni ağaçlandırma alanında bu hizmeti başlatmak oldu. Buradaki hedeflerimizden önemlisi Karatay’da kişi başına düşen yeşil alanı artırmak olduğunu belirtiyorum. Gençlerimizi ve çocuklarımızı ağaç, doğa ve toprak sevgisiyle buluşturuyoruz. Dikilen her bir ağaç, geleceğe yatırım. Doğayı seveceğiz, yeşili koruyacağız. İnşallah uzun yıllar yeşil alanlarımız vatandaşlara hizmet verecek” diye konuştu.

Konuşmaların sonunda, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca ve Karatay Kaymakamı Cengiz Ayhan, çocuklarla beraber fidan dikim işlemi gerçekleştirdi.

ALİ GÖZEN

Kaynak:ALİ GÖZEN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum