Bayram Miroğlu

Bayram Miroğlu

İmkânın varsa yardım et, ihtiyacın varsa temin et

İmkânın varsa yardım et, ihtiyacın varsa temin et

Mallarını gece gündüz; gizli ve açık Allah yolunda harcayanlar var ya, onların Rableri katında mükâfatları vardır. Onlara korku yoktur. Onlar mahzun da olacak değillerdir. (Bakara Suresi 274)

**

Selçuklu zamanında oluşturulan ve Osmanlı döneminde de geliştirilen bir uygulama vardı, birçoğumuzda bu uygulamayı muhakkak duymuşuzdur, zengin olanların parasını buraya bıraktıkları ve fakir olanların ise gelip ihtiyacı kadar alıp gittikleri bir yerdi burası. Sadaka Taşları…

**

Türkiye’mizin birçok ilinde başlatılan ve bu kervana Beyşehir Müftülüğümüzün de dâhil olduğu, veren el ile alan eli ortak bir noktada buluşturan bir organize içine girilmiş olması, günümüzün “Sadaka Taşlarını”  oluşturmuş olduğu kanaatindeyim.

**

Ülkemizin geçtiği bu süreçte birçok vatandaşımız ne yazık ki işsiz kaldı ve birçok vatandaşımızda gerçekten ihtiyaç sahibi olup kimseden herhangi bir şey talep edemiyor veya nereye başvurması gerektiğini bilmiyor.  Tam da bu noktada güvenilir ve resmi kanallarla muhtaç olan ailelere bu yardımı ulaştıracak noktalar arıyor insan.

**

Beyşehir İlçe Müftülüğümüz ve Türkiye Diyanet Vakfı Beyşehir Şubemizin girişimleriyle Peygamber Efendimiz (a.s) ‘ın Hadis-i Şeriflerinde de zikretmiş olduğu : “Ey Âdemoğlu! İhtiyacından fazla olan malını sadaka olarak vermen, senin için iyi; vermemen ise kötüdür. İhtiyacına yetecek kadarını elinde tutmandan dolayı ayıplanmazsın. İyiliğe, geçimini üstlendiklerinden başla. Veren el, alan elden daha üstündür.” (Müslim, Zekât, 97; Tirmizî, Zühd, 32) şiarı doğrultusunda oluşturulan ve geçen haftalarda da yazılarımıza konu ettiğimiz din gönüllüsü hocalarımızın da gayretleri ve hizmetleri ile “İmkânın Varsa Yardım Et, İhtiyacın Varsa Temin Et”  sloganıyla Tarihi Eşrefoğlu Camimizin Kütüphane bölümünde “Hayır Çarşısı” hizmet vermeye başladı.

**

Bu doğrultuda imkânı olan vatandaşlarımızın Türkiye Diyanet Vakfı Beyşehir Şubesi adına Halk Bankası Beyşehir Şubesinde açılmış olan TR21 0001 2009 5130 0016 0000 30 hesap numarasına "Hayır Çarşısına Yardım" açıklaması yazarak bağışta bulunabilecekleri gibi Beyşehir Müftülüğümüze bizzat başvuru yaparak da bağışlarını gerçekleştirebilmektedirler.

Kıymetli Dostlar, sizler de çevrenizde bulunan ihtiyaç sahiplerini Müftülüğümüze yönlendirip bu sevap köprüsüne dâhil olabilirsiniz.

**

Bu şekilde ihtiyaç sahipleri müftülüğe uğrayıp ihtiyaçlarını belirlenecek ve gerekli incelemeler yapıldıktan sonra  “Hayır Çarşısına” yönlendirileceklerdir.

**

İçinde bulunduğumuz bu Ramazan Ayının da bereketi ile “Veren elin, alan elden üstün” olduğu anlayışı ile bu hayır kapılarından içeriye giren, Ayeti Kerimeler ve Hadis-i Şeriflerde zikredilen mükâfatlara erenlerden olma ümidi ile…

Selam, dua ve muhabbetlerimi sunuyorum.


 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Bayram Miroğlu Arşivi
SON YAZILAR