Şengül Ayva

Şengül Ayva

Hayırlı bir yolculuk

Hayırlı bir yolculuk

Sizinle bir yolculuğa çıkalım. Bu yolculuk bizi hayra kavuştursun. Yolun sonunda bizi bekleyen huzur olsun. Hadi iyi yolcuklar.

Hepimiz bir yolcuyuz bu hayatta. Geldiği yer belli gideceği yer belli. Biletimiz kesilmiş. Tek seferlik. Dönüş bileti. Tekrar geriye gelmek yok. O halde yolumuz kısa. Bir yolculuktayız bu alemde. Yolları çetrefilli.

Bize bu yolculukta eşlik edecek bir dostumuz var elhamdülillah. Her daim bize doğru yolları gösteren. Görmekte bize kalmış.

**

Doğarız, büyürüz, yaşlanırız ve göçeriz. Geldiğimiz yere tekrar dönmek için kodlanmışız. Misafiriz bu alemde. Misafir geldiği yere tekrar dönmek zorundadır. Misafirlikte bir yere kadar. Kimi uzun kimi kısa misafir olur. Ama hepsinin bir başlangıcı ve sonu vardır.

O halde ey yolcu! Sen nereden geldiğini ve nereye gideceğini bilmekle başla bu yola. Gideceğin yolu bilmek engelleri aşmana yardımcı olur. 

**

Yolculuk yapmanın şartları vardır. Trafik ışıklarını bekleyeceksin. Levhaları takip edeceksin. Kurallara uyacaksın. Kırmızıda dur, sarıda hazır ol, yeşilde geç. Bu kurallara uymazsan kaza kaçınılmaz olur. Kaza ve kader gibi. Kırmızı bizim çocukluğumuz, sarı gençliğimiz, yeşil yaşlılığımız.

**

Yeşil yanınca yola deva ederiz. Yollardaki levhalara bakarak yolumuzu bulmaya çalışırız. Bu levhalarda bize doğru yolu gösteren işaretler vardır. Sağa dön sola dön diye bize yön tarifleri verir. Böylece yolumuzu kolayca bulur gideceğimiz yere ulaşırız. Hayatımızda böyledir. Her daim Allah bize işaretler gönderir. Haram ve helallerle. Haram yola giren başına gelecek musibetlere hazır olmalı. Aynı kırmızı ışıkta geçmek gibi. Helal yollar yine bizim iyiliğimiz içindir.

**

Yollarda nasıl kendi bildiğin gibi kurallara uymadan araç süremiyorsak hayat yolunda da başıboş bildiğimiz gibi hareket edemeyiz. İnsan başıboş yaratılmamıştır.  Allah haram yollara girme der. Bize günahları bildirmiştir. 

**

Bizim yolculuğumuzdaki engelleri kaldırmak için. Kumar oynama der. Paran gider, yuvan bozulur. Zina yapma der, kötü yola düşer çıkamazsın, haram yeme vücudun helale göre programlandı, haramlar organlarını çürütür, israf yapma der, sonra rızkın azalır. Böyle böyle levhalar koyar yolumuza. Ki engel olmasınlar bize. Rahat bir yolculuk yapalım..

**

Etrafımızdaki bir çok insan başına gelenlerden şikayet eder. Başkalarını suçlar. Kendi özüne döndüğünde girdiği yanlış yola ve kuralların dışına çıkmasının neticesinde başına geldiğini görmez. Görene kadar da başından kaza ve bela eksik olmaz.

**

Bela ve musibetler bizi doğru yola çıkarmak için birer levhadır.  Gittiğin yolda kaza var. Ya da yol hasarlı der. Kaza yapmamızı engellemek için. İşte kardeşim. Bu dünya yolu böyle. İster engellere takıl, ister dostuna uy, engelleri kaldır.

Hayırlı yolculuklar….

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Şengül Ayva Arşivi
SON YAZILAR