Şengül Ayva

Şengül Ayva

Kadir kadrini bilene gelir

Kadir kadrini bilene gelir

Ramazan ayını 27. Gecesi olan bu gece Kur'an'ın, Allah tarafından Cebrail adlı melek aracılığıyla Peygamber Muhammed'e vahyedilmeye başlandığı gecedir. Son on gün içinde ararsak mutlaka kadir gecesi bize uğrar. Ben de kadir gecesinde sizle güzel dualar paylaşmak istedim. Peygamber Efendimiz (s.a.s) de bu gecenin kıymetini "Kim Kadir Gecesini, faziletine inanarak ve mükâfatını da Cenâb-ı Allah'tan umarak ihya ederse, o kimsenin geçmiş günahları bağışlanır" demistir. Zamanın tip doktorlarından ve âlimlerinden olan kimine göre evliya sınıfında anılan büyük bir Allah dostudur kendisi... Münir Derman Hocamızdan bahsediyorum. Kendisinin bizlere bırakmış olduğu güzel dualar var.

Dua kapılarının sonuna kadar açık ve Kadir gecesinin de saklı olduğu, mübarek ramazan ayının son on günü olan bu gecelerde, bol bol sesli olarak dua edelim inşaAllah.

Dua Örnekleri:

"Allah'ım! Göğsümü İslam'a ve Kur'an'a aç.

Allah'ım! Bana hakikatleri olduğu gibi göster.

Allah'ım! İlmimi, aklımı, anlayış gücümü, ahlakımı, sıhhatimi artır.

Allah'ım! Bana her hususda doğru hüküm ve karar verme yeteneği bahşet.

Allah'ım! Beni yalnız başıma bırakma.

Allah'ım! Bana lutfettiğin nimetlerin şükrünü eda etme gücü ver.

Allah'ım! Bana senin ilahi rızana uygun işler yapmayı nasip et. "

"Ey kalpleri hâlden hâle çeviren Allah’ım, kalbimi dinin üzere sabit kıl."

"Ey kendisinden başkasının gücünü bilmediği Allah’ım! Sıkıntılarımı, kederlerimi sevince çevir. "

"Allâh’ım! Senden, katından vereceğin öyle bir rahmet istiyorum ki onunla; kalbime hidayet, işlerime nizam, dağınıklığıma düzen, içime kamil İman, dışıma Salih amel, amellerime temizlik ve ihlas ihsan eyle. Rızana uygun istikameti ilham et. Ülfet edeceğim dost lütfet. Beni her türlü kötülükten koru. "

Allah'ım! Bana affının serinliğini ve rahmetinin tadını tattır''

"Bizim dostumuz Sensin. Bizi bağışla. Bize merhamet et. Sen bağışlayanların en iyisisin. Bu dünyada ve ahirette bizim için güzel olanı yaz. Biz sana yöneldik."

"Kerem sahibi Allah'ın zatına ve ne iyi ne de kötülerin geçemeyeceği noksansız kelimelerine sığınırım. Gökten inenin şerrinden ve göğe çıkanın şerrinden, yerde yarattıklarının şerrinden ve yerden çıkanların şerrinden; gecenin ve gündüzün fitnelerinden; gece ve gündüz gelenlerin şerrinden Allah'a sığınırım. Ancak hayırla gelenler Müstesnadır.

Ey Rahman olan Rabbim."

"Zulmetmekten ve zulme uğramaktan, düşmanlık etmekten ve düşmanlığa uğramaktan, bütün iyilikleri silip süpürecek bir hata yapmaktan ve bağışlanmayacak bir günah işlemekten Sana sığınırım ya Rabbim!. "

"Çok uyuyan gözden, çok yer karından sana sığınırım ya İlâhî!" (Veysel Karani)

-"Yâ Rabbi! Sana yalvarıyorum. Sevgili Peygamberin Muhammed aleyhisselamı araya koyarak, senden istiyorum. Ey çok sevdiğim Peygamberim Muhammed aleyhisselam, seni vesile ederek, Rabbime yalvarıyorum. Senin hatırın için kabul etmesini istiyorum. Ya Rabbi, bu yüce Peygamberi bana şefaatçi eyle! Onun hürmetine duamı kabul et!" Amin Ya Rab'bi!.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Şengül Ayva Arşivi
SON YAZILAR