Şengül Ayva

Şengül Ayva

Geldi Beklenen

Geldi Beklenen

Herkesin bir beklediği vardır. Bu kişi olur, haber olur, sağlığının düzelmesi olur, para olur, aşk olur, eş olur.... Böyle çoğalır beklenen.

***

Zaman ilerledikçe yaşlar çoğaldıkça insanın ömrüne bekledikleri de eklenir. Böylece ömür beklenenle, umutlarla, dualarla, istediklerimize kavuşma arzusuyla geçer de geçer....

***

Ta çocukluğumuzda başlar beklentiler. (Sana ne alalım, Ne olacaksın?) gibi sorularla...

Her beklenti kendimiz için hep güzel olandır.

***

Dünyalık beklentisi dünyada ahiret beklentisi ahirette gelir. Dünyada olan dünyada kalır. Ahirette olanda bizi bekler gelsin de istediklerini alsın diye. Biri geçici diğeri kalıcı....

***

İsteklerimize kavuşturacak bir ay geldi hepimiz için. Ellerin gönüllerin açıldığı bir ay. Boş bir ağaç düşünün. Kış gelince boşalan bahar gelince yeşeren yaz gelince meyve veren.

***

İşte Ramazan ayı da böyle önce Recep ve Şaban ayı gelerek kulu yeşertir. Isteklerine hazırlar. Sonra Yaz gibi sıcacık gönlümüze işleyen Ramazan ayı gelir.

***

Rahmet, merhamet, tüm isteklerin güzelce istendiğinde verileceği umut, kavuşma, kötü huylardan yani sırtımızdaki yüklerden kurtuluş, kötülüklerin bir süreliğine de olsa durduğu, tevazunun kanaatin merhametin yüreğimize işlediği bir ay.

***

Tüm bekledikleriniz bu ayda. Sadece Allah’ın emrine uyun. Ona açın elinizi...İsteyin beklediklerinizi....

***

Sağlık, para, huzur, iş, evlilik, çocuk yani tüm dertlerden kurtuluş ne isterseniz isteyin. Çünkü her bir şeyin sahibi size kapılarını açtı. Hazineler sizin dedi..

***

Beklediklerimiz bize bu kadar yakın. Bize düşen sadece istemektir. Canı gönülden. Samimi olarak. İstediğini bilerek.

***

Tüm isteklerimiz tek olanda... Her şeyin sahibinde. Bu ay her şeyin sizin bile sahibiniz olanla barışmak aramızı düzeltmek için bir fırsat.. Hadi bu fırsat bize senede bir ayda verilmiş. On bir ay beklemek gerek.

***

Hadi bu on bir ayı beklediğinize değsin. Tüm isteklerimizi alıp çıkalım. Bu aydan tüm meyvelerimizi toplayalım.

***

Ramazanın rahmeti, bereketi, kavuşması, huzuru, sağlığı, neşesi hepsi sizin olsun. Allah'a emanet olun...

Önceki ve Sonraki Yazılar
Şengül Ayva Arşivi
SON YAZILAR