Adem Turan

Adem Turan

Elveda 2018 yılı

Elveda 2018 yılı

Yıl içinde yaşanan ve öne çıkan olaylara birlikte göz atalım;

Dünya ve Türkiye’miz genel seçimleri yaşadı. Rusya 18 Mart’ta Vladimir Putin’i yeniden Devlet Başkanı seçti.

Keza, Türkiye’de ilk defa olmak üzere 24 Haziran’da Recep Tayyip Erdoğan’ı Başkan seçti. Bununla birlikte kabinede de ilkler yaşandı. TBMM dışında haricen Bakanların atamaları yapıldı.

Dünyada yine en çok, Müslümanlar sıkıntı yaşadı. Müslümanları Filistin, Suriye ve Yemen’de olduğu gibi üzerlerine bomba yağdırılarak hunharca öldürülüp şehit ederken, Arakan’da  ateş yakılarak diri diri katlettiler. İlginç olan tüm dünya insanların gözü önünde gerçekleştirilmesiydi. Türkiye hariç İslam ülkelerinden ses çıkmadığı gibi, insan hakları savunucuları olan Avrupa devletlerinden de tık yoktu.

Bu zalimleri lanetliyor ve Allah’a havale ediyoruz.

TSK 20 Ocak’ta terör örgütlerine karşı Zeytin Dalı Operasyonu’nu başlattı. Türkiye ile Suriye arasındaki sınır güvenliğini ve ulusal güvenliği korumak için başlatılan operasyon başarılı oldu.

Türkiye ekonomisi; ABD-ÇİN ticaret savaşı,  Brexit gelişmeleri ve FED’in faiz artırımı kararlarından olumsuz etkilenirken, spekülatif kur ataklarına maruz kaldı. Hem döviz kurları hem de enflasyon tavan yaptı. Dış ticaret hacmi genişlemesi nedeniyle ihracatı artırırken, iç piyasada daralmalar yaşandı. Bunun sonucu olarak da protestolu senetler ve karşılıksız çekler çoğaldı, ardından işçi çıkarmalar başladı. Dolayısı ile nakit sıkıntıları baş gösterdi.

2019 yılında bütün bu olumsuzlukların yaşanmamasını temenni ediyoruz.

Elbette 2018 yılında güzel şeylerde yaşandı. Üçüncüsü olan İstanbul hava alanı hizmete açıldı. Yine İstanbul’da üçüncü olan Yavuz Sultan Köprüsü hizmet vermeye  başlandı. Diğer alanlarda olduğu gibi, turizm gelirleri artarken, yaş meyve ve sebze mamulleri ihracatında rekor kırıldı.

Konyamız için önem arz eden, İç Anadolu’yu  Karadeniz’e bağlayacak olan 82 yıllık hedef olan Eğribel Tüneli’nin son 95 metresine gelindi.

2019 yılında tüm İslam aleminin ve insanlığın huzur ve barış içinde yaşamaları ümidiyle hayırlı cumalar, Allah’a emanet olunuz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Adem Turan Arşivi
SON YAZILAR