Ferhat Türkoğlu

Ferhat Türkoğlu

Bizim Gerçeğimiz bu

Bizim Gerçeğimiz bu

Kabul etsek de etmesek de Konyaspor’un gerçeği bu. Ne şampiyonluk ne kupa Konyaspor’un gerçeği her sezon olduğu gibi bu sezonda da kümede kalma mücadelesi.

Yaklaşık 15 yıllık meslek hayatımda 2 sezonluk başarının dışında her zaman kümede kalma hesapları, umutları, ya da buna benzer haberler yaptım. Çok fazla köşe yazmam aslında ama şöyle bir düşündüm de

Konyaspor’un gerçeği bu arkadaşlar, aksini iddia eden bence Konyasporlu değildir ve yeşil-beyazlı tarihi bilmiyordur.

Sezon 2019-2020 ve yine aynı terane.. Ben yine klavye başında aynı haberleri yapıyorum. Değişen hiç bir şey yok. 15 yıldır da değişmedi. Daha öncesinde aynı olduğunu okuduğumuz arşiv haberlerinden kaynaklarından öğreniyoruz.

Peki bunların sebebi ne bu soruyu sorduk mu kendimize ? Tabii ki sorduk ama cevap vermekte pek fazla cesaret gösteremedik. İçimizden söylediğimizi dışa vuramadık.

Yönetim hatası, İstanbul’un ayak oyunları, siyaset, kişisel çıkarlar daha birçok sebebi tek tek yazabilir hatta bu başlıkların altına uzun uzun makaleler yazabilirsiniz bir çoğunuz.

Bende elimden geldiğince Konyaspor’un hakkını korumaya ve doğruları yazmaya çalıştım. Ama inanın doğruyu yazmak çok zor. Bazen yazdığın doğru ile milyonları arkanıza alırken bazen milyonları da karşınıza alırsınız. İşte bunun yükümlülüğünü düşünün...

Bazen yaptığım haberler yüzünden beğenildim. Bazen ise sosyal medyadaki tabirle linç yedim. Yönetim hakkında olumsuz haber yaptım hain oldum. Olumlu haber yaptım yanlı oldum. ‘Yönetim Çuvalladı’ diye haber yaptım. Haberin içinde yönetimin yaptığı olumlu işleri de yazdım oysa.. Ama eleştiriye tahammüllü olmayanlar saldırdı 3-4 gazete aboneliği iptal etti.

Bazen ise futbolcu istatistiği ile haber yazdım.. Takım iyi giderken bu tarz haberler yapılır mı ? Sorusunu sordular gazetecilik öğrettiler.

Neyse şöyle bildiğiniz başkanların isimlerini yazdığım zaman o sezonlarda neler olduğunu hatırlarsınız. (Süper Ligden bahsediyorum). Bahattin Karapınar, Mehmet Ali Kuntoğlu, Ahmet Şan, Fatih Yılmaz

Bu isimler işin yönetim kısmında. Zaman zaman yönetimlerin de dahil olduğu bazende yönetim dışındaki olaylar ise yerel yönetimler, siyaset, bürokrasi, adamcılık ve İstanbul’un ayak oyunları.

İşte tüm bunları bir araya getirdiğimiz zaman Konyaspor’un yıllardır yaşadığı sıkıntı ortaya çıkıyor:

Kümede kalma mücadelesi. İşte bizim gerçeğimiz bu tanık olduğum 15 yıl ve öğrendiğim Konyaspor tarihi bana bunu gösterdi

İsterseniz siz geçmişle ilgili kısa bir muhakeme yapın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ferhat Türkoğlu Arşivi
SON YAZILAR