Ferhat Türkoğlu

Ferhat Türkoğlu

Konyaspor ile ilgili üç konu 

Konyaspor ile ilgili üç konu 

Konyaspor’un 100. yılını kutladığı bugünlerde her yerde Konyaspor rüzgarı esiyor. 

A takımın Ligi 3. bitirmesi ve Avrupa Kupalarına katılma hakkı elde etmesi, 

basketbol takımının şampiyon olarak adını Süper Lig’e yazdırması ve 100. yıl festivali.

Yeşil-beyazlı camianın 100. yılını bu tip başarılarla kutlaması harika bir durum.

Konyaspor Kulüp Başkanı Fatih Özgökçen ve yönetimi acemilik dönemlerini büyük başarı tecrübeleri ile geçirdi.  Eksileri ile artıları ile camianın 100. yılını bu şekilde kutlaması gerçekten gurur verici... 

Futbolda başarı, basketbolda şampiyonluk, festival falan derken Konya’da  müthiş bir Konyaspor coşkusu yaşandı(yaşamak isteyenler için)...

YEŞİL-BEYAZ BAŞKA BİR COŞKU  

Bugünlerde şehirde Konyaspor rüzgarı eserken memleketin en güzel yerlerinden olan Kocaeli Kartepe’de  de yeşil-beyaz başka bir coşku yaşandı.  

Konyaspor Futbol Okulları Kartepe’de düzenlediği  Yaz Kampı ve Futbol turnuvası  ile Türkiye’nin dört bir yanından Konyaspor logolu 400’e yakın sporcuyu adeta futbol şöleni şeklinde geçen kampta buluşturdu.

Harika bir organizasyondu. Bunu ben söylemiyorum kampa katılan sporcu, futbol okulu sorumlusu ve veliler söylüyor.  Öncelikle bu organizasyon için Konyaspor Kulüp Başkanı Fatih Özgökçen    

Konyaspor Futbol Akademisi Koordinatörü Taner Ay ile birlikte futbol okulları antrenörleri ve emeği geçen herkesi kutluyorum.

Eğer yukarıda yazdığım başarılar ve festival kutlamalarının sürekli olması isteniliyorsa alt yapıyla alakalı bu tarz çalışmalar çok daha fazla yapılmalı. 

Ee biliyorsunuz artık Türk futbolunun parası bitti kalitesi düştü. Bu neyle düzelir. Tabii ki yeni bir futbol anlayışı ve jenerasyonu ile. 

O yüzden Konyaspor, alt yapısını ve futbol okullarını daha aktif bir şekilde kullanmalı.  Bu ışıltılı günler kimsenin gözünü kör etmesin.. fazla ışık göze zarar verir biliyorsunuz.. 

GÜZEL BİR ESER 

Son olarak dergimizden bahsetmek istiyorum. 

 ‘Merhaba Şehir’ dergisi bu kez çok özel bir sayı ile karşınızda. 

Meslek hayatımın en heyecanlı ve yorucu çalışması oldu benim için. Yaklaşık 18 yıldır bulunduğum

Konya spor basın camiasında 100. yılını kutlayan ‘Anadolu Kartalı’ Konyaspor’un tarihini tam manasıyla olmasa da ( bu uzun soluklu bir çalışma gerektirir) en azından özet gibi bir sinema filminin fragmanı gibi hazırlamaya çalıştık. Merhaba Gazetesi İmtiyaz Sahibi Halid Şen başkanlığında Sorumlu Yazı İşleri Müdürümüz İbrahim Büyükeken, Yazı İşleri Müdürümüz Emre Özgül, Muhabirlerimiz Said Çelik, Eyyüb Karakuzu ve ben yoğun bir çalışma sonrasında birbirinden özel ve güzel dosyalar hazırlamaya çalıştık. Bizimle birlikte tabi ki reklam koordinatörümüz Hamdi Buğur ve derginin görsellerinin hazırlanmasında tek başına çaba harcayan tecrübeli grafikerimiz Zülyeha Önal da bu eserin size en güzel şekilde sunulması adına çok büyük katkı verdi. Tüm ekip arkadaşlarıma tek tek teşekkür ediyorum.

Ben emek harcanan faydalı bir çalışma olduğunu düşünüyorum. Tabi ki takdir siz değerli

okuyucularımızın.

Gelelim Konyaspor’umuzun 100. yılına. Her kulübe 100. yaşını kutlamak nasip olmadığı gibi bu

değerleri anlara şahit olmak da herkese nasip olmaz.

Şükürler olsun bana böyli bir güzellik nasip oldu. İçinde gazeteci olarak bulunduğum yeşil-beyazlı

camianın 100. yaşında böyle bir çalışmada da bulundum.

Kolay gelmedi buralara Konyaspor. 1922 yılı haziran ayında başlayan futbol tutkusu şuan da şehrin can damarlarından ve Konya’nın dışarıya açılan en büyük pencerelerinden birisi.

Bu pencerenin dünya açılmasında kulübe hizmet eden ve hayatta olanları onore etmeye çalıştık. Bir çoğuna ulaştık, bir çoğuna ulaşamadık. Tabi hayata veda edenler var bu yüz yıllık hikayede. Belki de onore edilmeyi en çok onlar hak etti. Onun için Konyaspor’un buralara gelmesinde emeği olan belki de elindeki her şeyini bu kulübe veren isimli isimsiz tüm kahramanlara bir Konyaspor sevdalası olarak minnetimi ve teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Allah hepsine gani gani rahmet eylesin. Attığınız tohum 100. yıllık bir çınar oldu.

Ne zorluklarla yetişen bu çınara sahip çıkmak Konya’nın elinde. Dergimizin içinde bununla ilgili birçok hikaye duygu halini göreceksiniz. Buralara gelmek hiç kolay olmamış Konyaspor için. Uzun uzun yazılacak çok şey var ama benim yazımı okumakla vakit harcamanızı da istemiyorum. Şimdi çayınızı kahvenizi alıp arkanıza yaslanın ve 100 yıllık hikayenin fragmanının içinde kısa süre de olsa kaybolun derim.

Bu eser ile Konyaspor için biz elimizden gelini yaptık. Herkesin bu ‘100 yıllık çınar’ için şahsi hesaplar gütmeden elinden geleni yapmasını diliyor ve Konyaspor’un 100. yaşını tüm mutluluğum ile kutluyorum.. NİCE 100 YILLARA KONYASPOR’UM

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ferhat Türkoğlu Arşivi
SON YAZILAR