Ferhat Türkoğlu

Ferhat Türkoğlu

Bu Başkanların ortak özelliği ne ?

Bu Başkanların ortak özelliği ne ?

Eskiden herkesin ilgi ile takip ettiği bir yarışma vardı, yaşı ilerlemiş olan herkes bu yarışmayı çok iyi hatırlayacaktır.

Yüz kişiye sorduk ve en popüler 5 cevabı arıyoruz” sorusuyla kulaklarımıza aşina olan bu yarışma eğlenceli olması ile birlikte ülkedeki sosyal yapının durumu hakkında sosyolojik bilgi verirdi.

“Şimdi böyle bir konunun spor sayfalarındaki köşe yazısıyla ne alaka” diyebilirsiniz.

O zaman başlayalım ve bağlayalım konumuzun alakasına

Konya’da yaşayan yüz kişiye sorsak “ Tanıdığınız 4 başkanın isimlerini sayar mısınız ?” diye.

Cevapları tahmin edebiliyorsunuzdur. Benim tahminde, yüz kişinin sayacağı isimler

tabi ki

Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş olur.

Peki isimlerini saydığımız bu dört başkanın bir ortak özelliği dikkatinizi çekti mi?

Hemen söyleyeyim benim çekti.

Kafamdaki ampül bugün(dün) Hasan Kılca’nın yaptığı toplantıda yandı. Kılca’nın hizmetleri hakkında bir yazı kaleme almalıyım diye düşünürken içimden bir ses “diğerlerine haksızlık edersin” dedi. Saliselik bir düşünce ile “evet” diye cevap verdim içimdeki sese. İçimdeki sesle konuşurken başkanların ortak özelliği dikkatimi çekti

Bu başkanların ortak özelliği şehire hizmet etmeye çalışması diyebilirsiniz. Ama hizmetlerinin yeterliliği ve yetersizliğini tartışabilirsiniz.

Bu dört ismin benim dikkatimi çeken en büyük ortak özelliği “spor” oldu.

Şöyle kabaca düşündüğünüzde Altay, Kılca, Pektayıtramacı ve Kavuş Konya’nın sporuna ve Konyaspor’a büyük destekler verdiği projelerle hizmet ettiğini hayranlık içinde “ Evet ya hakikaten çok güzel hizmetler de bulunmuşlar” diye kendinize cevap verebilirsiniz

Benim işim spor gazeteciliği. Bir spor gazetecisi olarak bu dört ismin şehrin sporuna yaptığı katkıyı isimleri ile birlikte kamuoyuna aktarmak.

Konya Büyükşehir Belediye ve merkez ilçe başkanları sporla ilgili neler yapmışlar bakalım

Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay:

Altay’ı Selçuklu Belediye Başkanlığı zamanından tanırız. Selçuklu Belediyesi’nde oturan amatör spor felsefesini Büyükşehire taşımakta gecikmedi.

Birçok başarılı projeye imza atan son noktayı geçtiğimiz günlerde koydu .

KONYA 2023 YILI DÜNYA SPOR BAŞKENTİ OLDU

Avrupa Spor Başkentleri ve Şehirleri Federasyonu’nun İtalya’da düzenlediği programda 2022 yılı Dünya ve Avrupa Spor Başkentler ile Avrupa Spor Bölgesi olacak şehirlere ödülleri verilirken; Konya’nın 2023 Dünya Spor Başkenti olacağı açıklandı. Programa katılan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Konya’nın ‘2023 Dünya Spor Başkenti’ seçilmesinden mutluluk duyuyorum. Şehrimizin marka değerine katkı sağlayacak bu tür organizasyonlar ayrıca Konya’nın isminin tüm dünyada duyulmasına ve birçok organizasyonun yapılmasına vesile oluyor. Konya’nın 2023 Dünya Spor Başkentliği hayırlı olsun.” dedi.

buyuksehir.jpg

İSLAM OYUNLARI KONYA’DA YAPILACAK

Uğur İbrahim Altay’ın Konya sporu için yaptığı çalışmalara tersten başladık ve en önemlisini en başa koyduk. İkinci büyük başarı ise Konya’nın 5. İslami Dayanışma Oyunları’na ev sahipliği yapması. İslami Dayanışma Oyunları’na neredeyse 5 ay kaldı. 56 ülkeden 3 binden fazla sporcuyu 9-18 Ağustos tarihleri arasında şehrimizde misafir edeceğiz. İslam dünyası için çok önemli bir organizasyon. Uzun uzun bahsedilebilir ancak daha yazacak çok şey var

SPOR KONYA”PROJESİ

Uğur İbrahim Altay ve ekibinin en güzel spor projelerinden biri de “Spor Konya” oldu. Peki neler oldu bu projede. Online spor ile pandemi döneminde insanlar evlerinde spor yapma imkanı buldu. Parkur Konya ile yetenek sınavlarına hazırlanan öğrencilere spor eğitimi dersleri verildi, Anne-kız, Baba-oğul kampları yapıldı, doğa severler için organizasyonlar, parklara masa tenisi düzenekleri kurulması, yaz-kış spor okulları, amatör branşlarda faaliyetler derken inanın yaz yaz bitmez. Ayrıntılı bilgi isteyenler için “Merhaba Şehir” dergisinin çıkacak olan Nisan-Mayıs sayında hazırladığım dosyayı önerebilirim. Büyükşehir’in Konyaspor’a desteğini anlatmaya gerek var mı ? Bilmiyorum. Uğur Başkana ve ekibine spor çalışmaları için teşekkür ediyorum.

HASAN KILCA KARATAY’DA SPOR DEVRİMİ YAPTI

Gelelim Hasan Kılca başkana. Hasan Kılca başkan toplantıda sorduğumuz “Karatay Belediyesi sizin döneminizde adeta devrim niteliğinde bir spor atılımı yaptı” sorusuna mütevazı şekilde cevaplamaya kalksa da her şey ortadaydı.

Karatay Belediyesi sınırlarında yaşayan vatandaşlar görmediği spor hizmetini Başkan Kılca döneminde gördü. 3 yıllık hizmetinin spor yatırımlarını ve hizmetlerini belediyenin internet sitesinde bulabilirsiniz.

karatay.jpg

Daha önceki dönemlerde “çoluk çocukla uğraşacak vaktimiz yok” diyen bir zihniyetten

Hasan Kılca Başkan ile birlikte “Şehri imâr ederken nesli ihyâ etmeyi ihmal ederseniz, ihmâl ettiğiniz nesil imâr ettiğiniz şehri tahrip eder.” düsturu ile hareket eden bir belediyecilik anlayışına geçti Karatay Belediyesi.

Daha önce spor okulları yoktu, Hasan Başkan gelir gelmez başlattı. Amatör branşlar yoktu, Kılca başkan amatör branşlar açtı. Spor dairesi diye bir birim oluşturdu. Daha yazayım mı? İkinci Ligdeki 1922 Konyaspor’a isim sponsoru oldu. Satılan Tatlıcak Tevfik Lav Tesislerini Altyapıya tahsis etti. Konyaspor sevgisini bilmeyen yoktur zaten. Ben kendi adıma söylüyorum. Karatay Belediyesi 3 sene içerisinde sporda çığır açtı. Bu yazdıklarım daha fragmandı. Ayrıntıya kitap yazmak gerekir.

Hasan Kılca eski bir sporcu olduğu için de sporun ve sporcunun halinden anlıyor. Sayın Başkanım bir spor sever ve spor gazetecisi olarak spora verdiğiniz önemden dolayı samimiyetimle çok teşekkür ediyorum.

SELÇUKLU’YU ANLATMAYA GEREK YOK

Konya sporun da bir markadır Selçuklu Belediyesi. Bünyesinde binlerce sporcu ve birçok amatör kulüp bulundurur. Sadece Konya değil tüm Türkiye tanır Selçuklu Belediyesi’ni sporda bu ilçe de oturmuş bir spor kültürü vardır. Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı da bu geleneği en iyi şekilde sürdürüyor. Sancak Mahallesine yapımı başlanan sporcu seçme ve yetiştirme merkezi bunun en güzel ispatı. Bir de Masa Tenisi Salonu yapacak başkan. Anlayacağınız Selçuklu’da spor bitmez daha da ileri gider. Spor geleneğini sürdüren Ahmet Pekyatırmacı başkanıma teşekkür ediyorum.

adsiz.jpg
 

MERAM’DA DA SPOR İÇİN GÜZEL İŞLER YAPILIYOR

Konya belediyeleri spora ve sporcuya önem veriyor. Meram Belediyesi ve başkan Mustafa Kavuş da arkadaşları gibi sporu ve sporcuyu seven bir başkan. Geçtiğimiz günlerde bir güzel spor organizasyonuna imza attı Meram Belediyesi. Her ne kadar beni davet etmese de spor adına güzel ve takdirle karşıladığım bir gelişme. Meram Belediyesi Sporda Başarı ödül töreni yaparak önemli bir organizasyon gerçekleştirdi. Başkan Kavuşa da spora verdiği önemden dolayı teşekkür ediyorum.

meram.jpg

Anlayacağınız sevgili dostlar başkanların ortak özelliği Konyaspor’a ve Konya sporuna değer katacak hizmetlerde bulunmaları.

Diğer belediyecilik hizmetlerini bilmem ama ben yapılan spor hizmetlerinden razı ve memnunum. Umarım bu konuda benimle aynı fikirdesinizdir. Kalın sağlıcakla....

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
18 Yorum
Ferhat Türkoğlu Arşivi
SON YAZILAR