Ferhat Türkoğlu

Ferhat Türkoğlu

Gerçeklerin Bir Gün Ortaya Çıkmak Gibi Bir Huyu Vardır

Gerçeklerin Bir Gün Ortaya Çıkmak Gibi Bir Huyu Vardır

Dün gazetemizde yaptığım “Konyaspor Futbol Okulları ihale ile satılacak” başlıklı haberin ardından TÜMOSAN Konyaspor yönetimi bir açıklama yayımladı.

Açıklama şu şekilde: “Bugün bazı basın kuruluşlarında yer alan ‘Konyaspor Futbol Okulları’nın ihale ile satılacağı’ başlıklı haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Bu tür bilgilerin dezenformasyon aracı olarak kullanılmaması adına gerekli hassasiyetin gösterilmesi gerekmektedir. Haberin doğruluğunu ve tarafsızlığını korumak amacıyla bu tekzip metnini kamuoyunun bilgisine sunarız.”

Öncelikle şunu belirtmek istiyorum. “Tekzip metni” mahkeme kararı ile yayımlanır. Bir habere karşı yapılan açıklama tekzip olarak gösterilemez. Bu açıklamayı hazırlayıp yayına sunanların önce bu farkı bilmesi gerekir.

Gelelim açıklamadaki “haberler gerçeği yansıtmamaktadır” ifadesine. Eğer haber gerçeği yansıtmıyorsa gerçek nedir? Bu açıklamada gerçeğin ne olduğunun da açıklanması gerekmez mi?

Anlayacağınız bu açıklama ne bir tekzip ne de bir yalanlama açıklamasıdır. Eğer bu amaçla yapılmış ise yanlış yapılmıştır.

Konyaspor Kulübü bu açıklama ile kendisini kurtarmaya çalıştı ve benim de kamuoyunda gerçeği yansıtmadığımı iddia etti.

Şimdi ben size bu olayı anlatayım kararı siz verin...

Geçtiğimiz sezon Konyaspor Kulüp Başkanı Fatih Özgökçen, sosyal medyada yeşil-beyazlı taraftar grubu ‘Nalçacılılar’ın düzenlediği sohbet odasında futbol okulları ile ilgili bir soruya cevap verdi.

Bu soruyu programın moderatörü İlker Kırnaz aracılığı ile kendisine ben ilettim. Başkanın bu soruya verdiği cevabı cümle cümle sizinle paylaşıyorum: “Biz göreve geldiğimizde futbol okulları belirli bir kişilerin elindeymiş. Tabii çok talep var futbol okullarına. Biz futbol okullarıyla alakalı bir sistem kurduk. Dedik ki, hiç buradan bir gelir gelmiyor. Futbol okullarından altyapıya yetiştireceğimiz genç arkadaşlarımız da gelmiyor. Bu sistemi bir şekilde işler hâle getirmemiz lazım dedik. Futbol okullarımızı senelik denetimi tüm yönetimi bizde olmak kaydıyla bir yıllığına kiraladık. Yani satılma diye bir durum söz konusu değil. Konya'daki futbol okulları. Şehir dışındaki Türkiye'deki futbol okullarını da şu anda lağvettik. Onunla ilgili çalışma yapıyoruz. Burayı da ciddi manada bir gelir getirici hale döndürüp en önemlisi genç kardeşlerimizi Konyaspor sevgisini aşılayacak ve Konyaspor'un altyapılarına oyuncu yetiştirecek hale getireceğiz. Şu anda 3 bine yakın futbol okulunda futbol okullarında genç kardeşimiz, çocuklarımız var. Bu dediğim gibi burada bir satılma söz konusu değil. Bir yıllık kiralama söz konusu önce bunu belirtelim. Dolayısıyla herhangi bir burada bir yanlış anlaşılma olmasın.”

Başkan Özgökçen bu açıklamayı yapmadan önce kimsenin bu durumdan haberi yoktu. Konyaspor Kulübü yapılan kiralama olayı ile ilgili hiçbir açıklama yapmamıştı. Kiralama nasıl gerçekleşti. Kime kiralandı. Ne kadara kiralandı? Kiralama şartları nedir?

Bu soruların hepsi cevapsız kaldı.

Olay geçtiğimiz sezon kasım ayında gerçekleşiyor. Başkan Özgökçen’e futbol okullarını kiralama projesini o dönem kulüpte çalışan daha sonra yolların ayrıldığı 3 kişi tarafından kabul ettiriliyor. 750 bin lira gibi bir miktar karşılığında kiralanıyor ve sözleşmenin 1 yıl olduğu belirtiliyor. Kasım ayında bir yıl dolacak.

Başkanın açıklamalarına bakıldığı zaman bu kiralamanın kasım ayında tekrar edeceği ortaya çıkıyor. Yani kasım ayında futbol okulları tekrar birilerine kiralanacak. Tabi ben bu haberi yapana kadar bu durum böyleydi. Haberden sonra fikirleri ve projeleri değişmiş olabilir.

Konyaspor bu futbol okullarını satma işi ya da kiralama işini şeffaf bir şekilde yapmalı. Zaten ihale yapmadan ya da resmiyete uygun olmadan futbol okullarını al sana kiraladım diyemez. Kamuoyu buna tepki gösterir.

Söylediğim gibi ben bu haberi yapana kadar Konyaspor Kulübü’nün futbol okulları ile ilgili düşüncesi kiralamaktı. Altyapının başında olan Mustafa İnce ve İbrahim Yaprakçı’nın görüşü de bu yöndeydi. Bakalım haberimden sonra ve bu açıklamadan sonra futbol okullarında nasıl bir yol izlenecek.

Gelelim başkanın açıklamasındaki, “Futbol okullarımızı senelik denetimi tüm yönetimi bizde olmak kaydıyla bir yıllığına kiraladık” sözüne.

Konyaspor’un denetimini ve tüm yönetimi kendisinde olan futbol okullarının yaptığı bir organizasyondan bahsedeyim de yönetimin ve idarenin kimde olduğuna siz karar verin.

Konyaspor Futbol Okulları geçtiğimiz mayıs ayında yaz kampı adı altında Antalya Kemer’de bir organizasyon yaptı.

Ben bu organizasyona bir veli olarak katıldım. Bu organizasyona katılanlar bu yazıyı okuduklarında o kötü günleri tekrar hatırlayacaktır.

Konyaspor ismi altında yapılan organizasyon tam bir fiyaskoydu. Otel futbol kampı için uygun değildi, yeterli yemek yoktu, birçok veli bu durumu duyarak özel araçları ile kamp yaptığımız otele geldi ve çocuklarını alıp götürdü. Cuma günü giriş yapılan otelden pazar günü öğlen çıkış yapılacaktı. Yani çocuklar sadece cumartesi günü futbol oynayacaklardı.

Organizasyonun berbatlığından dolayı Konya’dan giden çocuklar cumartesi gün boyu sıcakta maç yapmak için bekledi. Ancak bir türlü futbol oynama fırsatı bulamadılar. Merkez takımlar bu durama isyan etti ve turnuvadan çekildiklerini belirttiler. Ancak çocuklar da futbol oynamak için çok istekliydi. Daha sonra yapılan görüşmeler sonucunda gün boyu sahada bekleyen çocuklara akşam için özel bir fikstür hazırlandı ve sporcu çocuklar nihayet çok sevdikleri maçlarını yapabildiler.

İşin ilginç yanı ise tüm bunlar yaşanırken Başkan Fatih Özgökçen de kamptaydı. Kampın yapıldığı otelde akşam yemeği yiyen başkan ve kurmayları burada velilerin tepkisi ile karşılaştı. Özgökçen bunlara şahit oldu.

Bende organizasyon yetkilileri ile tartıştım. Hem saha içinde hem lobi de. Ayrıca durumu futbol okulları sorumlusu İbrahim Yaprakçı ile de konuştum. Kendisi de benimle aynı fikirdeydi ve bu tarz bir organizasyonun yaşanmayacağını dile getirdi.

Bunu neden sizinle paylaştığımı anlamışsınızdır.

Yani kiralama ve satılma olduğu zaman istediğiniz kadar denetimi ve kontrolü bende deyin. Sözleşmeniz sağlam değilse Konyaspor logosu altında çocukların hayalleri ile oynarlar. Futbolcu olmasa bile canı gönülden Konyaspor taraftarı olacak çocukları küstürürler. Velileri yeşil-beyaz renklerden soğuturlar. Durum böyle olunca da maça gelecek taraftar bulamazsınız...

Öte yandan bir kuruluşun, kiralanması, sahipleri tarafından ‘iyi yönetilememesidir.’ Kiralanma ile söz konusu futbol okulu elden çıkarılmaktadır. Bu durumda açıkça ‘yönetim sorununu’ ortaya koymaktadır.

Şimdi kamuoyuna soruyorum.

Haberim gerçeği yansıtıyor mu? Yansıtmıyor mu?

Takdir sizin

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Ferhat Türkoğlu Arşivi
SON YAZILAR