'Bu ayıp Müslüman ülkelere yeter'

'Bu ayıp Müslüman ülkelere yeter'

NEÜ Siyasal Bilgiler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Önder Kutlu, “2 milyarlık İslam dünyası olarak ortaya bir yöntem koyamadık. Bu ayıp bize yeter” dedi

7 Ekim'den bu yana İsrail'in Filistin'deki vahşeti sürüyor. 35 binden fazla insan, insanlık dışı katliamla şehit edildi. Saldırılarda on binlerce insan yaralandı. Gazze, tarumar edildi. İnsanlığın gözü önünde yaşanan tüm bu olay ve soykırıma İslam ülkeleri yeterince ses çıkaramıyor. Dünyanın dört bir yanında protestolar yapılırken, Müslümanların Filistin konusunda sesi çok cılız çıkıyor.

4-2.jpg

MESCİD-İ AKSA'YI YIKMAK İSTİYORLAR

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Siyasal Bilgiler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Önder Kutlu, Filistin konusunun bütün Müslümanlar için çok önemli bir konu olduğunu, meselenin herkesi ilgilendirdiğini söyledi. “Filistin ümmetin ortak meselesidir” diyen Kutlu, 1948 yılından bu yana sistematik bir şekilde İsrail'in saldırılarını sürdürdüğünü belirtti. Siyonistlerin 7 Ekim'den itibaren Gazze üzerinden yeni bir aşamaya geçmeye çalıştığını ifade eden Prof. Dr. Önder Kutlu, “Süleyman mabedini bulma, yapma düşüncesiyle Mescid-i Aksa'yı yıkarak Müslümanlara, insanlara savaş ilan etmek istiyorlar. Bugüne kadar bölgede 35 bin civarında şehit verdir. İnsanlığın gözü önünde soykırım işleniyor. Dünyanın birçok yerinde protestolar başladı. Bu protestolar ABD'de de var, Fransa'da da, İngiltere'de de. Ancak ne yazık ki İslam dünyası gerekli tepkiyi göstermiyor” şeklinde konuştu.

1.jpg

ARTIK HABERLER İZLENİRKEN KANAL DEĞİŞTİRİLİYOR!

Filistin konusundaki hassasiyetlerin kaybedildiğinin altını çizen NEÜ Siyasal Bilgiler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Önder Kutlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: “7 Ekim'den hemen sonra yaşananlara tepki veren insanlarımız bile bu acıya alıştı. Haberleri izlerken kanal değiştiriliyor. Her bir Müslüman çıkıp, kendi üzerine düşeni yapmalı. Buna boykot da dahil. Mücadele sadece boykotla da sınırlı kalmamalı. Her bir birey olarak bulunduğumuz ortamlarda bu meseleyi sürekli dile getirmeliyiz, çocuklarımızı Filistin konusunda bilinçlendirmeliyiz.”

2.jpg

ASIL TEPKİYİ VATANDAŞIN DEĞİL DEVLETLERİN VERMESİ GEREKİR!

Müslümanların sessizliğinin gerekçesini de açıklayan Kutlu, daha sonra şunları kaydetti: “Bir kısmı İsrail ile alttan alta iş birliği yaptığı için sessiz. Kimi yöneticiler de korkuyor, çekingen. Maddi ve siyasal beklentileri olan İslam ülkeleri var. Kendi konumlarını sağlam görmediklerinden dolayı kaygı taşıyanlar var. Halkları bir kenara bırakıyorum. Asıl tepkiyi devletlerin vermesi gerekir. Bu sürede maalesef kimseden bunu göremedik bunu. 2 milyarlık İslam dünyası olarak ortaya bir yöntem koyamadık. Bunlara çok güçlü bir tepki vermemiz gerekiyor. Bu tepki, topyekun verilmeli.

Çıkılıyor meydanlara aynı söylemler tekrar ediliyor ve sonra protesto alanından ayrılınıyor. Yürüyoruz, sonra evimize gidiyoruz. Tamam bunlar da önemli ama çok daha güçlü tepkiler vermek gerekir. Sabır sınırı çoktan aşıldı. Yeni yöntemler bulmak, sosyal medyayı daha aktif kullanmak lazım. Yaşananlar karşısında gösterdiğimiz tavır ve eylemler ayıp olarak hepimize yeter. Filistin, tarumar edildi. Biz, Siyonistlerin niyetlerini biliyoruz. Devlet denilmeyecek kadar teröre bulaşmış bir yapı bunlar.”

EMRE ÖZGÜL

Kaynak:Emre Özgül

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.