Şengül Ayva

Şengül Ayva

Affedin

Affedin

ALLAH AFFEDENDİR. AFFETMEYİ SEVER. 

Sizden, faziletli ve varlıklı olanlar, yakınlara, yoksullara ve Allah yolunda hicret edenlere vermekte eksiltme yapmasınlar, affetsinler ve hoş görsünler. Allah'ın sizi bağışlamasını sevmez misiniz? Allah, bağışlayandır, esirgeyendir. (Nur Suresi, 22)

Affedin ki affedilesiniz. Kul affetmediği her kişide ‘Allah’ım ben affetmiyorum, sende beni affetme’ der. Affedilmek istiyorsak affetmeyi öğrenmeliyiz.

Affetmediğimiz her şey bizlere imtihan olarak geri dönecek.

Bu duada affedilmenin affetmekten geçtiği anlatılır. Allah her şeyi affediyorsa bizlerde kulları affetmeliyiz.

Bir arkadaşım maddi problemler yaşıyordu. Bir gün bu konuları konuşurken ‘’ne zaman insanları affetmeye başladım, paralar beklemediğim yerlerden gelmeye başladı’’ dedi. Bende bu konuşmanın arkasından birkaç kişiden daha aynı şeyi duydum. Bende uyguladım. Affettim deyip yaptıklarını bir daha düşünmediğim insanları sırtımdan atınca bana da güzel nimetler gelmeye başladı. Affetmemek nimetleri kapıda bekletiyor. Allah’ta sizi affetmediği için. Siz affedin, affedilin, rızık kapıları sonuna kadar açılıyor.

Affetmediğimiz herkes bizim sırtımızda taşıdığımız bir yüktür. Bu yükle ilerlemek bizi yavaşlatır, ilerlememize engel olur. Zamanla kaldıramayacağımız yük olur.. Sırtımız eğilmeye başlar. Eğildikçe ruh hastalanır. Depresyonlar hastalıklar olarak sizi yıkar.

Affetmek sizi özgürleştirir. Affetmeyi öğrendikçe birçok sorun, sağlık sorunları dahi, gitgide azalır ve yok olur. Eğer kendinize iyilik etmek için affetmeyi öğrenmek istemiyorsanız, başkalarına iyilik etmek için affetmeyi öğrenmelisiniz. Sizlere de tavsiye ederim. Geçmişimle ilgili takılmadığım şeyler bana bir bir yollar açtılar. Yaptığınız seçimler ve inandığınız şeyler affetmeyişinizden etkilenecektir. Bize gelecek olan nimetler eksilecektir. Ne zaman geçişte bıraktığım bana yapılan hataları affetsem çok güzellikler yaşıyorum.

Allah’ın affına mazhar olmak samimi bir tövbeyle olur. Allah affedendir. Affetmeyi sever. O halde bize ne oluyor ki affetmeyeceğiz. Affedin kendinizden o imtihanı yok edin.

AFFEDİN, AFFEDİLİN…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Şengül Ayva Arşivi
SON YAZILAR