Abdullah Leblebici

Abdullah Leblebici

Yalancı duruma düşürülmekten bıktım

Yalancı duruma düşürülmekten bıktım

10.10.2021 tarihinde şu başlıklı bir yazı kaleme aldım. “Kütüphane ile ilgili sürpriz gelişme 9-10 ay sonra tamamlanacak”

BEKLENMEDİK SÜRPRİZ

Şu anda kütüphane binasının durumu içler acısı, neresinden tutsak elimizde kalıyor düşüncesinde iken sürpriz bir gelişme oldu.

Hafta sonu cumartesi günü Şehit ve gaziler derneğinin programında, Kaymakam Deniz Pişkin, Belediye Başkanı Mehmet Tutal, AK Parti ilçe başkanı Kemalettin Atalay iş adamı Osman Nuri Bakırcı bir araya geldi.

Laf döndü dolaştı Kütüphaneye geldi, kamuoyunun beklentisinin bir an önce kütüphanenin yapılması olduğu dile getirildi.

Seydişehir’e yeni atanan Kaymakam Pişkin de konu ile ilgili bilgi aldıktan sonra Bakırcı’ ya inşaatı yapıp yapmayacağın sordu. Bakırcı da inşaatı tamamlayacağını söyledi”

Bu durum karşısında sürpriz gelişmeyi sizlerle paylaştım.

6 AY GEÇTİ

Aradan 6 ay geçmesine rağmen Kütüphane inşaatı konusunda bir çalışma ve gelişme olmadı. Bu yıl havaların olağanüstü soğuk geçmesini ve çok aşırı kar yağışının olmasını hafifletici bir neden olarak görsem de geçen süre içinde hiçbir çalışmamanın olmaması ister istemez zihinlerde soru işareti bıraktı.

CADDEDEN GEÇEMEZ OLDUM

Hürriyet caddesi üzerinde yapımı devam eden, kalan kısmının ise ne zaman tamamlanacağı belirsiz olan Kütüphane inşaatının bitirilmesi öğrencilere ve bölge halkına hizmet vermesi konusunda ümidimi kaybettim.

İşin üzücü yanı ne zaman Hürriyet Caddesinden geçsem her defasında 3-4 vatandaş ile 3-4 esnaf ağzını bile açmadan bana Kütüphane binasını gösteriyor.

Çaresizlik içinde elimi iki yana açarak konuşmadan cevap veriyorum sıkılarak.

28 Mart 3 Nisan tarihlerin arasının Kütüphane haftası olarak kutlandığı ülkemiz de İlçemizde ki kütüphane inşaatının bu durumda olmasını içine sindiren varsa bana da söylesin.

ÖNERİ

İş adamı Osman Nuri Bakırcı’ nın işleri bozulmuş olabilir, inşaatı yapmaktan vazgeçebilir. Bunu anlarım.

Ancak! Sorumlu olanların ve yetkililerin yıllardır bu sorunu çözememesini anlayamam. Güçlü bir devletimiz var, ülke de devasa projeler bir bir hizmete girerken basit bir binanın sürüncemede kalması izah edilemez.

Sorumlu ve yetkililere bir öneri yapmak istiyorum. İzin verilsin Seydişehir ve bölge halkı olarak bir kampanya düzenleyelim, bu yıl içinde de binayı tamamlayarak halkımızın hizmetine sunalım.

İşin bir başka üzücü yanı ise duyumlarıma göre metruk bir hale gelen binada zaman zaman Kamuoyunun tepkisini çekecek vakaların meydana gelmesi.

Şehrin merkezinde kamuya ait bir binanın metruk hale gelen binasında bu tür konuları yazmaktan hoşnut değilim.

İlki 2012 yılında olmak üzere bu yazım ile birlikte 20 yazı yazmışım, daha kaç yazı kaleme alacağım bende bilmiyorum.

Yalancı duruma düşürülmekten bıktım” Bu konuda okuyucularıma yanlış bilgi verdiğim için özür dilerim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Abdullah Leblebici Arşivi
SON YAZILAR